M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Tipuri de tractoare si principalele lor utilizari

Ce este un tractor? Care sunt tipurile de tractoare? Vom vedea totul in acest articol. Incepem cu… un tractor este o masina care produce tractiune sau rezistenta la inaintare.

Ce este un tractor?

Potrivit specialistilor, un tractor este:

Vehicul cu motor de mare putere si roti mari care adera bine la sol. Folosit pentru lucrari agricole sau pentru tractarea a ceva greu.

Caracteristicile tractoarelor:

  • Ele lucreaza la viteza mica.
  • Acestea au o capacitate mare de tractiune.
  • Ele pot efectua lucrari industriale sau agricole.

Clasificarea tipurilor de tractoare este o sarcina dificila, deoarece acestea pot fi impartite la o varietate de factori. Sa vedem!

3 clasificari pentru caracterizarea tipurilor de tractoare

  1. In functie de sectorul muncii

In functie de sectorul de lucru caruia ii sunt dedicate, distingem mai multe tipuri de tractoare:

  • Tractor industrial: utilizat pentru constructia de drumuri, minerit, terasamente etc.
  • Tractor agricol: utilizate in lucrarile agricole, au caracteristici in functie de munca pe care urmeaza sa o faca.
  • Special: angajate in anumite activitati. Acestea sunt folosite cu buldozere si lopeti mecanice.
  1. Prin rularea sau aderenta la sol
  • Tractoare aplatizate: nu au nevoie de la fel de multa tractiune, concepute pentru a parcurge distante mai mari si pentru a atinge mai multa viteza.
  • Tractoare pe senile sau buldozere: pentru podelele neuniforme, acestea maresc aderenta la sol prin distribuirea omogena a greutatii. De asemenea, recomandat pentru pardoseli cu capacitate de incarcare redusa.
  1. In functie de activitatea ce urmeaza a fi desfasurata

In functie de activitatea care urmeaza sa fie dezvoltata, putem imparti tipurile de tractoare in:

TRACTOARE MICI: 35-40 CP

Tractiune simpla: pentru locurile si terenurile obisnuite.

Tractiune integrala: cu roti egale sau inegale.

– Roti inegale: sunt de obicei tractoare rigide, permit lucrul pe teren inclinat si soluri umede. Ele sunt, de asemenea, concepute pentru a lucra in locuri mici.

– Roti egale: articulate, permite facilitarea manevrelor. Ele pot lucra pe teren cu caracteristici similare cu cele ale rotilor inegale.

TRACTOARE MEDII: 40-70 CP

Tractiune simpla: utilizate in lucrarile de pomicultura, datorita dimensiunii lor, pot fi utilizate in podgorii si zone fructifere. Ele sunt, de asemenea, utilizate in sere.

Tractiune integrala: rigida sau articulata

  • Rigid:zone cu mare panta, soluri foarte neregulate si cu un continut ridicat de umiditate.
  • Articulateasa cum s-a intamplat cu tractoarele mici, caracteristicile sunt similare cu cele ale celor rigide, dar ne permit sa efectuam mai bine anumite manevre. Vezi aici totul despre geamuri laterale utilaj.

TRACTOARE MARI: PANA LA 120 CP

Tractiune simpla: utilizata in zone cu panta mica si soluri uscate, deoarece in solurile cu umiditate ridicata nu functioneaza bine.

Tractiune dubla (utilizare profesionala): Ideal pentru lucrul pe podele cu pante mai mult sau mai putin abrupte si podele cu un continut ridicat de umiditate. Ele sunt capabile de o munca foarte grea.

TRACTOARE CU O PUTERE MAI MARE DE 120 CP

Acest tip de tractor este foarte comun astazi. Acestea sunt tractoare de mare putere care sunt utilizate in ferme mari sau care sunt achizitionate de companii de servicii.

Cum arata locul in care vei lucra? Imagineaza-ti, incluzand pericolele si nevoile tale curente, plus cele pe care le astepti pe masura ce proiectul tau trece prin fiecare faza. Cel mai bun mod de a va asigura ca sunteti acoperit cu achizitia de excavator este sa va imaginati toate nevoile posibile.

Daca desfasurati o operatiune mare sau aveti nevoie de echipamente pe termen lung, cel mai bine este sa judecati excavatorul in functie de santierul dvs. tipic. Diferite modele se comporta mai bine pe peisaje mari, plate, comparativ cu mediile urbane unde sunt multe cladiri si obstacole in apropiere.

Dupa ce va ganditi la locatia dvs., ganditi-va la lucrarile efectuate pe site-ul dvs. obisnuit. Excavatorul potrivit pentru compania dvs. trebuie sa fie capabil sa va indeplineasca operatiunile comune, sapati, ridicati, transportati si alte functii. Examinati lucrarile anterioare si luati masuratori adecvate, cum ar fi incarcaturile sau cat de adanci au fost sapaturile dvs.

Luati in considerare urmatoarele specificatii de top pentru a potrivi un excavator la locul de munca:

Puterea motorului. Aveti nevoie de un motor suficient de puternic pentru a va deplasa pe santier si pentru a efectua sarcini. Cand sapati adanc in specificatii, includeti alezajul si cursa pistonului, astfel incat sa puteti compara puterea diferitelor motoare.

Greutate. Concentrati-va pe greutatea maxima de operare, care va acoperi echipamentul, operatorul si optiunile de incarcare. Nu doriti un excavator prea greu si care va va deteriora santierul.

Marimea. Asigurati-va ca excavatorul dvs. poate incapea in santierul dvs. In mod obisnuit, excavatoarele sunt dimensionate in functie de tonaj, corespunzator greutatii lor operationale. Pe masura ce tonajul creste, forta de rupere creste proportional.

Capacitate galeata. Deoarece cupele sunt printre cele mai frecvente utilizari pentru excavatoare, verificati tipurile de cupe pe care le suporta si capacitatea maxima a optiunii de cupe

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu