M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Volkswagen isi imbunatateste noul Touareg pentru clientii pretentiosi

Pentru a veni in intampinarea clientilor sofisticati, brandul Volkswagen a adus noului Touareg cateva imbunatatiri demne de cel mai avansat model al brandului de pana in prezent.

Clientii Touareg pot sa aleaga dintre diverse optiuni care se gasesc de obicei la masinile de lux. Printre acestea, putem enumera:

  • imagine termica pentru a vedea mai bine in timpul noptii, proiectata pe parbriz,
  • un bord digitalizat la maxim, cu doua ecrane mari
  • componente electro-mecanice create pentru o manevrare mai usoara a masinii.

Un Tuareg care se ia la lupta cu BMW X5 si Mercedes-Benz GLE

A treia generatie de Touareg “arata ce pot face cei de la Volkswagen in ceea ce priveste designul, tehnologia si inovarea”, dupa cum afirma CEO-ul companiei, Herbert Diess.

Multe dintre comenzile semi-autonome de nivel 2 ce se gasesc in Audi A8 se regasesc si la noul Touareg. Intre aceste comenzi, una dintre cele mai interesante este cea care tine vehiculul in pozitia corecta pe sosea, in timpul rularii, si la o distanta corespunzatoare fata de vehiculul din fata.

In legatura cu autonomizarea totala a masinii, inginerii de la VW spun ca automobilul poate sa capete comenzi autonome de nivel 3, prin existenta unor senzori laser aditionali montati pe masina, doar ca aceasta tehnologie va fi disponibila atunci cand autoritatile decid asupra modului in care aceste tehnologii ale masinilor autonome vor fi omologate.

Cateva informatii despre noul Tuareg

Touareg-ul vandut pe piata europeana va avea un motor V6 pe benzina. V6 pe motorina va fi, de asemenea, disponibil, si chiar si un V8 de 4 litri. Compania se asteapta la vanzari mai mari pentru varianta cu motorina. Se doreste si lansarea unui hibrid, insa nu a fost stabilita inca data lansarii.

Noul Touareg este mai mare decat modelul precedent, oferind o capacitate de stocare de 810 litri, cu bancheta din spate ridicata, in comparatie cu 697 litri la modelul anterior.

Caroseria masinii este 48% aluminiu si 52% otel si este cu 106 kg mai usoara decat precedenta.
Optiunea all-wheel drive ofera o manevrabilitate mai mare, sistemul off-road sprijina soferii atunci cand trebuie sa traverseze o zona neasfaltata, eventual pe unde trece si un curs de apa de adancime mica, prin coborarea masinii cu pana la 40 mm sau prin ridicarea ei cu pana la 70 mm

Interiorul beneficiaza de materiale calde, precum lemnul, care dau o nota de atmosfera prietenoasa.

Noul Touareg va fi construit in Bratislava, Slovacia, va avea un pret de 60.675 euro si va avea concurenta din partea BMW X5 si Mercedes-Benz GLE.

Sursa foto: autobild.de

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu