M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

TOP 5 beneficii ale consumului de smoothie

Smoothie-urile sunt acele băuturi, cu o textură ceva mai lichidă, preparate din diverse fructe și legume, alături de lactate și chiar carbohidrați precum ovăzul. Prepararea acestora este destul de simplă și rapidă, iar tu poți avea parte, în doar câteva minute, de o băutură delicioasă, bogată în vitamine și în nutrienții necesari pentru un stil de viață sănătos. 

Iată 5 motive pentru care trebuie să introduci în dieta ta consumul de smoothie: 

  1. Poate înlocui cu succes o masă principală 

Există zile când ești extrem de ocupat sau pe fugă dintr-o parte în alta și nu ai la dispoziție timpul necesar pentru a lua masa. De aceea, un smoothie preparat înainte de a pleca de acasă poate fi exact ceea ce ai nevoie. Așa că, pune într-un blender câteva fructe, de preferat proaspete, adaugă puțin lapte și fulgi de ovăz, în funcție de consistența dorită și pune preparatul într-un recipient ermetic pentru a-l putea lua cu tine oriunde.  Poți alege o gamă de blendere ce au incluse și recipiente pentru transport, cum ar fi cele de pe Altex.ro, tocmai pentru a nu trebui să le cauți și să le achiziționezi separat. 

  1. Ajută la digestie

Datorită faptului că este bogat în fibre, consumarea unui smoothie în fiecare zi te va ajuta să ai parte de o digestie sănătoasă și te va scăpa de constipație și de inflamatiile din corp. În cazul în care ai astfel de probleme, de preferat ar fi să pui mereu în preparatul tău și câteva legume sau frunze verzi precum spanac, castravete, pătrunjel etc. 

  1. Benefic atunci când vrei să pierzi câteva kilograme

După cum am menționat, un smoothie poate înlocui cu succes o masă principală, iar acest fapt se va vedea și pe cântarul tău. Dacă ți-ai propus să pierzi câteva kilograme, atunci limitează cantitatea de carbohidrați pe care o pui, tocmai pentru a fi mai slab caloric și pentru a te ajuta în acest proces. 

  1. Îmbunătățește aspectul pielii tale 

Un alt efect pozitiv pe care îl are consumul regulat de smoothie-uri se va observa pe pielea ta. Acesta va fi mult mai hidratată, mai luminoasă și mult mai sănătoasă. Acest fapt se datorează fructelor și legumelor, ingrediente bogate în vitamine precum C și E. 

  1. Crește imunitatea 

Pe lângă faptul că vei avea parte de un ten mai radiant, astfel de preparate vor ajuta la creșterea sistemului tău imunitar, protejându-te de răceli sau gripe, mai ales în sezoanele în care ești predispus la a te îmbolnăvi. 

Dacă îți dorești să incluzi în dieta ta smoothie-urile, încearcă să le introduci treptat, tocmai pentru a reuși să consumi câte unul pe zi. Mai apoi, există o varietate extrem de mare de rețete, și mai dulci și mai acre, încearcă cât mai multe și alege-le pe cele care ți se potrivesc. 

 

Sursa foto: pexles.com

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu