M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Care sunt cele mai mari infractiuni in Israel?

Israel este o tara aflata in Orientul Mijlociu, renumita pentru dezvoltarea sa tehnologica si pentru mediul de afaceri favorabil. Din ce in ce mai multi cetateni romani aleg sa lucreze sau sa-si deschida afaceri in aceasta tara, insa este important sa cunoastem regulile si legile locale pentru a evita orice ilegalitati care pot avea consecinte grave.

In acest articol, vom discuta despre cele mai comune ilegalitati pe care le pot comite cetatenii romani in Israel si cum sa le evitam pentru a ne proteja legalitatea si interesele.

Comiterea infractiunilor de trafic de droguri

Israelul are unele dintre cele mai stricte legi impotriva traficului de droguri din lume, iar consecintele savarsirii unei astfel de infractiuni pot fi deosebit de grave. Daca sunteti acuzat de trafic de droguri in Israel, veti fi judecat conform legilor israeliene, ceea ce poate duce la inchisoare si amenzi considerabile.

Este important sa fiti atenti la ceea ce faceti in timp ce sunteti in Israel si sa evitati orice activitate care ar putea fi considerata trafic de droguri. Daca sunteti acuzat de trafic de droguri, este esential sa cautati imediat ajutorul unui avocat specializat in dreptul penal din Israel. Pentru detalii legate de legea israeleana si cum poti evita problemele cauzate de legile din acea tara, viziteaza site-ul Si-law.ro.

Frauda asigurarilor de sanatate

Toti cetatenii israelieni si rezidentii permanenti ai Israelului au dreptul la servicii medicale finantate de stat prin intermediul sistemului de asigurari de sanatate, numit Kupat Holim. Aceste servicii sunt platite din contributiile lunare la asigurari de sanatate platite de angajati si angajatori. In cazul in care un angajator nu plateste contributiile la asigurarea de sanatate a angajatilor sai, atat angajatorul cat si angajatul comit o ilegalitate.

De asemenea, daca un rezident strain sau turist utilizeaza ilegal serviciile medicale prin intermediul Kupat Holim sau falsifica documente pentru a obtine beneficii medicale, atunci poate fi acuzat de frauda si pedepsit in conformitate cu legea.

Conducerea fara permis de conducere israelian

Pentru a conduce legal in Israel, trebuie sa aveti un permis de conducere israelian valabil. Cu toate acestea, cetatenii straini si rezidentii permanenti ai Israelului pot conduce cu permisul de conducere din tara lor de origine timp de 12 luni de la sosirea lor in Israel. Dupa aceasta perioada, trebuie sa solicite obtinerea unui permis de conducere israelian. Conducerea fara permis de conducere israelian este o infractiune si poate duce la amenzi, inchisoare si, in unele cazuri, chiar la deportare.

Este important sa ne amintim ca, in Israel, respectarea legilor si regulilor este esentiala si ca orice incalcare poate avea consecinte grave. Cetatenii romani care lucreaza sau traiesc in Israel trebuie sa acorde o atentie deosebita legilor din tara si sa actioneze in conformitate cu ele. Incalcarea acestor legi poate duce la consecinte serioase, precum sanctiuni penale sau civile, deportare sau chiar refuzul de a fi admis in Israel in viitor.

In astfel de situatii, este important sa cautati ajutorul unui avocat cu experienta precum Samy Ilie, care poate oferi consultanta juridica si reprezentare in fata instantelor de judecata din Israel pentru a va proteja drepturile si interesele legale.

Informatii interesante despre evolutia dreptului Israelian

Marea Britanie, care in 1920 a primit un mandat al Societatii Natiunilor pentru a guverna Palestina, a implementat sistemul de drept comun, cu exceptia sistemului de juriu. Precedentele juridice in delicte si contracte au fost imprumutate din Anglia, iar anumite domenii juridice au fost codificate pentru a asigura securitatea juridica . Astfel, codul penal din Israel era practic acelasi cu cel folosit de britanici in India sau in alte colonii si teritorii britanice.

La 14 mai 1948 a fost semnat un proiect de lege de independenta ca manifest pentru noul stat Israel. Desi a fost redactata ca o declaratie universala si democratica care exprima idei nobile predominante la acea vreme, nu este obligatorie, desi a fost ocazional folosita ca instrument de ghidare de catre instante.

Odata cu infiintarea statului israelian, legea engleza asa cum era la data independentei a ramas obligatorie, evolutiile legislatiei engleze de dupa 1948 fiind convingatoare si neobligatorii. Acest lucru a fost permis prin primul act legislativ al Consiliului de Stat Provizoriu , care a promulgat un statut de primire ca parte a „Ordonantei de lege si administratie” publicata la 19 mai 1948, la patru zile dupa Declaratia de independenta.

Unele aspecte ale dreptului turc otoman raman inca operationale astazi , cum ar fi punerea statutului personal si a legii casatoriei in mainile instantelor religioase . De asemenea, turcii adoptasera un sistem de inregistrari funciare in stil napoleonian , printr-o inscriere succesiva in bloc si lot. Multe legi funciare turcesti raman in vigoare.

Dupa independenta, tanarul stat Israel a fost dornic sa obtina recunoastere pe arena internationala prin aderarea la tratate internationale si participarea puternica la negocierile tratatelor internationale, de exemplu, conventia de la Varsovia din 1929 .

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu