M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Cum se alege o lampa de unghii?

Desigur, nu toate lampile de unghii sunt la fel. Inainte de a cumpara o lampa de unghii, sa vedem cum sa alegem o lampa de unghii (sau cel putin una dintre cele mai bune) potrivita pentru tine.

La ce se foloseste o lampa de unghii?

Lampa led sun 5 este utilizata pentru a intari si polimeriza gelurile utilizate in designul unghiilor. Aceste produse, initial lichide, sunt sensibile la lumina si se consolideaza la expunerea la razele UV.

Tipuri de lampi

Exista diferite tipuri de lampi pe piata, asa ca haideti sa clarificam.

  • Lampa UV: Lampa UV este primul tip de lampa de unghii. Acest tip de lampa este format din becuri de 9 wati.
  • Lampa LED: datorita tehnologiei totale cu LED-uri, aceasta lampa face posibila reducerea considerabila a timpului de uscare a lacului de unghii semipermanent, a reconstructiei cu gel si a lacului de unghii
  • Lampa UV/LED: si acest produs reduce considerabil timpul de polimerizare. Cu aceasta lampa puteti usca atat produsele cu tehnologie UV, cat si cele cu tehnologie LED.

Evaluarea puterii

Puterea unei lampi este indicata in wati (W).

Cu cat o lampa are mai multi wati, cu atat timpul de intarire a smaltului este mai scurt si cu atat va fi mai puternica.

Functii

De asemenea, atunci cand va decideti sa cumparati o lampa de unghii, trebuie sa tineti cont si de cantitatea si tipul de functii pe care le poate contine. De exemplu, temporizatorul cu care puteti programa dispozitivul astfel incat sa nu mai trebuiasca sa va uitati constant la ceas si sa evitati sa atingeti frecvent oja proaspata.

Preturi

Ce lampa de unghii pe care sa o cumperi? Acest lucru va depinde de tine si de bugetul tau! Cu cat tehnologia lampii este mai avansata, cu atat este mai scumpa.  Pentru uz casnic, va puteti multumi cu o lampa UV (cea mai ieftina) si aveti rabdare cu timpul de uscare. Daca studioul de manichiura este principalul vostru instrument de lucru si trebuie sa il folositi timp de mai multe ore pe zi, cel mai bine este sa cumparati o lampa cu LED sau o lampa hibrida LED/UV.

De asemenea, pentru aceasta categorie de lampi, cu cat au mai multe „optionale”, cu cat LED-urile au mai multi wati, cu atat costa mai mult. Va rugam sa retineti ca, cu cat puterea lampii este mai mare, cu atat timpul de uscare este mai scurt.

Precautii

Desi nu exista inca informatii fiabile pe aceasta tema, sfatul este cel putin de a fi prudent: evitati sa priviti direct fasciculul de lumina emis de aparat (pe termen lung, acest lucru ar putea afecta ochii si vederea in general) si tineti cont intotdeauna de necesitatea de a proteja pielea mainilor sau a picioarelor prin utilizarea manusilor de cosmetica, adica a unor haine care acopera mana si piciorul, lasand, evident, unghiile descoperite.

Fara indoiala, un element indispensabil pentru tratamentul mainilor si picioarelor, lampa UV, cunoscuta mai degraba sub numele de cuptor de unghii, este un accesoriu de lucru indispensabil pentru intarirea si intarirea gelurilor sau a produselor lichide in diferitele etape ale reconstructiei unghiilor.

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu