M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Asigurarea de raspundere civila. Ce este si pentru de ce este nevoie de ea intr-o companie?

Ce este asigurarea de raspundere civila?

Aceasta este despagubirea primita de o persoana careia societatea i-a cauzat in mod neintentionat un prejudiciu. Aflati mai multe despre implicatiile acesteia. Vezi aici asigurare raspundere supervizori.

Daca aveti o firma si un angajat sau client are un accident care desfasoara activitatea de munca, asigurarea de raspundere civila este cea care raspunde acestei situatii. Cererile de daune ale tertilor merita, de obicei, despagubiri si vor depinde de tipul de daune cauzate. Aceasta este exact ceea ce raspunderea civila, de asemenea, cunoscut doar sub numele de asigurare, se refera.

Asigurarea garanteaza o acoperire adecvata, fara a afecta activele sau functionarea companiei. Din acest motiv, este una dintre cele mai importante politici pentru o companie si, de asemenea, una dintre cele mai vandute.

Acum, sa aruncam o privire putin mai profunda la ceea ce acopera asigurarea de raspundere civila.

Conform legii, ce este?

Potrivit articolului din Codul civil, fiecare persoana este obligata sa raspunda pentru sine sau pentru toti cei pentru care trebuie sa raspunda atunci cand prejudiciul este cauzat tertilor.

„Cel care, prin actiune sau omisiune, cauzeaza prejudicii altuia, intervenind din culpa sau neglijenta, este obligat sa repare prejudiciul cauzat.”

Cei care raspund pentru altii variaza in functie de fiecare caz, cum ar fi parintii pentru copii, tutorii pentru tutori, directorii si companiile pentru angajatii lor si asa mai departe. Deci, conceptul de raspundere civila poate fi definit ca o compensatie economica in cazul daunelor aduse tertilor si chiar si in unele cazuri, necesita un raspuns in confruntarile judiciare.

Si ce este o raspundere profesionala?

Raspunderea civila profesionala este cea care deriva din erori, neglijente sau omisiuni in executarea activitatii profesionale care au cauzat daune, daune economice personale sau materiale unui client sau unei terte parti. In aceste cazuri, trebuie acordate, de asemenea, compensatii sau compensatii.

Aceasta polita este deosebit de importanta pentru spatii, consilieri, firme de avocatura si birouri.

Care sunt tipurile de asigurari pentru companii?

Ca orice alt lucru, va depinde de fiecare caz si de nevoia de acoperire. Fie ca este angajat pentru un freelancer, o companie mica sau o afacere.

  • Autonom

Aceste politici ofera protectie atunci cand exista daune pentru terti care apar din activitatea comerciala. Acoperirile variaza in functie de cerintele si activitatea persoanei. Acestea pot include obligatiuni, costuri judiciare si de consecinta, cereri de autoaparare si daune, creante in contractele de furnizare si aparare in fata inspectiei muncii, printre alte servicii.

  • IMM

Asigurarea pentru IMM-uri ofera acoperire pentru daunele cauzate tertilor atunci cand acestea sunt produsul activitatii comerciale. Aceste asigurari acopera despagubirile si cheltuielile de aparare derivate si, de asemenea, protejeaza proprietarul si angajatii atunci cand o terta parte este afectata de activitatea profesionala.

  • Directori si administratori

Acoperirea protejeaza activele personale ale managerilor si administratorilor dintr-o companie si gestioneaza consecintele economice ale posibilelor procese de aparare. Aceste asigurari protejeaza, in general, administratorii entitatilor in care s-a investit, precum si filialele create si achizitionate in cursul perioadei de asigurare.

Informatii istorice despre responsabilitatea civica

Lucius Quinctius Cincinnatus: un om de stat roman, Cincinnatus si-a castigat faima pentru devotamentul sau altruist fata de republica. In timpul unei crize nationale, el a preluat controlul Romei si a invins rapid amenintarea la adresa tarii. Dupa victoria sa si restabilirea sigurantei tarii, el si-a renuntat la putere. In 458 i.Hr., Cincinnatus a fost numit dictator pentru a salva o armata consulara inconjurata de fortele inamice. Cincinnatus a invins inamicul intr-o singura zi si si-a mentinut autoritatea doar 15 zile, suficient pentru a trece Roma in situatie de urgenta (Leadership Now 2001).

Presedintele Thomas Jefferson: Jefferson a fost al treilea presedinte al Statelor Unite si a fost autorul Declaratiei de Independenta, care a garantat cetatenilor „drepturile inalienabile la viata, libertate si cautarea fericirii”. Prin responsabilitatea civica, cetatenii sunt liberi sa urmareasca aceste drepturi si sa respecte aceleasi obiective ale altor persoane.

Martin Luther King, Jr.: King a fost un pastor baptist, activist pentru drepturile civile si recunoscut pentru exemplul sau de responsabilitate civica in Statele Unite. Lupta lui pentru egalitate continua si astazi. „Prelegerile si dialogul sau au starnit ingrijorarea si au starnit constiinta unei generatii. Miscarile si marsurile pe care le-a condus au adus schimbari semnificative in structura vietii americane prin curajul si devotamentul sau dezinteresat. Acest devotament a dat directie celor treisprezece ani de activitati pentru drepturile civile.” (Centrul Regelui).

AmeriCorps este o retea de programe nationale de servicii care le permite a peste 50.000 de americani sa raspunda nevoilor critice in educatie, siguranta publica, sanatate si mediu. Membrii deservesc peste 2.100 de organizatii non-profit, agentii publice si organizatii bazate pe credinta. AmeriCorps a fost creat in 1993 si face parte din Corporation for National and Community Service

Centrul pentru Educatie Civica a fost fondat in 1964 si are sediul in Los Angeles, California. Originea Centrului poate fi urmarita la Comitetul interdisciplinar pentru Educatie Civica, format la Universitatea din California. Centrul se straduieste sa produca materiale educationale cu accent pe Responsabilitatea Civica.

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu