M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Unde sa mergi in vacanta in 2023?

Cauti ceva nou pentru urmatoarea ta calatorie? Esti in pana de idei sau cauti unde sa mergi in vacanta anul acesta? In acest articol am selectat de la cele mai clasice pana la cele mai inovatoare idei de vacanta pentru 2023 alaturi de Framey – partenerul tau de calatorii.

Lasa-te fermecat de Piramida lui Keops

Piramida lui Keops trebuie se afle cu siguranta pe lista de obiective turistice pe care le poti vizita o data in viata. Construita in urma cu peste 5.000 de ani, este cea mai veche si cea mai mare piramida din lume, ultima structura dintre cele sapte minuni antice ale lumii care a ramas intacta. Este o capodopera de inginerie si arhitectura si este considerat simbolul lumii egiptene.

Plimbare de-a lungul Marelui Zid Chinezesc

Marele Zid Chinezesc este un monument uluitor al istoriei chinezesti si o atractie obligatorie pentru vizitatorii si turistii din toate tarile, fiind considerat una dintre cele sapte minuni ale lumii.  Identificat ca fiind unul dintre cele mai importante simboluri ale Chinei, acesta este format din numeroase ziduri si fortificatii, chiar si paralele intre ele, pe o lungime totala de 8.850 km. China este cu siguranta o idee de calatorie pentru 2023.

Descopera Petra

Orasul roz al Iordaniei este, intr-adevar, o destinatie populara pentru turistii din intreaga lume. La marginea Desertului Arabiei, Petra este unul dintre cele mai faimoase situri arheologice din lume. Frumusetea arhitecturala a orasului provine din faptul ca este sculptat direct in rocile si nisipul muntilor. Temple, morminte si manastiri pe care chiar nu le poti rata!

Plimbari in jurul Chichen Itza

Situat in statul Yutacan din Mexic, Chichen Itza este o urma a unui vechi oras mayas, cu ruine si minuni arhitecturale care surprind cultura si istoria popoarelor din trecut. Pentru o experienta culturala si o sansa de a descoperi o parte semnificativa a mostenirii mayase, aceasta este excursia pe care trebuie sa o adaugi pe lista de idei de calatorie.

Drumetie la Machu Picchu

O excursie in orasele pierdute ale incasilor este un vis pentru multi calatori. Macchu Picchu este un oras incas situat pe un munte la o inaltime de 2.430 de metri deasupra nivelului marii, la care se poate ajunge prin escaladarea unor trasee montane sau printr-o calatorie cu trenul pe valea raului Urubamba. Fiind una dintre cele mai cunoscute si mai vizitate destinatii turistice, Macchu Picchu nu va dezamagi nici cele mai mari asteptari.

Descopera Taj Mahal

Un imens mausoleu din marmura alba, construit in Agra intre 1631 si 1648 din ordinul imparatului mongol Shah Janan in memoria iubitei sale sotii, Taj Mahal este o bijuterie a artei musulmane si una dintre cele sapte minuni ale lumii. Atrage mai mult de 3 milioane de vizitatori pe an si a devenit o atractie obligatorie pentru orice turist care calatoreste in India.

Exploreaza padurea tropicala amazoniana si raul Amazon

Numita si „butonul lumii”, padurea amazoniana este o sursa importanta de oxigen pentru intreaga planeta si consta intr-un mozaic de ecosisteme si vegetatie. Scufundarea in acest paradis natural si admirarea imensului fluviu Amazon este o experienta cu adevarat incredibila si una pe care oricine ar trebui sa o adauge pe lista de idei de calatorie. Este greu de gasit un alt loc din lume la fel de bogat in aventura ca Amazonul. Poate fi vizitat din Iquitos (Peru) sau Manaus (Brazilia).

Dupa ce ai aflat mai multe despre aceste destinatii cu siguranta esti mai entuziasmat pentru urmatoarea ta vacanta. Ca si sfat pentru urmatoarea ta vacanta descarca aplicatia Framey de aici si lasa-te inspirat pentru aceasta vara.

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu