M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Ghidul tau pentru a alege tabla acoperisului

Acoperisul protejeaza casa de actiunile externe, garantand performante ridicate in ceea ce priveste impermeabilitatea la apa, rezistenta la vant si izolarea termica.

Deoarece sunt expuse la cele mai extreme conditii meteorologice, acoperisurile trebuie sa aiba proprietati izolatoare excelente si sa garanteze o protectie maxima, dar, avand o importanta vizuala preponderenta, trebuie sa reuseasca sa se integreze perfect in armonia arhitecturala a cladirii. Am creat acest articol pentru a discuta despre tipuri de tabla pentru acoperis caracteristici si avantaje pe care trebuie sa la stii inainte de a il achizitiona.

Acoperisuri: tot ce trebuie sa stii

Fiecare acoperis are un numar de elemente in functie de tipul acestuia. Aceste straturi functionale pot conduce, in general, la patru tipuri de acoperisuri: acoperis neizolat neventilat, acoperis neizolat ventilat (acoperis cald), acoperis izolat ventilat (acoperis rece).

Un acoperis neizolat si neventilat este un tip de acoperis care nu are nici elemente termoizolante, nici un strat de ventilatie. Din cauza nivelului scazut de izolare oferit de acest acoperis, acesta este utilizat in cazuri limitate in care nu este necesara izolarea termica (cum ar fi acoperisurile cladirilor agricole).

Acoperisul ventilat neizolat este la fel ca cel precedent, dar cu adaugarea unui strat de ventilatie sub elementul de etansare, cu scopul de a imbunatati comportamentul acoperisului in timpul verii, deoarece ventilatia reduce efectele incalzirii datorate radiatiei solare. Aceasta solutie este, de asemenea, adoptata in general in constructiile agricole.

Acoperisul izolat, dar neventilat, are un strat de izolatie termica, dar nu si un strat de ventilatie. Un acoperis de acest tip este alcatuit din urmatoarele straturi: element portant sau suport de acoperis (beton sau beton mixt, panouri prefabricate din beton, panouri din lemn, placi metalice etc.); bariera de vapori; izolatie termica; invelitoare impermeabila si accesorii pentru lucrare.

Acoperisul izolat si ventilat are o compozitie similara cu cel izolat, dar in stratigrafie este introdus un spatiu de ventilatie, care separa straturile, intercalat intre izolatie si invelitoare.

Panouri pentru acoperisuri

Acoperisurile cu elemente mari sunt practice pentru suprafete mari (depozite industriale, unitati de productie, infrastructuri mari), datorita instalarii mai rapide si a unei rentabilitati mai mari. Panourile si placile pentru acoperisuri sunt elemente prefabricate de suprafata mare care sunt livrate direct pe santier, gata de asamblare si echipate cu toate componentele si accesoriile necesare pentru a crea acoperisul complet. Deci aceasta solutie de panouri este rapida si eficienta pentru acoperisurile cu o suprafata mare.

In concluzie, exista o varietate de tipuri de tabla pentru acoperisuri disponibile pe piata, fiecare avand avantajele si dezavantajele sale. Este important sa se ia in considerare factori precum costul, durabilitatea, rezistenta la socuri sau trecerea timpului, aspectul estetic si cerintele locale inainte de a alege tipul de tabla pentru acoperis.

Consultarea cu un specialist in constructii sau a uni furnizor de materiale de constructie poate fi de ajutor in luarea unei decizii adecvate. De asemenea inainte sa alegi tipul de tabla pentru acoperisi trebuie sa faci o cercetare in domeniu cat mai detaliata. Alegerea potrivita a tipului de tabla poate asigura o acoperire sigura, durabila si estetic placuta pentru casa ta.

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu