M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Dezinsectie, deratizare si dezinfectie: ABC-ul controlului daunatorilor

Serviciul de dezinsectie, deratizare si dezinfectie este unul dintre cele mai importante si delicate pe care le poate oferi o companie de curatenie, deoarece afecteaza in mod direct igiena unui mediu si sanatatea oamenilor care lucreaza sau locuiesc in el.

Acest serviciu de curatare, care este denumit in mod obisnuit DDD, este coloana vertebrala a controlului daunatorilor. Sa o cunoastem in profunzime.

Ce este dezinsectia?

Intelegem prin dezinsectie eliminarea eficienta a tuturor tipurilor de insecte si/sau artropode daunatoare intr-un fel sanatatii fiintei umane si a mediului sau.

Insectele pot deveni un daunator din cele mai diverse motive: lipsa igienei, supraabundenta alimentelor, conditiile meteorologice si de mediu favorabile pentru reproducerea lor etc.

In oricare dintre aceste circumstante, aceste animale mici sunt o adevarata pacoste si, uneori, chiar periculoase atat pentru oameni, cat si pentru animalele de companie si de lucru cu care traiesc: animale domestice, animale si altele asemenea.

Exemple de astfel de insecte daunatoare sanatatii si activitatilor economice sunt furnicile, gandacii, pleosnitele de pat, viespile…

Ce este deratizarea?

Al doilea D de dezinsectie, deratizare si dezinfectie are legatura cu aceste rozatoare care devin de obicei daunatori urbani reali. Sobolanii sunt incredibil de prolifici si, ca si cum nu ar fi fost suficienti, transmit boli, unele dintre ele grave: holera, rabie etc. In plus, ele sunt, de asemenea, periculoase pentru animalele de companie.

 Ce este dezinfectia?

Dezinfectia implica salubrizarea unui spatiu prin eliminarea oricarui microorganism sau agent patogen care il poate locui, folosind procese chimice sau fizice.

Printr-un proces de dezinfectie, efectuat de un expert al unei companii de curatenie in acest tip de procedura, este garantata eliminarea virusilor, bacteriilor, protozoarelor si organismelor similare sau reducerea acestora la niveluri care nu dauneaza sanatatii umane si animale. In acest fel, infectiile si problemele de sanatate potential grave sunt prevenite.

DDD: intotdeauna in mainile profesionistilor din sector

Acest DDD care alcatuieste dezinsectia, deratizarea si dezinfectarea este, asa cum am spus, unul dintre cele mai delicate servicii de igiena a mediului oferite de o companie de deratizare. Cel mai bun mod de a evita aceasta perioada de situatii este, desigur, prevenirea, dar nu este intotdeauna posibila, dintr-un motiv sau altul.

Atunci cand situatia este in afara controlului nostru si gasim o ciuma, este esential sa recurgem la profesionisti si sa nu incercam sa o eradicam singuri, deoarece ar putea fi contraproductiva si chiar am ajunge sa ne punem sanatatea in pericol.

Daca aveti o problema de acest tip, nu ezitati si contactati specialistii acum. Lucram de ani de zile in domeniul combaterii daunatorilor, pe langa alte servicii de curatenie, si avem cea mai buna echipa umana si cele mai avansate utilaje si mijloace.

Problemele legate de prezenta gandacilor sau a altor paraziti in cladiri sunt rezolvate de servicii specializate.

Importanta tratamentelor de dezinsectie si deratizare in companiile alimentare

Companiile responsabile cu comercializarea si distribuirea alimentelor trebuie sa evite amenintarea daunatorilor. In aceste cazuri, aparitia rozatoarelor sau a insectelor provoaca pierderi economice mari, discrediteaza si posibile amenzi din partea administratiilor.

In plus, miscarile intestinale sau contactul simplu al acestor animale cu produse pot duce la alergii, astm si alte boli. Prin urmare, este necesar sa existe experti responsabili cu protejarea sigurantei acestor companii, asa cum este cazul Sigesmar. Ei sunt responsabili pentru diagnosticarea si aplicarea tratamentelor de dezinsectie si deratizare a industriilor alimentare.

Controlul daunatorilor este valabil daca este executat de companii certificate

Unul dintre pilonii de baza ai societatii este alimentatia. Din acest motiv, pentru ca un aliment sa ajunga in piete si unitati, acesta trebuie sa treaca prin inspectii riguroase de igiena si salubritate. Aceste sisteme de control sunt revizuite periodic, astfel incat, in cazul rezultatelor negative, sa se aplice masurile necesare.

Cu toate acestea, actiunile desfasurate in jurul controlului daunatorilor trebuie sa fie efectuate in colaborare cu companiile care detin autorizatiile si autorizatiile necesare. Acest punct este de mare importanta, deoarece daca societatea responsabila cu efectuarea tratamentelor nu are documentatia sau certificarile, actiunile sale nu vor fi recunoscute de autoritatile competente.

Luand in considerare aceste masuri de precautie, industria alimentara se asigura ca nu intampina probleme sau impedimente atunci cand efectueaza inspectii. In acest fel, ei isi vor putea continua activitatile in parametrii de igiena si siguranta necesari. In acest fel, brandul poate imbunatati imaginea pe care o are in fata sectorului si a publicului larg.

Sigesmar ofera tratament de dezinsectie si deratizare

Sigesmar este o companie experta in domeniul sigurantei alimentare inregistrata in Registrul oficial al unitatilor si serviciilor de pesticide. Gandindu-se la protectia completa ceruta de companiile alimentare, acestea ofera servicii de urmarire si tratamente de dezinsectie si deratizare.

Atat unitatile alimentare mari, cat si cele mici sunt expuse unui risc ridicat de intruziune a sobolanilor si insectelor. Metoda Sigesmar se bazeaza pe studierea si definirea individuala a problemelor fiecarui client. Aceasta evaluare face posibila adoptarea masurilor optime pentru fiecare caz in parte si garantarea sigurantei instalatiilor.

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu