M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Alimente pe care să le consumi atunci când ai gripă

Este posibil ca o persoană să nu aibă chef să mănânce mult atunci când are gripă. Cu toate acestea, anumite alimente pot ajuta recuperarea. Pe doarnatural.ro puteți găsi alternative naturale pentru combaterea simptomelor răcelii și multe alte informații ce v-ar putea fi de folos.

Gripa este un termen colectiv care se referă la infecția cu un virus gripal.

Mâncarea alimentelor hrănitoare și consumul de multe lichide pot furniza nutrienți esențiali și menține corpul hidratat, ceea ce poate ajuta la o recuperare  mai rapidă.

Ce alimente pot ajuta la recuperarea mai rapidă după un episod gripal?

Cercetările medicale sugerează că următoarele  alimente pot reduce simptomele gripei:

Supa de pui

Un studiu din 2000 sugerează că ingredientele obișnuite din supa de pui pot combate colectiv inflamațiile, reducând răspunsurile inflamatorii din organism. Drept urmare, supa de pui poate ajuta la curățarea congestiei la nivelul nasului și căilor respiratorii și la calmarea altor simptome din tractul respirator superior. Alte supe, inclusiv opțiuni vegetariene sau vegane, pot avea efecte similare.

Supele pot fi hrănitoare, ușor de digerat, liniștitoare și ușor de preparat, chiar și în timpul bolilor. De asemenea, deoarece conțin apă, supele pot promova hidratarea.

Usturoi

Usturoiul poate avea proprietăți antivirale și antimicrobiene. Acestea pot ajuta la susținerea sistemului imunitar, deoarece combate infecția, inclusiv răceala sau gripa.

Autorii unei recenzii din 2014 au analizat efectele usturoiului asupra răcelii obișnuite.

Ei se referă la un studiu de 146 de participanți în care participanții care au luat un supliment de usturoi în fiecare zi timp de 3 luni au avut mai puține răceli decât cei care au luat un placebo.

Mâncarea mesei cu mult usturoi poate ajuta organismul să combată infecția.

Alimente bogate în vitamina C

Fructele și legumele bogate în vitamina C ajută la susținerea sistemului imunitar. Cei care au cel mai ridicat nivel de vitamina C includ:

  • ardei dulci sau fierbinți de orice culoare
  • portocale și suc de portocale
  • grapefruit
  • kiwi

Multe fructe și legume bogate în vitamina C sunt, de asemenea, surse excelente de flavonoide, care sunt compuși care pot oferi o gamă largă de beneficii pentru sănătate. De exemplu, flavonoidele pot ajuta la reducerea riscului de infecții ale tractului respirator superior.

Ghimbir

O persoană poate combina ghimbirul cu apă, miere și lămâie pentru a face un ceai din plante.

Ghimbirul poate ajuta la ameliorarea grețurilor care însoțesc gripa. Proprietățile din ghimbir pot ajuta la procesul digestiv și la golirea stomacului, în special.

Cercetătorii au remarcat, de asemenea, că ghimbirul a ajutat la scăderea frecvenței vărsăturilor și a intensității greatei în timpul sarcinii. Rădăcina de ghimbir tocată sau ghimbirul măcinat poate fi un plus delicios la supe, tocănițe și alte mese. Ghimbirul merge bine și în ceaiuri din plante sau într-un amestec de apă fierbinte, miere și lămâie.

Ovăz

Făina de ovăz este o sursă excelentă de fibre. De fapt, fibra prebiotică din ovăz poate ajuta la hrănirea bacteriilor sănătoase din organism. Adăugarea unei banane la făina de ovăz poate oferi un plus de fibre, precum și vitamine precum potasiu. Acest lucru poate fi deosebit de benefic pentru o persoană cu simptome de gripă, deoarece febra, diareea și vărsăturile pot epuiza toate nivelurile de potasiu și alți electroliți.

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu