M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Masini agricole pentru recoltare rapida

Subsolarea, sau scarificarea, consta in spargerea straturilor mai mult sau mai putin adanci si compacte ale solului. Se realizeaza cu ajutorul unui subsolator, un instrument agricol cunoscut si sub numele de ripper sau freza. Acest utilaj actionat de tractor patrunde adanc in sol, sfaramand bulgarii de pamant.

Aceasta lucrare mecanica nu rascoleste solul, asa cum o face aratul, si nici nu il agita, asa cum o face o freza rotativa. Lucrul cu tractorul si subsolatorul pastreaza continutul de materie organica si microorganisme din sol. Acest lucru se datoreaza faptului ca, in cazul acestui tip de operatiune, modificarea profilului straturilor este minima sau complet absenta.

Pe scurt, putem spune ca este un tip de cultivare mai bland si mai respectuos, cel putin in comparatie cu sistemele agricole industriale. Orice bun fermier stie cat de important este sa culeaga rapid si eficient roadele muncii sale. Daca dureaza prea mult inseamna ca exista riscul ca produsul, sau o parte din el, sa se strice, iar munca sa fie in zadar.

Am depasit demult vremurile in care totul trebuia facut manual, asa ca, pentru a indeplini aceste sarcini rapid si fara efort, va trebui sa va bazati pe mijloacele pe care le aveti la indemana. Fie ca sunteti proprietarul unei mici afaceri sau aveti de lucrat terenuri mai mari, iata care sunt masinile agricole cu piese raba  pe care va puteti baza:

Recoltator

In timpul recoltarii maslinelor, masina de recoltat este esentiala pentru a accelera operatiunile si pentru a se asigura ca maslinele sunt recoltate corect, fara a deteriora fructele sau pomul.

Culegator de cartofi

Acesta este un instrument foarte eficient si rapid care nu numai ca scoate cartofii la suprafata fara a-i deteriora, dar ii si colecteaza in recipientul sau. Are un dispozitiv de prindere in 3 puncte si trebuie sa fie tractat de un tractor pentru a functiona.

Combine de recoltat si seceratoare-legatoare

Acestea sunt doua masini agricole foarte asemanatoare, folosite pentru a taia si lega cereale precum ovazul, orzul, soia, fasolea sau graul. Primele au un sistem intern care separa deseurile vegetale de cereale, chiar inainte de a fi turnate in containerele corespunzatoare pentru transport sau depozitare.

Grebla

Cunoscuta si sub numele de grebla, aceasta este unealta folosita in perioada de fanare, deoarece secera si recolteaza rapid. In unele cazuri, se utilizeaza si pentru indepartarea buruienilor, a reziduurilor de cultura sau pentru taiere.

Prese de balotat rotunde

Acestea sunt utilaje agricole utilizate pentru recoltarea fanului, a paielor sau a anumitor tipuri de iarba. Pentru a fi utilizate dupa taiere si, in unele cazuri, dupa uscare, utilizarea lor este intuitiva si nu necesita o pregatire tehnica speciala. De fapt, acestea sunt extrem de eficiente la fabricarea balotilor si sunt usor de ridicat si transportat.

Masini agricole pentru prelucrarea produselor

In cele mai multe cazuri, nu este suficient sa se recolteze produsul, ci acesta trebuie, de asemenea, sa fie separat de planta (de exemplu, cerealele din paie). In plus, in timpul oricarui proces de prelucrare, exista intotdeauna deseuri care trebuie eliminate intr-un fel sau altul.

De aceea, prelucrarea este o parte indispensabila a agriculturii, realizata in principal de masinile agricole pe care urmeaza sa le examinam. Sa aruncam o privire la echipamentele concepute pentru a zdrobi sau pulveriza buruienile recoltate sau reziduurile rezultate din taierea copacilor sau a arbustilor:

Tocatoare

Acestea sunt utilaje agricole tractate de tractoare, care sunt folosite pentru a taia si marunti reziduurile vegetale. Compostul rezultat poate fi transportat in mod convenabil sau utilizat ca ingrasamant.

Defoliator

Aceasta masina poate fi folosita in mijlocul vitei de vie pentru a indeparta frunzele care taie lumina din ciorchinii de struguri, blocand coacerea acestora.

Tocatorul de lemn

Acesta este instrumentul agricol potrivit pentru eliminarea unor cantitati mari de resturi de lemn dupa taiere. Prin impingerea crengilor prin maner, obtineti aschii de lemn usor de transportat sau de folosit ca ingrasamant.

Tocatorul

Acest lucru este deosebit de util pentru recoltarea fanului uscat sau a paielor pentru a fi utilizate ca hrana pentru animale.

Recoltator

Acesta este utilajul agricol care este util in faza de separare a semintelor de planta mama, ca in cazul porumbului sau al leguminoaselor. Pe langa faptul ca recoltarea este mult mai rapida si mai intuitiva, faciliteaza foarte mult transportul.

Mijloace de transport sau de distributie

Dupa ce ati finalizat procesarea in camp, va trebui cu siguranta sa transportati produsele recoltate pentru o distributie optima. In acest caz, vehiculele pe care va puteti baza cu siguranta sunt:

Remorca

Mijloace de transport fara motor, dar capabile sa colecteze cantitati mari de produse. Prin conectarea acestuia la un vehicul prin intermediul unui sistem de remorcare, va puteti deplasa liber pe drum si puteti ajunge la destinatie fara prea multe dificultati.

Caruta de amestecare

Aceasta este masina folosita pentru a amesteca si apoi a distribui hrana animalelor. Folosit in principal pentru hranirea vitelor de lapte, produsul obtinut cu aceasta masina agricola ajuta la digestia vitelor si este maleabil, putand fi modificat intr-un amestec bogat in nutrienti.

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu