M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

De ce din ce in ce mai multi turisti viziteaza judetul Bistrita Nasaud?

In timpul vacantelor, multi romani prefera sa viziteze litoralul sau sa sa relaxeze la poalele muntilor Bucegi. Din acest motiv, anumite orase ale Romaniei sunt extrem de aglomerate in perioada concediilor, iar turistii nu se pot relaxa. De altfel, multi romani se plang si de cozile interminabile in traficul din anumite zone.

Asadar, turistii prefera sa se relaxeze in zonele care nu sunt atat de populare, dar care au diverse atractii turistice, cum ar fi monumente istorice, cafenele cochete, dar si rezervatii naturale. Printre aceste zone se numara si judetul Bistrita Nasaud, iar din ce in ce mai multi turisti prefera sa isi petreaca vacantele aici. Daca ati ajuns in acest judet, va sugeram sa accesati prezentare Poiana Zanelor de pe DestinatiiDeVacanta.ro.

Indiferent daca va pasioneaza istoria, geografia sau vreti doar sa va relaxati intr-o zona linistita, Bistrita Nasaud este locatia perfecta. Aici veti putea duce la bun sfarsit toate activitatile pe care vi le-ati propus. In cazul in care sunteti pasionat de drumetii, va recomandam sa vizitati Parcul Natural Muntii Rodnei. Cu siguranta aerul de munte si linistea acestei zone va vor face sa uitati de toate problemele de la locul de munca.

Poalele Carpatilor Orientali sunt o bijuterie pentru relieful tarii noastre. Privelistea este superba, indiferent de sezon. Totusi, retineti ca in aceasta zona nu puteti desfasura anumite activitati, cum ar fi vanatoarea sau sa faceti focuri de tabara din cauza ca aici exista numeroase animale si plante protejate prin lege.

Va trebui sa va luati si saci menajeri pentru colectarea gunoiului, dar si accesoriile necesare pentru a curata resturile animalelor de companie. Noi va recomandam ca inainte sa vizitati parcul natural sa intrebati ghidul turistic cu privire la activitatile pe care le-ati putea desfasura.

In cazul in care nu sunteti pasionat de drumetiile in aer liber, puteti vizita numeroasele monumente istorice din orasul Bistrita. Biserica Evanghelica este una dintre cele mai vizitate cladiri ale orasului, fiind pozitionata chiar in fata Primariei.

De altfel, este unul dintre cele mai interesante edificii ale zonei deoarece imbina mai multe stiluri arhitecturale, cum ar fi stilul gotic si stilul renascentist. In ciuda faptului ca aceasta cladire face parte din patrimoniul cultural al tarii noastre, nu se afla pe lista monumentelor importante a turistilor. Aici ati putea realiza poze minunate, atat panoramice cat si de grup, fara a fi deranjat de aglomeratie.

Daca ati plecat in concediu doar cu gandul de a va relaxa, fara a vizita foarte multe monumente sau sa faceti drumetii pe munti, noi va recomandam sa va petreceti timpul pe malul lacului Colibita. Acest lac, este creat artificial, insa pozitionarea sa, la baza muntelui, il face atat de popular datorita privelistei. De la an la an din ce in ce mai multi turisti vin aici sa se relaxeze.

Puteti sa pescuiti sau sa inchiriati o barca. Indiferent de anotimp, cabanele de langa lac sunt mereu deschise deoarece turistii si localnicii vin aici atat vara pentru a se racori, dar si in timpul sezonului rece pentru a se bucura de privelistea muntilor Carpati.

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu