M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Dormitoare de vis – Iata cateva idei

Este primul lucru pe care il vezi la inceputul zilei si ultimul lucru la care ochii tai se uita inainte de a se inchide. Este camera in care petreci cele mai multe ore pe zi (majoritatea  de somn , dar conteaza).

Se estimeaza ca un om isi petrece in medie aproximativ 23 de ani din viata dormind. De aceea este atat de important ca locul in care o facem sa fie perfect atat din punct de vedere tehnic, cat si estetic.

Dormitorul tau este templul tau, locul in care te simti cel mai in siguranta in lume si, prin urmare, trebuie sa fie o camera pregatita sa doarma bine si merita sa platesti o atentie deosebita atunci cand o decorezi si participi la ideile expertului pentru a proiecta dormitorul. Pentru ca rasfatandu-ti dormitorul, te rasfeti…

Primul lucru de care trebuie sa tinem cont este sa cream o baza buna si sa acorzi atentie unui lucru care nu este vazut, dar vizibil, mai ales atunci cand nu este rezolvat bine: izolarea fonica. Daca noul look pe care vrei sa-l oferi dormitorului tau trece printr-o reforma, profita de ocazie pentru a ridica o a doua partitie cu material absorbant, cum ar fi spuma poliuretanica, in golul interior.

Schimbarea ferestrelor pentru cele care izoleaza acustic si termic sunt, de asemenea, o investitie buna, cu care veti economisi la incalzire si aer conditionat si veti obtine o odihna mai buna fara zgomot stradal.

In cazul in care renovarea nu va fi atat de radicala, se pot pune  panouri cu lemn dar si sa acopere podeaua cu un covor bun, astfel incat sa nu asculte vecinii de mai jos nimic, adica sa ai o izolare fonica mai buna.  Un cap XXL tapitat, un pat bun, o biblioteca care ocupa un perete intreg sau plasarea unor perdele foarte dense pe ferestre sunt solutii usor de realizat si cu rezultate foarte bune.

Atentia acordata ferestrelor, jaluzelelor si perdelelor este, de asemenea, esentiala pentru mentinerea intunericului, esentiala pentru un somn mai bun. Vezi aici si lenjerii de pat pentru copii.

Un decor de top pentru dormitor

Odata ce este complet izolat, este timpul pentru distractie (decorativ vorbind). Pentru a gasi inspiratie atunci cand vine vorba de modelarea dormitorului si de a lua idei de decor, am  strecurat cateva idei de dormitoare la fel de spectaculoase cat si confortabile. In acest tur, puteti cunoaste stiluri foarte diverse, puteti vedea cum arata diferite culori pe pereti, va puteti inspira de cele mai recente tendinte in headboard-uri si noptiere, puteti invata cel mai bun mod de a distribui un dormitor si puteti descoperi cele mai bune sfaturi pentru a va face dormitorul elegant si noi modalitati de a profita de spatiu si de a castiga zone de depozitare.

Clasic, modern, rustic sau urban, cu pat cu aer romantic, cu pereti de piatra, culori neutre, cu arta… Oricare ar fi stilul dormitorului viselor tale (dulci), se pot gasi solutii pentru un dormitor fantastic.

De ce este bumbacul mai bun decat nailonul?

Raspunsul consta in structura moleculara de baza, dar remarcabila, a bumbacului, nailonului si apei. Molecula simpla de apa, cu un atom de oxigen atasat la doi atomi de hidrogen, provoaca o actiune diferita atunci cand vine in contact cu moleculele complexe care alcatuiesc bumbacul si nailonul.

Apa are o calitate lipicioasa care provine din structura sa moleculara. Atomul de oxigen atrage electronii, conferindu-i o sarcina usor negativa. Cei doi atomi de hidrogen au o sarcina usor pozitiva. Capetele pozitive si negative fac ca molecula de apa sa fie ca un magnet ( dipol ), care mentine moleculele de apa impreuna si face ca suprafata unei picaturi de apa sa fie usor elastica. De asemenea, inseamna ca moleculele de apa se vor lega cu usurinta de molecule cu o sarcina opusa care vin in apropiere.

Bumbacul si nailonul sunt ambele alcatuite din molecule uriase de polimer . Moleculele de polimer sunt adesea lanturi lungi de atomi legati in modele repetate. Exista o multime de atomi legati unul de altul in aceste molecule, oferind o multime de locuri in care moleculele de apa lipicioase pot gasi un loc pentru a se lega.

Bumbacul este celuloza pura, un polimer natural. Celuloza este un carbohidrat , iar molecula este un lant lung de molecule de glucoza (zahar). Daca te uiti la structura unei molecule de celuloza, poti vedea grupele OH care se afla pe marginea exterioara. Aceste grupuri incarcate negativ atrag moleculele de apa si fac ca celuloza si bumbacul sa absoarba bine apa. Bumbacul poate absorbi de aproximativ 25 de ori greutatea sa in apa. Chimistii se refera la substante precum bumbacul ca fiind hidrofile , ceea ce inseamna ca atrag moleculele de apa.

Nailonul este un material sintetic, ceea ce inseamna ca chimistii creeaza moleculele de polimer care alcatuiesc nailonul. Peste 100 de unitati repetate de atomi de carbon, oxigen, hidrogen si azot formeaza molecula de nailon cu lant lung. Puterea moleculei lungi de nailon a facut-o un inlocuitor excelent pentru matasea, care avea o senzatie si o textura similare.

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu