M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Care sunt beneficiile unei asigurari de sanatate?

Asigurarea de sanatate este o completare buna a sanatatii publice daca dorim sa avem cea mai buna asistenta posibila, pentru noi si familia noastra, in orice moment si in cazul oricarui eveniment neprevazut de sanatate care ar putea aparea. Si are multe avantaje. Aici sunt primele beneficii de a avea de asigurari de sanatate.

Top  avantaje de a avea de asigurari de sanatate

 1. Libera alegere a centrului medical si a specialistului

Primul beneficiu al asigurarii de sanatate este alegerea libera a centrului medical si a specialistului pentru orice situatie.

Angajarea unei asigurari de sanatate ne ofera posibilitatea de a alege, intre un personal medical numeros, centru si specialistul pe care ni-l dorim, fie pentru ca ne ofera incredere, datorita prestigiului sau prestigiului sau datorita apropierii de casa sau de serviciu….

Si in caz de indoiala, putem solicita o a doua opinie medicala pentru diagnosticarea unei boli sau pentru interventii chirurgicale, ceea ce ne ofera un plus de liniste sufleteasca.

 1. Tratamente medicale inovatoare si de calitate

Urmatorul avantaj al asigurarii de sanatate este ca asistenta medicala privata ofera un serviciu de calitate, cu profesionisti foarte bine pregatiti si acces la tratamente, echipamente si tehnici de ultima generatie si o mare varietate de optiuni terapeutice complementare.

 1. Timpi de asteptare redusi

Unul dintre cele mai apreciate avantaje ale asigurarii medicale este ca ofera o reducere a timpului si a listelor de asteptare la efectuarea testelor de diagnostic si la obtinerea rezultatelor (in sanatatea privata media este de 8 zile fata de 47 pentru sanatatea publica). In plus, atunci cand exista o problema specifica de sanatate, ne permite sa solicitam direct o intalnire cu specialistul ales de noi, fara a fi nevoie sa trecem prin medicul de familie.

Timpii de asteptare in serviciile de urgenta ale unei asigurari de sanatate sunt, de asemenea, reduse, deoarece salile de asteptare nu sunt atat de agglomerate si putem primi atentia de care avem nevoie mai devreme.

 1. Flexibilitate si confort

Personalul medical extins al asigurarilor de sanatate ofera o mare flexibilitate a orarelor care faciliteaza compatibilitatea cu viata profesionala si personala.

Iar atunci cand nu este posibil sau chiar nu este necesar sa mergem la centrul medical sau la consultatie, avem la dispozitie servicii de asistenta telefonica 24 de ore, asistenta prin aplicatia mobila, medic la domiciliu si servicii de urgenta, astfel incat sa putem consulta orice intrebari legate de boli, tratamente etc. Chiar si, in functie de polita, multe asigurari au indrumare telefonica psihologica si pediatrica.

 1. Modalitati si beneficii diferite

Un altul dintre avantajele clare ale unei asigurari de sanatate este ca poate fi adaptata la ceea ce ai cu adevarat nevoie, deoarece iti permite sa alegi intre diferite modalitati si beneficii in functie de situatia personala si familiala, buget, etc. In plus, daca sunteti liber profesionist, aveti avantaje fiscale.

 1. Spitalizare mai confortabila

In cazul in care aveti nevoie de spitalizare, un alt beneficiu al asigurarii de sanatate este ca asigurarea va permite sa aveti propria camera privata cu un pat suplimentar pentru un partener pentru a va ajuta in cel mai confortabil mod.

Afectiuni care pot determina decesul mai frecvent

 Cancer

 • Numar de decese pe an: 598.038
 • La suta din totalul deceselor: 21,7 la suta

Mai frecvente printre: Fiecare tip de cancer are un set specific de factori de risc, dar mai multi factori de risc sunt comuni intre mai multe tipuri. Acesti factori de risc includ:

 • oameni de o anumita varsta
 • persoanele care consuma tutun si alcool
 • oameni expusi la radiatii si la multa lumina solara
 • persoanele cu inflamatie cronica
 • persoanele care sunt obezi
 • persoanele cu antecedente familiale de boala

Ce cauzeaza cancerul?

Cancerul este rezultatul cresterii rapide si necontrolate a celulelor din corpul tau. O celula normala se inmulteste si se divide intr-un mod controlat. Uneori, acele instructiuni devin amestecate. Cand se intampla acest lucru, celulele incep sa se divida intr-un ritm necontrolat. Acest lucru se poate transforma in cancer.

Sfaturi pentru prevenire

Nu exista o modalitate clara de a evita cancerul. Dar anumite comportamente au fost legate de un risc crescut de cancer, cum ar fi fumatul. Evitarea acestor comportamente va poate ajuta sa va reduceti riscul. Schimbarile bune aduse comportamentelor tale includ lucruri precum:

 • Mentine o greutate sanatoasa. Consuma o dieta echilibrata si fa exercitii regulate.
 • Renunta la fumat si bea cu moderatie.
 • Evitati expunerea directa la soare pentru perioade lungi de timp. Nu folositi paturi de bronzat .
 • Faceti controale regulate pentru cancer, inclusiv controale ale pielii, mamografii, examene de prostata si multe altele.

Accidente (vatamari neintentionate)

 • Numar de decese pe an: 161.374
 • Procent din totalul deceselor: 5,9 la suta

Mai frecvente printre:

 • barbati
 • persoane cu varste cuprinse intre 1 si 44 de ani
 • oameni cu locuri de munca riscante

Cele trei cauze principale ale decesului in urma accidentelor sunt:

 • caderi neintentionate
 • accidente in trafic
 • otravire neintentionata

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu