M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

TOP 4 lucruri pe care să le faci în apartament pentru a-l face mai cozy

Locuința în care stai este colțul tău de relaxare și în fiecare moment trebuie să te simți cât mai confortabil în acesta. Fie că te-ai mutat într-un spațiu nou, fie că îți dorești să faci câteva schimbări în apartament, e de preferat să te asiguri că transformarea prin care va trece îl va face mai cozy și mai primitor. Indiferent de dimensiunea acestuia sau de compartimentare, există câteva lucruri pe care le poți face pentru a crea o atmosfera așa cum îți dorești. 

Iată 5 lucruri pe care să le pui în practică atunci când vrei să-ți faci apartamentul mult mai cozy: 

  1.     Folosește corpuri de iluminat 

Principalul lucru pe care îl poți face atunci când îți dorești să creezi o atmosferă cât mai cozy este să te joci cu tipurile de lumină ambientală și cu corpurile de iluminat. De preferat ar fi să utilizezi lumină cât mai caldă, tocmai pentru faptul că oferă senzația de intimitate, iar în ceea ce privește corpurile de iluminat alege lămpile mari, de podea, dar și ghirlandele cu beculețe decorative. 

  1.     Joacă-te cu texturile

Atunci când te gândești la conceptul de cozy, mintea îți zboară instant la pături și la diverse materiale. Ei bine, dacă îți dorești ca spațiul tău să fie tocmai în acest stil, atunci e necesar să îți decorezi canapelele cu perne mici, în diverse culori, dar și cu diverse pături cât mai pufoase. Mai mult, poți alege ca și covoarele să fie în acest stil, iar pentru acestea poți opta pentru materiale precum lâna sau bumbac.  

  1.     Creează un spațiu pentru relaxare și deconectare

Dedică o mică zonă din apartament pentru relaxare. Poți alege o canapea confortabilă sau un fotoliu, adaugă o masă mică pentru cărți și băuturi. Acest colț va deveni o oază personală de liniște și confort. Mai mult, pentru un extra strop de atmosferă poți alege să pui lampă de aromaterapie, precum cele din camerele de masaj. Mai apoi, descoperă uleiurile esențiale pe vegis.ro și alege-le pe cele care îți stimulează simțurile. 

  1.     Plante și iar plante 

Nu uita că orice spațiu are nevoie de câteva plante pentru a-i da culoare, dar și pentru a reuși să-ți transmită o stare de bine. Pentru zona de living optează pentru plante în ghivece mari, iar pentru zonele de dormit alege  plantele ce pot fi puse la geam, pe pervaz. Nu uita că acestea necesită și o îngrijire adecvată, pentru a-și menține frumusețea.

În final, transformarea apartamentului într-un spațiu cozy este un proces personal și creativ. Fiecare schimbare pe care o faci poate contribui la crearea unei atmosfere confortabile și relaxante în care să te simți cu adevărat acasă. Prin alegerea culorilor, texturilor, iluminării și a detaliilor potrivite, poți transforma spațiul tău într-un sanctuar personal în care să te simți înconjurat de căldură și bunătate.

 

Sursa foto: pexels.com

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu