M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Tomibena te învață cum să îți încălzești locuința eficient cu bani puțini – iată despre ce combustibil este vorba

Tu în ce categorie te situezi? Cea a oamenilor care nu au frică de facturile la încălzire pe timpul iernii sau cea a oamenilor care încă sunt în căutarea combustibilului ce nu le va face pagubă în buget? Dacă faci parte din a doua categorie, acest articol te va ajuta să treci în prima. Cum? Afli în rândurile ce urmează.

Astăzi vorbim despre un combustibil prietenos cu mediul înconjurător, dar și cu bugetele familiilor de români. Este vorba despre peleți, peleți pe care îi găsești și la Tomibena, un important furnizor de peleți pe piața de profil din România.

Ce sunt peleții?

Peleții sunt poate cel mai eficient combustibil ecologic și 100% reciclat. Ei sunt obținuți de pe urma unor procese complexe ce implică printre altele presarea și uscarea materialului lemnos până se ajunge la forma pe care o știm cu toții.

De ce sunt peleții ecologici? Pentru că sunt creați doar din material lemnos reciclat. Este vorba despre rumeguș de la diferite fabrici, lemn doborât de fenomene ale naturii, lemn salvat de pe urma incendiilor de vegetație și nu numai. Practic nimic nu se pierde, totul se conservă atunci când vine vorba despre peleți.

Faptul că în procesele de producție a peleților nu se folosesc substanțe chimice periculoase demonstrează din nou că aceștia sunt cât se poate de ecologici. Astfel de peleți găsești la Tomibena, furnizor despre care am amintit și anterior. Poți face achiziții prin intermediul magazinului online, tomibena,ro, iar livrarea îți este asigurată oriunde în țară.

De ce să alegi peleți pentru a-ți încălzi locuința?

Există o serie de motive pentru care merită să încerci peleții pentru a vedea cât de eficienți sunt. Printre cele mai de interes se numără prețul lor. Este cât se poate de constant și accesibil, te poți convinge de acest lucru dacă accesezi tomibena.ro.

Până de curând, gazul era considerat cel mai potrivit combustibil fosil pentru încălzirea locuințelor. Având în vedere problemele cu care se confruntă omenirea în ultimul timp, prețul său fluctuează extrem de mult, așa că riști să te trezești cu mari surprize dacă îl folosești în continuare pentru a te încălzi.

Un alt motiv important pentru care să alegi peleții pentru a te încălzi ține de eficiența acestora. Peleții au o putere calorică cu mult mai mare decât a multor specii de lemn. Ei sunt uscați până ajung la o umiditate între 8 și 10%, iar asta le permite să ardă eficient și să ofere randamentul termic mult dorit.

Dacă îi păstrezi într-un loc ferit de umiditate, ei vor avea un randament de până la 98%. Uimitor, nu-i așa? Lemnele de foc în schimb au nevoie de 6 luni în medie pentru a se usca suficient pentru a putea fi utilizate la încălzirea locuinței.

Să vorbim puțin și despre deranjul pe care peleții îl provoacă. Este însemnat mai mic decât cel pe care îl provoacă lemnele de foc. Nu există murdărie care să curgă din peleti și să îți transforme locuința sau camera centralei într-un spațiu neîngrijit. Cu lemnele de foc trebuie să fii extrem de atent, pot lăsa extrem de multă mizerie dacă nu sunt transportate corespunzător.

Peleții sunt împărțiți pe trei clase de calitate. Este vorba despre clasa de calitate A1, clasa de calitate A2 și clasa de calitate B1. Tot ce trebuie să reții este că cei mai buni peleți pe care îi poți achiziționa sunt cei din clasa de calitate A1, aceștia sunt 100% puri și dau cel mai optim randament caloric. Calitatea peleților, după cum probabil ți-ai dat seama deja, scade de la clasa de calitate A1 către clasa de calitate B1.

Pentru a nu mai pierde timpul prin magazinele de profil, accesează direct tomibena.ro și fă o achiziție imediată. Ți se garantează că peleții regăsiți în stoc fac parte din clasa de calitate A1, deci nu ai de ce să îți faci griji în acest sens.

În plus de asta, îți pot fi livrați oriunde în țară în cel mai scurt timp posibil. În funcție de perioada anului în care ne aflăm, te poți bucura și de transport gratuit dacă depășești un anumit prag de achiziție! 

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu