M
© 2022 DIVI.HELP

Când vine vara, toată lumea se înghesuie la raionul cu produse pentru protecție solară. Majoritatea persoanelor își doresc o soluție eficientă, așa că stau și citesc pe ambalajele produselor, lista de ingrediente unde este posibil să găsească termenul de oxid de zinc – un ingredient cheie în îngrijirea pielii – și se întreabă oare ce face el. Oxidul de zinc, numit uneori prin abrevierea sa chimică, ZnO, este un ingredient utilizat în produsele de îngrijire, care oferă multe beneficii pielii, odată ce este aplicată pe aceasta.

Zincul este un element metalic natural și un nutrient esențial, ceea ce înseamnă că, deși organismul are nevoie de el pentru a fi sănătos, nu poate produce sau stoca elementul pe cont propriu – trebuie obținut din dieta zilnică sau aplicat local. Zincul este implicat în numeroase procese în organism, precum sinteza insulinei, la femei reglează sinteza de estrogeni și la bărbați sinteza testosteronului. Lipsa zincului în organism provoacă o serie de efecte nedorite precum orbire nocturnă, lipsa apetitului, prăbușirea sistemului imunitar, modificări la nivelul pielii, căderea părului și întârzierea vindecării rănilor.

Oxidul de zinc protejează împotriva razelor UV

Oxidul de zinc, este o pulbere albă înainte de a fi amestecat într-un produs cremos. Se găsește în mod uzual în produsele de protecție solară. Această substanță, împreună cu dioxidul de titan, sunt cele două ingrediente principale de cu rol de protecție împotriva razelor UV. Cremele sau soluțiile de protecție solară sunt recomandate a fi folosite de oricine se expune la soare, dar în special ar trebui utilizare de gravide, copii și cei cu o piele sensibilă. Oxidul de zinc este un ingredient foarte sigur și stabil care s-a dovedit că nu prezintă vreun pericol direct asupra sănătății pentru oameni sau mediu.

Oxidul de zinc din formulele de protecție solară formează o barieră de protecție asupra pielii, pentru a împiedica razele ultraviolete să pătrundă și să deterioreze celulele din straturile profunde ale țesutului cutanat – procesul care poate cauza cancer de piele după expuneri repetate. Gândește-te la oxidul de zinc ca la un scut deasupra pielii expuse. În timp ce razele UVB îți pot arde pielea, radiațiile UVA provoacă atât cancer de piele, cât și efecte de foto-îmbătrânire, precum pete solare, depigmentări, linii fine, riduri și piele lăsată.

În plus, produsele de protecție care conțin oxid de zinc lasă pielea mătăsoasă, fără să o încarce precum se întâmplă cu alte produse care lasă o senzație neplăcută după aplicare.

Contribuie la vindecarea și calmarea pielii

Zincul este folosit de zeci de ani pentru a promova vindecarea rănilor de la nivelul pielii. Acesta se găsește și în diferite preparate pentru scutece datorită proprietăților sale de vindecare și protecție a pielii micilor bebeluși. Mai mult, oxidul de zinc, face parte din soluția de calamină, datorită proprietăților calmante pe care le deține, înlăturând disconfortul produs de diverse iritații ale pielii, însoțite de mâncărime, roșeață sau usturime. De asemenea, prezintă proprietăți antiseptice și se găsește în mod obișnuit fără prescripție medicală sub formă de piritionat de zinc, fiind una dintre cele mai eficiente formule din lume împotriva mătreții..

În concluzie…

Zincul este un element vital pentru buna funcționare a întregului organism, promovând în special sănătatea pielii. Nu este de mirare cu atâtea beneficii de ce coreenii l-au ales să facă parte din lista de ingrediente, folosită pentru produsele cosmetice.