M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Bateriile externe servesc pentru mult mai mult decat incarcarea mobilului

Cunosti toate utilizarile bateriilor externe? Aceste dispozitive nu pot incarca numai telefoane mobile, ci mult mai multe dispozitive. Va aratam…

Evolutia designului smartphone-urilor este responsabila pentru faptul ca am pierdut o caracteristica pe care multi o rateaza: posibilitatea de a schimba bateria telefonului lor. Avand in vedere problemele de autonomie care inca mai au multe telefoane au aparut in zilele lor bateriile externe (cunoscute si sub numele de powerbanks), accesorii a caror utilizare astazi depaseste cu mult telefoanele mobile.

Un powerbank nu este altceva decat o baterie externa care ne permite sa ne incarcam telefonul oriunde, economisindu-ne dificultatea de a trebui sa mergem in cautarea unei prize oriunde mergem. Dar incarcarea mobilului nu este de departe singura functie pe care o au aceste accesorii. Tozmobile.ro este locul din care poti cumpara telefonul preferat.

Utilizarile bateriilor externe merg dincolo de incarcarea telefonului mobil

Avand in vedere ca bateriile externe au castigat o mare popularitate datorita smartphone-urilor, unul dintre dispozitivele electronice pe care le folosim cel mai mult (si ca din acest motiv raman fara baterie mai usor), este usor sa cadem in eroarea de a crede ca o banca de alimentare serveste doar pentru a incarca mobilul. Este adevarat?

Ei bine, adevarul este ca nu, si este ca un powerbank actioneaza practic la fel ca un incarcator USB cu diferenta ca face acest lucru prin alimentarea bateriei pe care o incorporeaza in interior. Prin urmare, putem incarca nu numai telefoane, ci multe alte dispozitive electronice pe care le avem acasa.

Dar ce ar trebui sa avem in vedere inainte de a utiliza o baterie externa pentru a incarca alte dispozitive?

Daca incarcatorul dispozitivului are o putere de 5V, fiti siguri: puteti utiliza o baterie externa pentru a o incarca in siguranta

Intrebarea care va trece prin capul oricui nu utilizeaza de obicei baterii externe dincolo de mobil este urmatoarea: ce dispozitive electronice putem folosi daca dorim sa profitam de capacitatea de incarcare a bateriilor externe?

Raspunsul este foarte simplu si este ca aproape orice putem incarca prin USB, il putem incarca cu un powerbank.

Motivul este la fel de simplu sau chiar mai simplu: iesirea oricarei baterii externe este de obicei USB la 5 Volti, si daca te uiti, veti vedea ca este cel mai probabil aceeasi tensiune a incarcatorului dispozitivului. Daca iesirea incarcatorului dispozitivului nostru este de 5 volti, putem fi siguri ca este suta la suta compatibila cu sarcina oferita de o banca de alimentare.

Pe de alta parte, daca incarcatorul are o iesire mai mare de 2.1A, singurul lucru pe care il veti aprecia este ca, cu bateria externa, dispozitivul dureaza putin mai mult pentru a se incarca complet

Dar, in plus fata de tensiune, atat incarcatorul dispozitivului nostru, cat si bateria in sine ne arata un amperaj, care este viteza cu care dispozitivul nostru se va incarca. O baterie externa are de obicei o putere de 2.1A, deci daca incarcatorul dispozitivului nostru este de viteza mai mica, se va incarca la viteza sa, in timp ce daca iesirea incarcatorului este mai mare de 2.1.

De ce sa iti cumperi un power bank?

Nu se poate nega ca in ziua de azi majoritatea dintre noi lucram pe telefoanele mobile, tablete sau laptopuri. Le folosim constant pentru a citi, a juca jocuri captivante sau pentru a face prezentari. Dar, in mijlocul tuturor acestor lucruri, chiar vrei ca bateria dispozitivului tau sa se consume? Imagineaza-ti doar ca asculti muzica pe telefon in timp ce mergi la serviciu si dintr-o data iti dai seama ca mai ai doar 5% baterie pentru ca ai uitat sa-ti incarci mobilul aseara.

Da, iti poti purta power bankul cu tine oriunde si oriunde. La urma urmei, este un incarcator portabil. Acest dispozitiv are dimensiuni destul de mici si poate incapea cu usurinta si in buzunar. Compactitatea acestui dispozitiv il face o achizitie populara. Este un dispozitiv destul de convenabil care va poate asigura backup pentru telefonul mobil, tableta sau laptop.

A ramane fara baterie te pune intotdeauna intr-o situatie dificila. Doar imagineaza-ti. Pregatesti o prezentare pe telefonul tau in timp ce te indrepti spre serviciu si bateria telefonului este descarcata. Oh, toata munca facuta dispare. Acesta este unul dintre motivele pentru care cumpararea unui incarcator portabil devine o necesitate. Gandeste-te si la asta in acest fel, nu intotdeauna vei gasi un punct de incarcare. In astfel de situatii, ar trebui sa purtati o banca de alimentare cu dvs. in orice moment.

Bine, este de la sine inteles ca o banca de alimentare joaca un rol crucial in viata personala a unui individ. Confuz? Ei bine, sa spunem doar ca un incarcator portabil poate fi un dispozitiv destul de la indemana pentru cei care lucreaza constant la telefoanele mobile sau tabletele lor. Multi proprietari de afaceri au nevoie de telefoanele lor mobile in stare de functionare in orice moment pentru a face afaceri serioase. Chiar si fotografi profesionisti au nevoie de camerele foto complet incarcate pentru a-si continua munca. Asadar, o banca de alimentare poate veni intotdeauna in ajutor in situatiile in care bateria dispozitivului dvs. este pe cale sa se consume sau este moarta.

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu