M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Uleiuri esențiale pentru odihnă, relaxare și somn

Probleme cu somnul? Nu sunteţi singurii. Milioane de oameni suferă de un somn inconsecvent, care nu numai că le afectează nopțile, dar le încetinește capacitatea de a funcționa și în timpul zilei.

Deloc surprinzător, s-a demonstrat că stresul și anxietatea sunt cauza multor probleme legate de somn. Din păcate, aceste tipuri de afecțiuni sunt dificil de tratat fără utilizarea de medicamente complicate pe bază de prescripție medicală – dintre care multe au efecte secundare grave.

Având în vedere toate acestea, nu este de mirare că uleiurile esențiale sunt un subiect fierbinte în zilele noastre. De fapt, uleiurile esențiale sunt una dintre cele mai vechi forme de terapie cunoscute de om.

Pentru toți cei care vă străduiți să găsiți un somn profund și odihnitor, uleiurile esențiale pot fi soluţia. Dar de unde să știţi ce ulei să folosiţi? Există literalmente mii de opțiuni pe piață, ceea ce ar putea duce la multe nopți agitate de încercări și erori, în încercarea de a o găsi pe cea potrivită. Iată câteva dintre favoritele noastre.

Lavanda

Desigur, puteţi alege lavanda. Uleiurile esențiale de lavandă sunt unele dintre cele mai frecvent utilizate și se știe că aduc nopți de somn profund și odihnitor datorită nivelurilor sale ridicate de linalol, care poate calma sistemul nervos și poate scădea tensiunea arterială și anxietatea.

Capsulele moi Serenity doTerra sunt o combinație unică de ulei esențial de lavandă, L-Teanină și extracte naturale din plante, într-o capsulă vegetală moale, care vă va ajută să obțineţi somnul reconfortant de care aveţi nevoie.

Lemn de cedru

Distilat din lemnul de cedru, uleiul de cedru s-a dovedit că scade hiperactivitatea, reduce nivelul de stres și ușurează tensiunea, toate acestea fiind catalizatori pentru o noapte uimitoare de somn profund.

Muşeţel

De secole, muşeţelul a fost folosit pentru a aduce un efect calmant. Și pentru oricine cunoaște planta, acest lucru nu ar trebui să fie o surpriză. Vaporii pot reduce ACTH, care este un hormon cunoscut indus de stres, reducând anxietatea și permițând creierului să intre într-o stare profundă de relaxare.

Muşcată

Studiile clinice au arătat că uleiul esențial de geraniu poate ameliora orice, de la anxietate sau simptome ale sindromului premenstrual. Acest lucru se datorează capacității sale de a scădea tensiunea arterială, ceea ce scade stresul și, în cele din urmă, poate declanșa un somn sănătos.

Valeriană

Această plantă puternică a fost folosită de secole pentru a reduce neliniștea. Pe lângă faptul că vă permite să adormiți rapid, Valeriana vă ajută să rămâneți adormit, permițând o noapte întreagă de odihnă și o dimineață plină de energie.

Ylang Ylang

Cu capacitatea sa de a reduce tensiunea arterială și frecvența pulsului, ylang-ylang-ul este unul dintre cele mai eficiente uleiuri esențiale care induc somnul. Folosit în timpul zilei, ylang-ylang-ul are, de asemenea, proprietăți de stimulare a dispoziției, care vă pot aduce un zâmbet pe față în orice moment al zilei.

Neroli

Derivat din florile portocalilor amari, Neroli are un parfum bogat de citrice, care s-a dovedit a avea un efect liniștitor asupra stării de spirit și poate reduce nivelul de anxietate și insomnie.

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu