M
© 2023 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Tritan: ce este?

Tritan, materialul ecologic pentru sticlele de apa potabila din plastic, a sosit. Acest polimer inovator apartine clasei co-poliesterilor, materiale care combina proprietatile fizice si chimice bune cu posibilitatea de a fi reciclate si cu absenta componentelor nocive, cum ar fi bisfenolii (BPA), eliberate de policarbonatul alimentar obisnuit.

Tritan a fost dezvoltat in urma cu cativa ani (2007) de catre Eastman Chemical, companie care, in cadrul unui targ industrial, a anuntat lansarea acestui nou polimer cu proprietati termice, fizice si chimice superioare: datorita unui proces special de turnare, mai scurt si mai putin complex decat cel necesar pentru policarbonat, Tritan economiseste material si intretinere fara a pierde din calitate in productia de obiecte precum sticle, dozatoare de apa potabila de birou, farfurii si aparate de uz casnic.

Tritan a trecut cu succes cele mai selective teste

Pentru a atesta proprietatile reale ale acestui nou polimer, au fost efectuate teste stricte in numeroase laboratoare din intreaga lume pentru a se asigura ca Tritan este intr-adevar sigur in contact cu substante alimentare, cum ar fi apa.

Chiar si dupa un timp indelungat in contact cu lichide si in diferite conditii de temperatura, Tritan nu a eliberat substante chimice in apa, ceea ce certifica siguranta acestui material inovator, care nu isi schimba caracteristicile speciale nici dupa numeroase spalari intensive in masina de spalat vase sau dupa ce a fost supus la temperaturi foarte ridicate.

In prezent, cele mai mari agentii de siguranta alimentara si farmaceutica din lume au garantat siguranta Tritanului in contact cu alimentele.

De ce se recomanda Tritan pentru distribuitoarele de apa potabila

Proprietatile Tritanului il fac ecologic si sigur pentru apa potabila. Pana in prezent, policarbonatul a fost cel mai utilizat material pentru fabricarea obiectelor din plastic transparent, cum ar fi sticlele si biberoanele pentru sugari.

Din nefericire, abia dupa un timp s-a descoperit ca policarbonatul elibereaza in lichide (si, prin urmare, si in apa) bisfenol A, o substanta responsabila de efecte negative asupra sanatatii; PVC-ul, care parea la fel de sigur, a fost descoperit recent ca este responsabil pentru unele cazuri de cancer.

Pentru apa de la birou, alegeti termosurile de apa Tritan

Tot mai multe companii aleg sa instaleze dozatoare de apa in birourile lor, atat private, cat si publice, permitand personalului si clientilor sa aiba la dispozitie o sursa de apa potabila in timpul orelor de lucru.

Amplasarea unui dozator de apa la birou nu este doar un gest de atentie fata de clienti si de grija fata de angajati, ci si o modalitate de sensibilizare cu privire la problema plasticului nereciclabil.

De aceea, cumpararea unui termos tritan este un gest de dragoste fata de planeta si sanatatea oamenilor, dar si o economie concreta pentru companie, deoarece Tritanul cantareste mai putin si este mai rezistent la socuri si agenti externi.

Decat sa dotati biroul cu un automat de apa, ale carui sticle sunt consumate in cantitati mari, producand o cantitate la fel de mare de deseuri, mai bine achizitionati un distribuitor educativ si modern, cu sticle complet reciclabile. Astfel, se economisesc costurile de productie, transport, ambalare si eliminare a deseurilor.

Avantajele tritanului

In cadrul ambalajelor din plastic, pentru diferite tipuri de lichide s-a inregistrat o raspandire progresiva in utilizarea unui material de ultima generatie: Tritan.

Acesta este un polimer, adica o substanta formata prin combinarea mai multor molecule egale (monomeri), dezvoltat de firma Eastman Chemical si brevetat inca din 2007, cu rezistenta termica optima la jumatatea distantei dintre copoliesterii si policarbonatii standard.

Care este motivul acestei raspandiri rapide a Tritanului?

Se datoreaza, fara indoiala, atentiei sporite la problema reutilizarii, precum si motivelor practice.

Plasticul, inclusiv PET-ul, este vazut ca un element care produce cantitati mari de deseuri, desi poate fi reciclat, astfel incat consumatorii cauta optiuni care sa aiba grija de mediu, si din alte puncte de vedere.

Tritan ofera recipiente care sunt foarte apropiate de sticla din punct de vedere estetic si pot fi, de asemenea, refolosite de mai multe ori, in timp ce sunt si indestructibile, lucru care nu are o importanta deloc neglijabila atunci cand ne gandim la utilizarea lor.

Productia de containere Tritan are loc folosind un proces de turnare deosebit de scurt si restrans, cu dispersii minime in timpul productiei.

In ansamblu, acestia sunt factori care confera proprietati termice, fizice si chimice specifice in comparatie cu alte materiale plastice de calitate alimentara produse.

Avantajele Tritanului in comparatie cu PC-ul (policarbonati):

– Aceeasi transparenta si rezistenta la impact

– Rezistenta excelenta la spalare in masina de spalat vase, chiar si dupa 500 de cicluri

– Fara bisfenol-A (fara BPA)

– Usor de prelucrat

– Rezistenta chimica excelenta si rezistenta la insertii

Avantajele Tritanului in comparatie cu polimerii SAN, SMMA si acrilici

– Durabilitatea luminozitatii si a transparentei suprafetei

– Rezistenta excelenta la impact

– Deosebit de placut la atingere

– Numeroase optiuni de design in ceea ce priveste grosimea si

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *