M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

De ce să investești într-un manitou pentru afacerea ta?

De ceva ani încoace, un manitou este folosit de numeroși producători și este cel mai bun aliat al lor pentru realizarea de sarcini.

Un încărcător frontal este un dispozitiv extrem de polivalent. Manitou îți permite să lucrezi mai multe ore cu un vehicul utilizat pentru munca pe teren sau pentru transportul rutier. Obținerea unui număr cât mai mare de ore de lucru de la un tractor înseamnă o profitabilitate mai mare. În plus, tractoarele de astăzi sunt remarcabil de manevrabile pentru lucrările de manipulare. 

Principalele avantaje oferite de un manitou

Confortul și puterea de ridicare a unui tractor sunt, de asemenea, foarte apreciate. Echipat cu pneuri late, un tractor echipat cu un încărcător compactează mai puțin solul decât un manipulator telescopic de mare putere.

Primul avantaj – raza lună de acțiune a catargului

La unele modele, ne putem aștepta la o înălțime ce ajunge până la 10 metri. De asemenea, raza de acțiune în profunzime a unui încărcător frontal este ideală pentru anumite lucrări, fără a fi necesară deplasarea tractorului. 

Astfel, este mai ușor să se manevreze cupele, furcile și grapele cu precizie și delicatețe. De pe scaunul șoferului, operatorul rămâne cu ochii pe ecranul de control dinamic al încărcăturii. În cazul în care o manevră compromite stabilitatea brațului, sistemul va bloca catargul.

Cel de-al doilea avantaj este ecartamentul redus al tractorului

Centrul de gravitate, extrem de jos, va asigura o stabilitate remarcabilă. Un manitou se poate potrivi deci pentru foarte multe situații, în special atunci când brațul său este complet întins. În plus, la unele modele, cabina de la manitou, care are o înălțime redusă înseamnă îți va permite să lucra în interiorul clădirilor agricole cu tavane joase, cum ar fi cotețele de găini.

Al treilea mare avantaj – marea putere pe care i-o conferă motorizarea sa hidraulica

Terenuri umede, alunecoase, instabile, cu un minimum de aderență: motorizarea 4×4 hidrostatică sau CVT asigură un cuplu constant pentru o încărcare fără compromisuri.

Al patrulea avantaj: marea capacitate hidraulică industrială, uneori superioară unui tractor agricol

Grație pompelor hidraulice, adaptate unui serviciu exigent, durabilitatea unui încărcător frontal tractor este prelungită.

Un alt plus – ușurința sa de manevrare. Cu cele patru roți ale sale direcționale, raza de întoarcere îngustă facilitează orientarea brațului în locuri greu accesibile. Funcția de crab este cea care permite circularea unui încărcător frontal pe lângă unele pante ce pot aluneca, păstrând în același timp, un maximum de aderență la sol, una cât mai solidă.

Un încărcător frontal poate ridica mai mult decât un palet și mai poate face și alte lucruri

Un încărcător frontal se poate folosi și a transporta tot felul de materiale sau chiar persoane. Furcile standard se pot monta pe încărcătorul telescopic pentru a ridica și transporta mărfuri pe un palet. De asemenea, poate fi montată o cușcă pentru a duce oameni în locuri greu accesibile.

Obiectele rotunde, cum ar fi baloții de paie, pot fi ridicate chiar și cu ajutorul cleștilor. De asemenea, dispozitivul de prindere poate fi rotit la 360°, de exemplu.

Un încărcător frontal are capacități de tracțiune și de împingere

Sunt avantaje ce sunt căutate mai ales în domeniul agriculturii și sunt găsite mai ales sau în general, la tractoare. Un încărcător frontal tractor este capabil și el să ajute în domeniul agriculturii, cu ajutorul unor accesorii potrivite.

Este deci o mașină extrem de polivalentă. Un încărcător frontal este o combinație de mai multe mașini. Dacă combini macaraua, tractorul și stivuitorul, obții încărcătorul frontal: un instrument puternic pentru oricine lucrează în construcții sau în agricultură. Poți utiliza acest încărcător frontal tot timpul, din momentul în care ajungi în atelierul tău și până la finalizarea lucrului. Un manitou este deci cea mai bună alegere pentru afacerea ta, deoarece te ajută să îndeplinești diferite sarcini în fiecare zi.

Datorită dimensiunilor sale mai mici în comparație cu un încărcător pe roți convențional, a razei de întoarcere strânse și a brațului extensibil, încărcătorul frontal este o alegere excelentă atunci când vine vorba de lucrul în spații restrânse.

Un încărcător frontal oferă de asemenea cel mai bun randament calitate/preț

Deoarece există de obicei mai multe lucrări pe un șantier sau la o fermă care necesită o înălțime minimă de ridicare, antreprenorii sau fermierii trebuie să se resemneze și să aleagă un tractor sau un încărcător care să poată face cel puțin treaba respectivă. Optând pentru un încărcător frontal tractor, aceștia pot alege un utilaj mai mic și totuși pot atinge înălțimea de ridicare necesară.

Încărcarea camioanelor, de paleți sau alte mașini poate să fie realizată astfel extrem de ușor, cu această mașină care este mai mică și deci care nu este atât de costisitoare. Un lucru care se traduce direct prin economii substanțiale.

Nu uita însă că atunci când vrei să achiziționezi un manitou pentru afacerea ta, este important să ții cont de nevoile tale: ce sarcini ai de îndeplinit cu el, ce capacitate trebuie și poți ridica, ce înălțime este necesară pentru a putea vărsa încărcătura, etc. Răspunzând la această întrebare și încă la câteva, poți să faci cea mai bună alegere pentru tine și pentru afacerea ta.

Când vine vorba de versatilitate, un încărcător frontal este câștigătorul clar. În timp ce unele încărcătoare sau transpalete pot să fie echipate doar cu furci sau cu o cupă, catalogul de accesorii potrivite pentru un manitou este foarte extins! Suport; troliu; maturator; cupă; furcă; coș… Lista poate continua! A investi într-un manitou înseamnă a alege o soluție all-in-one. O singură mașină care te va ajuta să faci o mulțime de economii mai ales la întreținere!

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu