M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Cum se aleg perdelele florale pentru casa ta?

Perdele florale nu au fost percepute cu mult timp in urma ca ceva invechit, scos din portbagajul bunicii. Proprietarii de apartamente moderne nu s-au grabit sa isi decoreze ferestrele cu perdele cu flori, considerandu-le prea rustice. Dar designerii au inceput sa propuna din ce in ce mai mult stiluri frantuzesti, vintage si altele similare pentru decoratiuni interioare, unde abundenta de flori este binevenita.

Diferite stiluri de decorare a camerei si perdele colorate

Perdelele florale nu vor decora pur si simplu camera. Acestea vor lumina, va vor aminti de caldura verii si de soare si vor crea o atmosfera festiva in camera. Arata ca un design mare, cu trandafiri, clopotei si alte plante in camere. Designerii care lucreaza in aceasta directie prefera un design cu culori mari – clar desenate si spectaculoase.

Culorile ar trebui sa fie cel putin neutre, de obicei se aleg nuante monocromatice neutre: gri-negru, bej-maro, alb-negru. Stilul modern nu accepta culori pestrite: va puteti concentra doar pe flori, acestea nu trebuie sa fie prea multe.

Perdele cu un imprimeu floral pe interior

Perdelele florale pot fi scurte sau lungi – totul depinde de tipul de camera si ce stil este incadrat. Astfel, pentru o bucatarie, echipata in stilul tarii, perfect potrivite sunt perdele Cafe. Camera fetei este frumos decorata cu perdele austriece cu motive florale.

Pentru camerele mobilate in stil modern, perdelele romane cu motive florale nu pot fi mai bune. Dar trebuie sa se tina cont de anumite nuante. De exemplu, o floare mare pe perdea, a carei lungime abia depaseste deschiderea ferestrei, va arata amuzant si ridicol.

O imagine de flori mici se va estompa pe o perdea lunga: va deveni aproape invizibila. In cazul in care exista prea multe elemente decorative mici in camera, perdelele cu un imprimeu floral se combina cel mai bine cu cele monocrome.

O optiune excelenta: o perdea scurta monocolora si una lunga cu imprimeu floral. Si perdelele de o singura culoare pot decora pur si simplu cu colectii de flori, care pot fi facute manual, daca se doreste.

Un motiv floral poate fi combinat nu numai cu o panza simpla. Se armonizeaza perfect cu decoratiunile geometrice. Dar aici este important sa alegeti o combinatie: un imprimeu floral mai complicat necesita un partener de model mai simplu. Trebuie avut grija sa se combine florile cu motive „pradatoare”, de exemplu leoparzi. Floarea din cadrul unei imagini fantastice este, de asemenea, discutabila.

Perdelele cu un singur model de floare se aplica si la culoarea interiorului. Va fi bine daca este dominat de un ton, combinat cu fundalul imaginii. De exemplu, o perdea alba cu flori albastre arata estetic si obiecte textile de interior de aceeasi nuanta – cuverturi de pat, tapiterie de interior si alte elemente. In cazul in care peretii camerei sunt vopsiti in alb, ferestrele pot fi decorate cu perdele cu un fundal alb, pe care sunt imprastiate flori galbene. Nu va arata rau in aceasta camera si perdelele galbene cu o imprimare florala albastra.

Cum au aparut perdelele?

In castelele reci si cu curent de aer, paturile cu baldachin au devenit, de asemenea, o necesitate. Primele paturi cu baldachin aveau draperiile atarnate de tavan.

In secolul al XVII -lea, ferestrele din sticla au devenit mai frecvente in casele de zi cu zi. Acest lucru insemna ca ferestrele nu numai ca erau mai mari pentru a permite sa patrunda mai multa lumina, dar au facut si casele mai putin private. A devenit mai obisnuit sa se atarne material in fata ferestrelor pentru intimitate si caldura. Aceste perdele au devenit mai tarziu destul de opulente, cu modele si textile frumoase.

Jaluzelele erau inca utilizate pe scara larga in secolul al XVIII-lea, dar perdelele elaborate deveneau din ce in ce mai populare cu stiluri mai pline si mai ornamentate. Aceste draperii mari au fost cel mai adesea realizate din matase, cu modele complicate si florale. A existat si o abundenta de ornamente, cum ar fi impletituri, ciucuri, funde si franjuri.

La sfarsitul secolului al XIX- lea, textilele au intrat in productia de masa, in timp ce imprimarea si vopsirea s-au imbunatatit semnificativ. Acest lucru a facut posibil ca toate gospodariile sa aiba perdele frumos proiectate si tesute. Dantela a fost introdusa si ca material pentru draperii, deschizand calea perdelelor moderne sau plase.

Razboaiele mondiale au dus la lipsuri peste tot, inclusiv materiale pentru perdele. Rationarea insemna ca perdelele erau facute din orice pe care oamenii puteau pune mana, inclusiv matase de parasute si ticaitul saltelei. Este posibil ca acest lucru sa fi contribuit la tendintele de draperii mai simple si mai simple in timpurile moderne.

In zilele noastre, tesaturile moderne si mecanismele de perdele sunt mai usor de lucrat, astfel incat oamenii pot alege aproape orice stil de perdea care se potriveste cel mai bine decorului lor. Textile moderne pentru perdele sunt, de asemenea, mai usor de curatat si mai rezistente la uzura. Cu ingrijire adecvata, arata cel mai bine pentru mai mult timp.

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu