M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

5 motive pentru care sportivii ar trebui să consume apă alcalină

Hidratarea este o treabă serioasă pentru toată lumea, dar mai ales pentru sportivi și oameni foarte activi! Deshidratarea poate dăuna performanței și sănătății generale. Hidratarea are efecte asupra oricărui alt aspect al sănătății noastre, de la capacitatea de a dormi bine, până la capacitatea sistemului imunitar de a lupta împotriva bolilor și infecțiilor. Dar de ce apă alcalină? Pentru că proprietatea alcalină reduce acidul stocat în diferite părți ale corpului, ceea ce permite corpului să atingă performanța fizică maximă.

Iată care sunt primele cinci motive pentru care sportivii ar trebui să consume apă alcalină.

1. Hidratează mai bine

Structura moleculară hexagonală strânsă, creată atunci când se formează apa alcalină, îi permite acesteia să pătrundă complet în fiecare celulă a corpului. Aceasta înseamnă că apa alcalină hidratează organismul într-un mod mult mai profund decât apa de la robinet sau altă apă îmbuteliată. Apa alcalină înseamnă pentru sportivi o hidratare mai rapidă și mai completă benefică activității intense, antrenamentelor și performanței.

2. Crește rezistența

Apa devine alcalină din cauza adăugării de vitamine și minerale fie prin procese naturale, fie printr-un proces numit ionizare. Adăugarea acestor tipuri de vitamine și minerale, cum ar fi calciul, magneziul și potasiul, ajută la eliminarea mai rapidă şi mai completă a toxinelor din celulele corpului faţă de apa obișnuită. pH-ul mai mare al apei alcaline scade, de asemenea, vâscozitatea sângelui, ceea ce înseamnă că sângele curge mai ușor și, la rândul său, este mai ușor pentru inimă să miște sângele în tot corpul pentru a furniza nutrienți și pentru a elimina toxinele.

3. Previne durerile și problemele legate de articulaţii

Acumularea de acid uric este cauza durerii articulare pentru majoritatea sportivilor. Acest acid uric poate fi neutralizat de apa alcalină înainte de a avea șansa să se acumuleze în articulații, scăzând sau eliminând complet durerile articulare. Hidratarea superioară a apei alcaline ajută la lubrifierea și amortizarea articulațiilor, prevenind în primul rând rănirea acestora.

4. Crește nivelul de oxigen

Apa alcalină are mai mulți atomi de oxigen decât apa îmbuteliată obișnuită, ceea ce crește aportul de oxigen. Aportul crescut de oxigen, împreună cu structura chimică unică a apei alcaline ionizate, aduce mai mult oxigen în fluxul sanguin, oferind un avantaj suplimentar performanței unui atlet. Oxigenul suplimentar ajută, de asemenea, la scăderea acumulării de acid lactic în mușchi. Un alt avantaj pentru sportivi este acela că nivelul crescut de oxigen reglează temperatura corpului, chiar și sub presiune.

5. Previne crampele musculare

Crampele musculare sunt rezultatul acumulării de acid lactic. Acidul lactic este un produs secundar al mușchilor care descompune glucoza atunci când nu mai rămâne oxigen de descompus. Apa alcalină furnizează mai mult oxigen mușchilor, prevenind acest proces. Alcalinitatea apei servește și la contracararea acidului prin echilibrarea pH-ului corpului și al sângelui. Cu mult oxigen și un pH echilibrat, crampele musculare sunt de domeniul trecutului!

De ce apă alcalină?

pH-ul ridicat al apei alcaline îi permite să echilibreze acidul dăunător din organism pentru o sănătate mai bună și o performanță optimă. Apa alcalină este recomandată sportivilor de către medici și antrenori de pretutindeni. Este noua armă secretă pentru o performanță superioară. Intraţi pe wellnessist.ro pentru a achiziţiona un ionizator de apă şi consumaţi apă alcalină pentru a vă îmbunătăți performanța în mod natural!

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu