M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Care sunt avantajele si dezavantajele achizitionarii unui telefon reconditionat?

Este cumpararea unui telefon reconditionat bun sau rau? Ei bine, aici va spunem avantajele si dezavantajele unui produs reconditionat.

Cumpararea unui smartphone pe piata poate fi o sarcina complicata, nu numai din cauza numarului de optiuni pe care le avem la dispozitie, ci si pentru ca vom gasi smartphone-uri reconditionate, cele care au fost reparate de producator sau care au unele daune, dar care sunt puse in vanzare la un pret mult mai mic, acest lucru pentru ca clientii sa ajunga sa-l cumpere si nu inseamna o pierdere mai mare pentru companie.

Cu toate acestea, cumpararea unui smartphone reconditionat poate fi buna sau rea, adica exista avantaje si dezavantaje, deci este intotdeauna mai bine sa acordam atentie la ceea ce cumparam si ca, mai presus de toate, sa cunoastem conditiile si garantia produsului, altfel putem avea o experienta de cumparaturi nesatisfacatoare, deci nu este intotdeauna bine sa cumparati un produs reconditionat doar pentru ca are un pret mai mic.

Principalele avantaje si dezavantaje ale achizitionarii unui telefon reconditionat sunt urmatoarele:

 Iata aici telefoane ieftine second = https://www.totalconvert.ro/

Avantaje:

  • Cel mai mic pret.
  • Unele echipamente au o garantie ca produs nou.
  • Exista diferite niveluri de renovare.

Dezavantajele:

  • Unele produse nu au o garantie.
  • Acestea pot reaparea problemele pe termen scurt.
  • Unele echipamente au daune fizice ireparabile, cum ar fi zgarieturi sau umflaturi.

Verifica garantia

Acesta este unul dintre principalii factori pe care trebuie sa-i coroborati inainte de a cumpara un smartphone reconditionat, deoarece garantia depinde in intregime de producator, vanzator sau ambele.

Unele echipamente reconditionate nu includ o garantie cu vanzatorul, dar cu producatorul, de exemplu, daca cumparati un smartphone reconditionat pe piata libera vanzatorul nu va ofera o garantie, dar este probabil ca va mentiona ca aveti o perioada de garantie direct cu producatorul, poate fi Samsung, Apple, Huawei sau marca telefonului pe care il cumparati.

Dar exista si cazuri in care nu exista nicio garantie nici la producator, nici la vanzator, asa ca, odata ce ati cumparat echipamentul, nu veti mai putea solicita o reparatie pentru nicio problema din cauza defectelor de fabricatie.

Exista, de asemenea, produse reconditionate care au o garantie si nu numai asta, dar este egala cu cea a unui produs nou, adica la un an sau doi dupa cumparare, astfel incat sa puteti solicita reparatii pentru defectele din fabrica fara nicio problema.

Care este nivelul de reconditionare?

Exista mai multe niveluri de reconditionare si fiecare vanzator trebuie sa specifice nivelul produselor sale, care sunt dupa cum urmeaza:

  • Nou- renovat:De obicei, acestea sunt telefoanele care au suferit unele probleme in timpul depozitarii sau transportului, uneori cutiile lor sunt deteriorate, au fost returnate in primele doua saptamani cand au fost vandute clientului, cu toate acestea, functionarea si starea lor fizica este practic ca cea a unui nou smartphone.
  • Reconditionate utilizate:In mod normal, aceste telefoane sunt cele pe care clientii se intorc sa le schimbe cu un model nou si se intampla de obicei cu smartphone-urile Apple si Samsung.

Aspecte interesante la care se uita cumparatorii de telefoane

In ceea ce priveste tipurile de afisare, aveti ecrane LCD si AMOLED. Ecranele AMOLED au variante precum OLED sau Super AMOLED (in cazul Samsung) si au un contrast mai bun si un negru mai inchis. De asemenea, ajuta la economisirea bateriei, deoarece dezactiveaza toti pixelii negri de pe telefon pentru a afisa „negru adevarat”.

In continuare, aveti si diverse rezolutii precum Full HD, Full HD+ Quad HD. In timp ce QHD ofera imagini mai clare, diferenta dintre FHD si QHD nu este prea tulburatoare, mai ales pentru ochiul neantrenat. De asemenea, ar trebui sa verificati protectia ecranului de pe dispozitiv. Gorilla 5 si 6 sunt de obicei folosite in smartphone-urile din generatia actuala si ofera o protectie rezonabila pentru sandvisurile dvs. de sticla. Cu toate acestea, recomandam in continuare un caz.

Standardul actual este de 64 GB pe modelele de varf si de la 128 GB pana la 512 GB pe modelele emblematice. Cu aplicatii si tehnologii de partajare rapida, aproape toti importam fiecare GB de date de pe telefoanele noastre anterioare pe cele noi. Deci, depozitarea adecvata este esentiala.

Va recomandam sa nu treceti sub 128 GB, deoarece va va oferi suficient spatiu pentru a va pastra datele, precum si pentru a descarca aplicatii dupa cum doriti. De asemenea, fii atent la telefoanele cu memorie extensibila. DURATA

Standardul de aur al duratei de viata a bateriei in smartphone-urile emblematice este de peste 6 ore. Orice cu capacitati mai mari poate permite in mare parte chiar si utilizatorilor grei sa treaca. Telefoanele emblematice, precum si unele telefoane medii, pot ajunge si la 8-10, ceea ce este genial.

Scopul este de a obtine un telefon care poate rezista cel putin o zi intreaga de utilizare intensiva. Asadar, asigurati-va ca verificati testele bateriei online inainte de a cumpara un dispozitiv. De asemenea, incercati sa cautati daca telefonul pe care intentionati sa il cumparati are un mod decent de economisire a energiei.

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu