M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Se combină? DA sau NU

Produsele de îngrijire a feței au căpătat un avânt fantastic pe piață, descoperindu-se tot mai multe formule miraculoase care promit piele întinsă, curată, strălucitoare, fără pori vizibili și câte și mai câte.  Când ai atâtea variante la dispoziție să alegi ceea ce ți se potrivește, parcă le-ai testa pe toate, în speranța că pic cu pic se definitivează tenul perfect.

Probabil că produsele cosmetice nu îți sunt necunoscute. Totuși dacă te gândești să mai adaugi în rutina ta produse, sau dacă dorești mai multe informații despre cele pe care deja le ai, experții îți sunt alături pentru a te îndruma.

Când începi să combini produse de îngrijire a pielii pe care deja le deții cu unele noi despre care ai auzit că funcționează și crezi că ți-ar face bine, trebuie să fii atentă la ce ingrediente active pui împreună. Verifică întotdeauna care sunt principalele ingrediente din produsele pe care le deții și pe care urmează să le achiziționezi pentru a evita iritarea sau alte reacții nedorite.

Ce NU combinăm?

Retinol + Alfa hidroxi acizi(AHA) = Nu chiar

Dacă ai o piele sensibilă , aceste două pot fi problematice atunci când sunt aplicate împreună. Dacă dorești să utilizezi orice AHA alături de retinol, asigură-te că începi încet, cu cantități mici de produs și un interval mai mare de timp între aplicări, pentru a evita roșeața și descuamarea pielii.

Retinol + Vitamina C = NU!

Adesea se dezbate dacă pH-ul acidului L-ascorbic destabilizează retinolul și îl face ineficient – până acum, juriul este încă în dezbateri. Cu toate acestea, întrucât retinolul determină pielea să fie mai sensibilă la lumina soarelui, iar vitamina C este preferabil de aplicat dimineața pentru a acționa pe întreg parcursul zilei, este mai bine să le păstrezi  separate.

Retinol + Tratamente pentru acnee = NU!

În mod tehnic, retinolul este un tratament pentru acnee, dar nu se împacă bine cu substanțele active din tratamentele topice, deci ai grijă dacă vrei neapărat să le utilizezi pe ambele. Nu folosi retinol pe o erupție activă deoarece nu va face nimic pentru  vindecarea ei, deoarece retinolul funcționează în straturile profunde ale pielii.

Peroxid de benzoil + AHA = NU!

Aceștia sunt doi exfolianți foarte puternici care nu se pot combina decât dacă îți dorești să îți usuci pielea excesiv și să o supui unui stres excesiv.

Ce combinăm?

Peroxid de benzoil + acid salicilic = Da, uneori.

Pentru persoanele predispuse la acnee, utilizarea acestor doi compuși împreună, o dată pe săptămână poate face minuni, mai ales pe erupțiile active sau porii congestionați.

Vitamina C + Peptide = DA!

Peptidele nu sunt atât de speciale, dar cresc eficiența altor ingrediente active. Acești aminoacizi cu lanț scurt sunt elementele constitutive ale proteinei care creează colagenul și elastina și iubesc cu adevărat antioxidanții precum vitamina C!

Vitamina C + SPF = DA!

Ar fi benefic pentru tine să folosești protecție solară în timpul zilei, dar cremele de protecție cu SPF. nu te ajută cu nimic împotriva poluării din mediu și nici împotriva radicalii liberi activați prin căldură. Concluzia: ai nevoie de un antioxidant precum vitamina C pentru a fi complet protejată.

De reținut !

Chiar dacă anumite substanțe funcționează bine împreună sau nu, ține cont că fiecare om este unic și fiecare piele reacționează diferit la anumite combinații. Astfel încât, înainte de orice mix asigură-te că nu îți provoacă efecte nedorite, testând pe o zonă mică și mai puțin vizibilă.

Prec.

Introdu Comentariu