M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Jocuri de rol pentru copii

Jocurile de rol pentru copii au fost intotdeauna prezente in domeniul divertismentului pentru copii. Nu numai pentru ca sunt distractive si interesante, ci si pentru ca le permit copiilor sa se dezvolte atat din punct de vedere psihologic, cat si social. In plus, ele ajuta la intarirea personalitatii.

Ce sunt jocurile de rol pentru copii?

Atunci cand un grup de copii se aduna si accepta sa se joace de-a piratii au nevoie de jucarii de rol, ei creeaza un set de personaje, reguli, medii si alte elemente pe baza carora fiecare trebuie sa actioneze. In acest fel, toata lumea poate interactiona si se poate distra cu alte nume, alte arome si povesti fantastice inspirate din viata reala, desene animate si altele. Este vorba despre jocul de rol si construirea unor relatii coerente. De multe ori, primele jocuri de rol sunt cele care incearca sa imite viata de adult. Astfel, copiii pot spune „ne vom juca in bucatarie” sau „ne jucam de-a parintii” si altele asemanatoare.

Tipuri de jocuri de joc de rol pentru copii

Multe jocuri de rol pentru adulti constau intr-un tabel, cele destinate copiilor pot exclude acest lucru si pot crea povestea prin intermediul mai multor teme. De exemplu, iata cateva tipuri de jocuri de rol pentru copii:

  • Recreere istorica. Acesta este un tip de joc de rol in care fiecare copil interpreteaza un personaj istoric, se deghizeaza in teatru, ceea ce il va ajuta nu numai sa se costumeze si sa caracterizeze personajele, ci si sa inteleaga intriga cu rezultate educative.
  • Joc de rol de detectiv. In stilul lui Sherlock Holmes, jocul de rol se concentreaza pe rezolvarea unei plangeri ghidate de un narator din intriga, iar cu ajutorul indiciilor copiii merg mai departe pentru a-l descoperi pe bandit. In acest fel, copiii vor fi stimulati de poveste.
  • Cucerirea animalelor. Personajele dintr-un joc de rol nu trebuie sa fie neaparat umane. Pentru ca prin imaginatie ei au putere, posibilitatile sunt multe si nesfarsite: elefanti, girafe, lei, chiar si dragoni. Povestea trebuie sa capete sens, fiecare personaj trebuie sa stie clar ce va face si de ce.

Pentru a trai aventuri

Casa isi schimba infatisarea atunci cand incepe o aventura intr-un joc de rol. Fiecare participant joaca un rol intr-o intriga schimbatoare, urmarind un scop, dar miscandu-se in ritmul emotiilor. Recuzita si costumele cu resurse precum lanterne si lupe pentru a ajunge in zonele dificile vor face ziua mai distractiva. Directorul de joc trebuie sa fie un adult sau un copil mai mare, capabil sa ghideze activitatile si sa canalizeze frenezia celor mici. Acomodarea dezordinii din sufragerie sau din camere poate fi traita ca un joc de rol. Mai ales daca in cosurile sau sertarele de rufe sunt premii sau semne de putere si viata. Va recomandam sa faceti cunostinta cu aceste jocuri pentru a insoti imaginatia debordanta a copiilor cu niste rutine deja studiate si exersate.

Joc de rol pentru copiii din scoala primara

In acest stadiu, incepe procesul de taiere neuronala sau de eliminare a sinapselor. Capacitatea de atentie, de concentrare si de interzicere a impulsurilor va creste. Perfectionarea va fi cheia acestei etape, deoarece copiii au dobandit abilitati motorii, lingvistice si sociale de baza. In plus, vor fi dornici sa le imbunatateasca; le place sa se provoace pe ei insisi, intelectual si fizic.

De ce iubesc copiii jucariile?

Bensch, care ajuta si la selectarea jucariilor alese pentru National Toy Hall of Fame (inscrisi anul trecut au fost Cubul Rubik, bulele si Little Green Army Men) mentioneaza exemple precum LEGO , Tinkertoys, papusi si vagonul Radio Flyer ca fiind deschise. jucarii. Si, intr-adevar, doar sase caramizi LEGO pot fi combinate in 102.981.500 de moduri diferite, potrivit unui raport al revistei TIME, care plaseaza LEGO pe locul 19 pe lista celor mai bune 100 de jucarii din toate timpurile .

In vremurile preistorice, obiecte precum varfuri de sageti plictisitoare sau bucati de lut ar fi putut fi date copiilor ca jucarii pentru a le folosi in joaca . Expertii cred ca acest lucru a fost pentru a ajuta copiii sa vaneze cu varfuri de sageti adevarate sau sa faca ceramica utilizabila la varsta adulta. Unele filozofii educationale moderne includ realizarea de jucarii si alte obiecte de artizanat, oferind lectii cu seturi specifice de materiale pe care copiii le folosesc pentru a le construi sau incorporand jocurile imaginative cu jucariile in lectiile academice ca elemente cheie ale metodelor lor de predare. Acest lucru duce la intrebarea: o jucarie trebuie sa-i ajute pe copii sa exerseze pana la varsta adulta sau sa invete o abilitate utila din punct de vedere academic pentru ca aceasta sa fie considerata o jucarie de inalta calitate?

Absolut nu. Ceea ce face o jucarie grozava este capacitatea sa de a-i implica pe copii intr-un mod care ii da putere sa o foloseasca in orice mod ei isi pot imagina.

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu