M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Automatizarea si securizarea inteligenta a unei locuintei

Electrocasnicele si echipamentele inteligente sunt mai mult decat niste functii noi si extravagante; ele sunt de fapt capabile sa va faca viata mai usoara. De exemplu, electrocasnicele pot fi programate sa functioneze la anumite ore pentru a va ajuta sa economisiti energie si bani.

Va puteti seta aparatul de cafea sa inceapa sa faca cafea la ora 6 dimineata si sa se opreasca la ora 7, astfel incat sa aveti cafea proaspata cand va treziti pentru a merge la serviciu. Puteti chiar sa setati cronometrul la fierul de calcat, astfel incat sa va puteti pregati pentru munca in timp ce se incalzeste. In continuare vom vorbi despre automatizarea si securizarea inteligenta a locuintei.

Automatizarea inteligenta a locuintei

Automatizarea inteligenta a locuintei este procesul de control al dispozitivelor de la distanta prin intermediul internetului si al altor retele de calculatoare. Sistemele de automatizare pot fi construite in jurul unui hub central si functioneaza cu multe tipuri de dispozitive.

De exemplu, este posibil sa aveti un sistem de automatizare care aprinde luminile din casa atunci cand sistemul detecteaza miscare. Puteti programa luminile si aparatele sa se aprinda sau sa se stinga la anumite ore sau cand sunt indeplinite anumite conditii.

Automatizarea inteligenta a casei va poate ajuta sa economisiti bani si energie. Puteti seta termostatul sa porneasca inainte de a ajunge acasa de la serviciu sau puteti crea un program pentru o functionare eficienta din punct de vedere energetic.

Puteti utiliza automatizarea pentru a stinge luminile atunci cand sunteti plecat in vacanta sau cand ajungeti acasa dupa lasarea intunericului, fara a fi nevoie sa va jucati cu un intrerupator. Puteti chiar sa creati scene de iluminat la cerere, cum ar fi stabilirea atmosferei cu lumini atenuate si redarea de muzica de la difuzorul dvs. inteligent.

Securitate inteligenta a locuintei

Sistemele de securitate pentru locuinte sunt una dintre cele mai importante si mai scumpe componente ale unei case inteligente. Sistemele de securitate sunt compuse din senzori, camere si un panou de control. Senzorii, care includ senzori de miscare, senzori de usa/fereastra si, uneori, senzori de umiditate, sunt plasati in jurul exteriorului casei dvs. si in interior, daca este cazul, pentru a detecta miscarea, vibratiile sau schimbarile din mediul inconjurator.

Indiferent de modelul specific, senzorii comunica cu panoul de control, care este hub-ul central, permitandu-va sa primiti alerte pe smartphone-ul dvs. si sa luati masuri, cum ar fi declansarea unei alarme. Sistemele de securitate inteligente ofera, de asemenea, supraveghere video. Camerele de luat vederi sunt monitorizate de panoul de control si va pot trimite alerte atunci cand sunt declansate de miscare.

Cele mai bune sisteme ofera comunicare bidirectionala, astfel incat puteti vorbi cu oricine se afla in apropierea camerei si puteti vedea ce se intampla. Multe sisteme ofera acum integrare cu alte dispozitive inteligente pentru casa, cum ar fi lumini, termostate si difuzoare.

Puteti face ca luminile sa se aprinda atunci cand primiti o alerta declansata de miscare sau ca difuzorul dvs. inteligent sa anunte cine este la usa.

Aparate inteligente

Aparatele inteligente sunt concepute pentru a fi monitorizate, controlate si programate prin intermediul internetului. Puteti verifica starea ciclului de spalare de pe telefon, puteti porni masina de spalat vase cand plecati de la serviciu sau puteti seta cuptorul sa inceapa sa gateasca la o anumita ora. De asemenea, puteti opta pentru termostate smart din gama Salus Controls pentru un control eficient al confortului termic.

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu