M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Cum se aleg corect luminile pentru case?

Plafonierele sunt produse care pot ilumina in mod eficient diferite tipuri de camera. Acest tip de iluminat este amplasat direct pe tavan, ocupa putin spatiu si genereaza lumina difuza. Atunci cand alegem luminile de tavan ca iluminat de acasa, avem multe optiuni la dispozitia noastra.

Ofertele de vanzari includ plafoniere de diferite stiluri, calitate a manoperei si eficienta luminoasa. Datorita acestui fapt, le putem folosi ca sursa de lumina principala sau suplimentara.

Plafoanele contemporane pot fi combinate elegant cu compozitii inspirate de stilurile modern, minimalist sau mediteranean. Cu toate acestea, ofertele de vanzari includ si produse stilizate care vor pune in evidenta un conac, un aranjament plin de farmec sau feng shui.

Alegerea este atat de larga incat fiecare investitor va gasi o solutie adaptata la stilul planificat al interiorului sau. In ultimii ani, LED-urile si plafonierele stilizate au devenit din ce in ce mai populare.

In urmatoarea parte a articolului, vom descrie proprietatile si posibilitatile de utilizare a acestora. O lampa de plafon, inclusiv lampile suspendate, este o solutie buna pentru aproape orice camera. Poti vedea aici mai multe corpuri de iluminat.

Unde sunt cele mai bune lumini de plafon?

Dupa cum am mentionat deja, plafonul este situat direct pe tavan si genereaza o lumina difuza care este placuta pentru ochi. Putem folosi aceste proprietati atunci cand cream un aranjament pentru un dormitor, o bucatarie, o camera de zi sau o camera pentru copii. Plafoniera amplasata in dormitor nu va orbi persoanele care se afla pe pat.

Lumina calda va face mai placuta relaxarea si va va ajuta sa va destindeti dupa efortul de peste zi. In dormitoarele mai mari, tavanul poate fi folosit ca iluminare suplimentara. In amenajarile mai mici, acesta va functiona bine ca sursa principala de lumina.

Plafoanele moderne vor functiona bine si in bucatarii si camere de zi. Sursa de lumina difuza poate fi folosita aici pentru a sublinia stilul de design interior al incaperilor. Plafoanele moderne cu LED-uri, care aduc o lumina placuta si calitati decorative favorabile in interior, devin deosebit de populare. Vedeti si inspiratia noastra pentru iluminarea unui tavan. Veti gasi cu siguranta si plafoniere care se potrivesc cu camera copiilor.

Marele avantaj al acestei solutii consta in obtinerea unei surse de lumina placuta si eficienta. De asemenea, trebuie adaugat ca o lampa de plafon in camera copiilor este cea mai sigura solutie.

Lampile de tavan plasate direct pe tavan vor fi mult mai greu de deteriorat si de spart decat o lampa suspendata. Prin urmare, acestea se vor dovedi a fi o solutie buna pentru o camera folosita de copii de diferite grupe de varsta.

Atunci cand se descrie utilizarea plafonierelor, cele mai importante proprietati ale acestui produs nu pot fi ignorate. Iluminatul de tavan (de exemplu, LED sau tavan inelar) nu ocupa prea mult spatiu. De asemenea, creste vizual inaltimea camerelor si le da impresia de spatialitate. Datorita acestor proprietati, plafoniera va functiona bine pe coridoarele mici si in camerele cu o suprafata semnificativ limitata. De asemenea, va fi o piesa de mobilier indispensabila pentru interioarele foarte joase, unde o lampa suspendata nu ar functiona.

De ce sa folosesti becuri LED?

Dioda emitatoare de lumina (LED) este cea mai eficienta din punct de vedere energetic si cea mai rapida tehnologie de iluminat de astazi. Becurile LED de calitate dureaza mai mult, sunt mai durabile si ofera o calitate comparabila sau mai buna a luminii decat alte tipuri de iluminat.

LED-ul este o tehnologie de iluminare extrem de eficienta din punct de vedere energetic si are potentialul de a schimba fundamental viitorul iluminatului din Statele Unite. LED-urile rezidentiale – in special produsele clasificate ENERGY STAR – folosesc cu cel putin 75% mai putina energie si dureaza de pana la 25 de ori mai mult decat iluminatul incandescent.

Utilizarea pe scara larga a iluminatului cu LED are un impact potential mare asupra economiilor de energie in Statele Unite. Pana in 2035, se anticipeaza ca majoritatea instalatiilor de iluminat vor folosi tehnologia LED, iar economiile de energie din iluminatul cu LED ar putea depasi 569 TWh anual pana in 2035, egala cu productia anuala de energie a peste 92 de centrale electrice de 1.000 MW.

Iluminatul cu LED este foarte diferit de alte tipuri de iluminat, cum ar fi incandescentul si CFL. Diferentele cheie includ:

  • Sursa de lumina: LED-urile au dimensiunea unui fir de piper si pot emite lumina intr-o gama de culori. Un amestec de LED-uri rosii, verzi si albastre este uneori folosit pentru a face lumina alba.
  • Directie: LED-urile emit lumina intr-o directie specifica, reducand nevoia de reflectoare si difuzoare care pot capta lumina. Aceasta caracteristica face LED-urile mai eficiente pentru multe utilizari, cum ar fi downlight-urile incastrate si iluminatul de lucru. Cu alte tipuri de iluminare, lumina trebuie reflectata in directia dorita si mai mult de jumatate din lumina nu poate parasi niciodata corpul de iluminat.
  • Caldura: LED-urile emit foarte putina caldura. In comparatie, becurile incandescente elibereaza 90% din energia lor sub forma de caldura, iar CFL-urile elibereaza aproximativ 80% din energie sub forma de caldura.

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu