M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Sfaturi si trucuri pentru curatenia din casa

Traim intr-o perioada in care foarte multe persoane au cate doua locuri de munca, iar din acest motiv timpul lor liber este foarte putin. Cei care au o zi libera in week-end, cu siguranta doresc sa se odihneasca dupa ce au muncit din greu in timpul saptamanii.

Acest lucru nu inseamna insa ca, persoanele care sunt atat de ocupate nu trebuie sa aiba locuintele curate. Chiar si cei care se afla in aceasta situatie, trebuie sa traiasca in case curate, pentru ca buna dispozitie si chiar starea de sanatate sunt factori influentati de mediul in care traiesc si de curatenia din mediul respectiv.

Pentru curatenia necesara in locuinta, aveti doua optiuni: faceti curatenie pe cont propriu, sau apelati la serviciile unei firme de curatenie.

Curatenie pe cont propriu

In cazul in care intentionati totusi ca putinul timp liber de care aveti parte, sa il dedicati curateniei, este important sa cunoasteti cateva sfaturi si trucuri care va pot fi de mare folos atunci cand doriti sa faceti curatenie.

In loc sa va plimbati dintr-o camera in alta a locuintei incercand sa faceti peste tot curat simultan, mai bine ca concentrati pe fiecare incapere separat. Toata atentia si toata concentrarea vi se indreapta spre camera in care va aflati iar astfel puteti termina mult mai repede. In plus, cand veti vedea cum arata camera curata in comparatie cu celelalte, motivatia va fi mai mare sa faceti curat.

Un alt sfat deosebit de util este acela de a nu lasa totul pe ziua cand aveti timp liber. Alegeti sa faceti ordine in fiecare zi, iar in acest fel cu siguranta misiunea de a va pastra locuinta curata va fi una mult mai usoara. Cateva minute in fiecare zi alocate pentru a face ordine, va pot fi de mare folos, cand vreti sa faceti curatenie in ziua libera.

Creati-va un obicei din a sterge praful cat mai des posibil de pe suprafete (dulap, birou, televizor, etc.). Daca procedati in acest fel, cu siguranta veti avea mai putin de lucru in ziua planificata pentru curatenie.

De-asemenea, este foarte important sa stiti ca o alta actiune care face parte din procesul de curatenie, este spalatul hainelor. Ar fi ideal sa aveti mai multe cosuri pe care sa le folositi pentru sortarea rufelor (intr-un cos puneti doar haine albe, in alt cos haine negre, in altul haine colorate, etc.).

In acest fel veti economisi timp atunci cand va trebui sa spalati hainele, pentru ca nu mai trebuie sa stati sa le sortati. Si tot legat de spalatul hainelor, daca aveti haine pentru o tura de spalat la masina, puneti-le la spalat, nu asteptati ziua libera. In acest fel, veti avea un program mai lejer.

Acestea sunt asadar, cateva sfaturi si trucuri pe care este indicat sa le respectati daca doriti sa va ocupati personal de misiunea de curatenie a locuintei. Cu siguranta, daca respectati acesti pasi, curatarea locuintei vi se va parea o misiune simpla si usoara. Daca nu aveti insa timp pentru a va ocupa de curatenie, apelati la serviciile unei firme de curatenie.

Firma de curatenie

Dupa cum spuneam mai sus in articol, este foarte important ca mediul in care traiti sa fie unul curat, iar o firma de curatenie va poate veni in ajutor atunci cand nu va puteti ocupa personal de acest lucru.

Incepand de la servicii de curatenie dupa constructor si pana la curatenie generala sau curatenie de intretinere a locuintei, firmele care presteaza astfel de servicii va pot veni in ajutor.

In ceea ce priveste curatenia dupa constructor, o firma precum Ideal Cleaning de exemplu indeparteaza urmele de vopsea, lavabila sau ciment; spala usile, geamurile si oglinzile; spala caloriferele, aspira si spala pardoseala, curata gurile de aerisire, plintele, intrerupatoarele si prizele, igienizeaza grupurile sanitare, degaja gunoiul si inlocuieste sacii menajeri, si aeriseste si odorizeaza incaperea.

Referitor la serviciile de curatenie de intretinere, firma se ocupa de aspirarea si spalarea pardoselelor; stergerea prafului; igienizarea baii; aspirarea canapelelor; indepartarea panzelor de paianjeni; curatarea plantelor si ghivecelor sau aerisirea si odorizarea incaperii.

Curatenia generala consta in aspiraea si spalarea pardoselelor, stergerea prafului, igienizarea baii, curatarea bucatariei iar aici amintim si curatarea gresiei si a faiantei, aspirarea canapelelor, curatarea caloriferelor, stergerea mobilei, stergerea lustrelor de praf, dezinfectarea manerelor, curatarea gurilor de aerisire, curatarea plintelor si a intrerupatoarelor si prizelor, degajarea gunoiului, inlocuirea sacilor menajeri, curatarea plantelor si ghivecelor sau aerisirea si odorizarea incaperilor.

Deci, dupa cum se poate vedea, Ideal Cleaning poate veni in ajutorul dvs. indiferent ca aveti nevoie de servicii de curatenie dupa constructor, curatenie generala sau curatenie de intretinere. In plus, personalul calificat al firmei, foloseste doar detergenti si produse de curatenie de cea mai buna calitate. In plus, daca aveti nevoie, personalul firmei se poate ocupa si de calcarea si impaturarea rufelor, sau de alte servicii.

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu