M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Ce beneficii oferă masajul corporal? Când ar trebui să beneficiezi de un masaj?

Masajul este o modalitate foarte eficientă pentru stimularea circulației sângelui, pentru susținerea drenajului limfatic, pentru detoxifierea întregului organism prin eliminarea toxinelor, pentru relaxare, pentru întărirea sistemului imunitar și, desigur, pentru o stare de bine generală.

Persoanele care au cunoscut beneficiile masajului și au încorporat deja masajul în stilul lor de viață se întreabă cât de des ar trebui să obțină un masaj, însă asta depinde în mare măsură de nevoile fizice și mentale ale fiecărei persoane, de dorințele personale, de tipul de masaj pe care îl doriți și de zona pe care doriți să o vizați.

Masaj de relaxare

Dacă simțiți nevoia de mai multă relaxare și de ameliorarea tensiunii sau pur și simplu doriți să vă îmbunătățiți starea generală de sănătate, atunci un masaj pentru întregul corp este cel mai recomandat. Partea și mai bună este că în cadrul unui SPA, masajele pot fi asociate cu alte proceduri de relaxare și de înfrumusețare și pot include uleiuri esențiale, balsamuri și unturi hidratante și împachetări corporale pentru fermitatea și hidratarea pielii.

De exemplu, masajul suedez sau masajul clasic este o tehnică comună de masaj, care susține relaxarea și eliberează tensiunea musculară prin tehnici specifice, cum ar fi frământare, mișcări lungi, dar și mișcări circulare mai profunde. Un masaj clasic vizează întregul corp, însă terapeutul poate insista pe o anumită zonă dacă simte încordare și tensiune, cum ar fi gât înțepenit sau umeri încordați. Pentru persoanele care se confruntă cu stări ușoare sau moderate de stres, un masaj clasic lunar le va îmbunătăți sănătatea generală și mentală prin ameliorarea stresului.

Masaj pentru ameliorarea durerii intense

Masajul pentru durerea intensă sau cronică, mai ales durerea cauzată de anumite afecțiuni de sănătate sau răni, necesită adesea o tehnică de masaj corectivă, care vizează țesutul profund și care ajunge astfel la straturile interioare ale mușchilor și țesuturilor conjunctive.

În funcție de starea generală de sănătate, de afecțiunile medicale de care suferiți și de nevoile fizice, terapeutul vă poate ajuta să determinați cât de des este necesar un masaj de țesut profund. În cele mai multe cazuri, se va începe cu un masaj programat la una sau două săptămâni distanță, urmând apoi să vă stabiliți la vizite lunare pentru a susține astfel procesul de vindecare. Urmând un astfel de orar, fiecare masaj terapeutic se va baza pe ultimul masaj efectuat, existând mai puțin spațiu pentru ca durerea și stresul să revină.

Masaj prenatal

Pe măsură ce bebelușul crește, se dezvoltă și ajunge în momentul în care va dori cu nerăbdare să își întâlnească părinții, sarcina provoacă durere, disconfort general, probleme de circulație și umflături. Oferiți un voucher cadou pentru un masaj prenatal unei viitoare mămici care are nevoie de puțină relaxare. Un masaj prenatal efectuat o dată pe lună ajută la scăderea tensiunii corporale, îmbunătățește circulația, susține relaxarea și contribuie la un somn mai bun.

După naștere, masajul este iarăși foarte indicat, deoarece ajută corpul să se vindece și să se recupereze în perioada postpartum. Masajul ajută, de asemenea, corpul să își revină la forma sa înainte de sarcină, reducând în același timp stresul mental și fizic cu care se confruntă proaspetele mămici care încearcă să se adapteze la noile lor vieți, rutine și îndatoriri.

Masajul este o abordare holistică care contribuie în mod semnficativ la îmbunătățirea calității vieții, indiferent că doriți o stare mai bună de sănătate, mai multă relaxare, că sunteți în procesul de recuperare în urma unei afecțiuni medicale sau leziuni, că sunteți însărcinată sau tocmai ați devenit proaspătă mămică.

Terapeuții de masaj adaptează întotdeauna tehnicile de masaj și frecvența masajului în funcție de nevoile, cerințele și dorințele fiecărei persoane pentru a se obține cele mai bune rezultate.

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu