M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Albirea dinților după aparatul dentar

Dacă v-a fost îndepărtat de curând aparatul dentar, știţi că nimic nu se compară cu senzația de a-ți putea arăta noul zâmbet, de a simți suprafața netedă a dinților fără bracketuri sau de a te bucura de prima mușcătură a unui măr crocant.

Uneori, pe parcursul tratamentului ortodontic, puteți experimenta o ușoară colorare în jurul bracketurilor, unde poate nu ați reușit să ajungeţi cu periuța de dinți. Bineînțeles, cu dinții abia îndreptați, e normal să vă doriţi ca dinții să fie la fel de albi pe cât sunt de drepți. Ați trecut de toată perioada grea în care aţi purtat aparatul dentar, aşadar care este cel mai bun mod de a obține dinți mai albi pentru a avea acel zâmbet perfect de „Hollywood”?

Există mai multe metode diferite din care va trebui să alegeţi dacă luați în considerare albirea dinților. Dar, deoarece purtarea aparatelor dentare poate avea ca efect o sensibilitate temporară a dinților, trebuie să fiți atenți la modul în care alegeți să vă albiți dinții după tratament.

Cum îmi albesc dinții acasă?

Există numeroase tratamente de albire a dinților disponibile în magazine (și multe sfaturi online pentru „albirea dinților DIY”, recomandând totul, de la căpșuni la cărbune!). Însă este important să rețineți că aceste tratamente de albire vă pot slăbi dinții!

Stomatologii afirmă în mod clar că albirea este un „tratament stomatologic” și, prin urmare, trebuie efectuată într-un cadru potrivit – adică într-un cabinet stomatologic, de către un dentist calificat.

Este foarte important ca un stomatolog să vă verifice dinții înainte de a efectua orice tratament de albire, pentru a vă asigura că nu există probleme latente care ar putea fi agravate de albire; mai ales dacă aveți în vedere albirea dinților acasă.

Care este cel mai bun mod de a-mi albi dinții?

Pentru a afla cea mai bună modalitate de a vă albi dinții după îndepărtarea aparatului dentar, am întrebat experţii în stomatologie şi ortodonţie. Iată ce spun aceştia.

După ce ați terminat tratamentul ortodontic, se recomandă să faceţi o pauză de 1-3 luni înainte de a începe orice tratament de albire. Motivul pentru această pauză este că purtarea aparatului dentar poate provoca pierderea mineralelor din dinții dvs., astfel încât e nevoie de timp pentru ca dinții să-și completeze mineralele pierdute. De asemenea, veți avea timp ca, prin periaj, să îndepărtaţi cea mai mare parte a suprafeței de culoare mai închisă în mod natural, acum că braketurile au fost îndepărtate, și veţi acorda timp gingiilor să se refacă.

Se recomandă să mergeţi întotdeauna la un profesionist pentru orice tratament de albire, din multe motive; acesta va putea evalua cazul dvs. individual pentru eventualele fisuri, plombe cu probleme sau rădăcini expuse, care ar putea provoca disconfort grav dacă dinţii sunt expuși unor instrumente de albire. De asemenea, stomatologul vă poate sfătui cu privire la rezultatul realist al tratamentului de albire și vă poate monitoriza progresul, asigurându-vă că utilizați produse adecvate și sigure pentru a obține aspectul dorit.

Concluzie

Albirea dinților poate oferi un rezultat fantastic atunci când este efectuată într-o clinică stomatologică, de către un profesionist.

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu