M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Grija de care gazonul are nevoie vara, pentru a te bucura la maxim de el

A avea o pajiste bine intretinuta este o bucurie ,vara!

Doua sarcini care sunt esentiale: udarea si cositul

Stim deja ca a avea o extensie de gazon in gradina care este in stare buna, care arata proaspat si dens, nu este o sarcina usoara. Sau, cel putin, necesita anumite lucrari de intretinere fara de care iarba va oferi un aspect neglijat si neaplicat.

Prin urmare, atunci cand soseste vara si timpul pentru a va bucura de gradina, este important sa stiti ce ar trebui sa faceti pentru a obtine un gazon perfect pana la sosirea toamnei.

Acum nu este momentul sa plantati, sa fertilizati sau sa repopulati. In aceste luni, cel mai important lucru va fi sa udam si sa taiem iarba. Vezi produse pentru gradina ta pe  Regal Fermierul.

De cati litri pe m2 trebuie sa udati gazonul?

Ca regula generala, se estimeaza ca cantitatea ideala de apa care trebuie utilizata in udarea gazonului este de aproximativ 6 sau 7 litri pe metru patrat. Cu toate acestea, aceasta este o valoare estimata, deoarece cifra exacta variaza in functie de perioada anului si de conditiile gazonului care urmeaza sa fie udat.

In plus, trebuie sa tineti cont de „adancimea apei”.

Acest termen se refera la cat de adanca patrunde apa pe pamant in fiecare irigare. Aceasta adancime ar trebui sa varieze intre 11 si 16 milimetri in fiecare irigare.

Si ce se intampla daca nu ajunge la acea adancime?

Raspunsul este simplu…

Gazonul nu va primi cantitatea de apa de care are nevoie si, prin urmare, poate deveni sensibil la daunatori sau boli si chiar se poate usca.

Daca o mare parte din gradina ta dezvolta pete chelioase, atunci va trebui sa efectuati o greblare a ierbii.

De fapt, apa este un factor destul de important pentru sanatatea gazonului tau, asa ca vrei sa te asiguri ca obtii cantitatea potrivita din ea. Dar cum poti masura apa?

Masurarea apei in irigarea gazonului: Instrumente si sfaturi!

Cel mai bun mod de a masura cantitatea de apa pe care o primeste gazonul este sa folositi un indicator de ploaie.

Acest instrument colecteaza apa care cade intr-o anumita zona, fie din ploaie (utilizare traditionala), fie din aspersoare (utilizare aplicata la irigarea gazonului), ceea ce va permite sa stiti cata apa primeste gazonul intr-un mod mai precis.

Si daca gradina ta este foarte mare, cel mai bine este sa instalezi mai mult de un indicator de ploaie in mai multe puncte strategice.

Dar daca nu aveti acest instrument?

Nu va face griji.

Va vom arata o solutie de casa pe care cu siguranta o veti iubi.

Tot ce ai nevoie este de unele cutii de ton.

Ce veti face cu ele?

Simplu:

  1. Cu ajutorul unei rigle, masurati cantitatea de apa care se potriveste in milimetri de inaltime si marcati fiecare dintre cutii.
  2. Asezati cutiile de ton in diferite puncte de pe gazon.

Daca apa colectata de toate cutiile ajunge la semnul pe care l-ati facut, atunci gazonul primeste cantitatea potrivita de apa.

Ce este folia termica pentru solar?

Folia termica reprezinta o tehnologie inovatoare utilizata in constructia serei si a solarului, cu scopul de a imbunatati conditiile de crestere a plantelor. Aceasta folie speciala are proprietati termice si optice avansate, care contribuie la mentinerea unei temperaturi constante si optime in interiorul solarului. In acest articol, vom explora beneficiile si functionarea foliei termice intr-un solar, evidentiind importanta acesteia in cultivarea eficienta a plantelor.

Beneficiile foliei termice pentru solar:

  • Cresterea eficientei termice: Folia termica ajuta la retinerea si acumularea caldurii in interiorul solarului, creand un mediu favorabil pentru plantele cultivate. Aceasta reduce pierderile de caldura in timpul noptii si pastreaza temperatura optima in zilele reci.
  • Protectie impotriva fluctuatiilor de temperatura: Folia termica actioneaza ca un izolator termic, protejand plantele de fluctuatiile bruste de temperatura din exterior. Aceasta creeaza o zona de clima controlata, care asigura dezvoltarea sanatoasa a plantelor pe tot parcursul anului.
  • Optimizarea luminii solare: Folia termica are si proprietati optice, care permit trecerea luminii solare necesare pentru fotosinteza si cresterea plantelor. Aceasta distribuie uniform lumina in interiorul solarului, evitand umbrele si maximizand captarea energiei solare.

Functionarea foliei termice pentru solar:

  • Proprietati de reflexie: Folia termica are capacitatea de a reflecta radiatia termica inapoi in solar, impiedicand pierderile de caldura si mentinand o temperatura constanta.
  • Izolare cu bule de aer: Multe folii termice sunt fabricate cu straturi de plastic care contin bule de aer. Acestea asigura o izolare suplimentara si reduc pierderile de caldura prin convectie.
  • Strat anti-condens: Unele folii termice sunt echipate cu un strat special anti-condens, care previne formarea picaturilor de apa in interiorul solarului. Aceasta ajuta la mentinerea unui mediu uscat si previne aparitia bolilor fungice.

Recomandari pentru utilizarea foliei termice in solar:

Alegerea corecta a foliei: Exista diferite tipuri de folii termice disponibile pe piata, cu proprietati si caracteristici variate. Este important sa alegi folia potrivita in functie de specificul solarului si de culturile pe care le vei cultiva.

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu