M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

De ce ar fi bine să iei în considerare CASCO, cu toate că ai RCA?

În contextul în care prețurile la asigurarea RCA au crescut destul de mult, asigurarea CASCO poate fi considerată o cheltuială suplimentară în fața căreia tendința este de retragere, pentru a face puțină economie într-un buget și așa destul de strâns. Totuși, s-ar putea să descoperi că o asigurare CASCO te poate salva în multe situații.

Iată de ce să iei în calcul și asigurarea CASCO, deși o vezi doar ca pe o cheltuială în plus:

Asigurarea RCA este obligatorie prin lege, așa că nu te poți plimba în lipsa ei. Cea CASCO, însă, este o pură opțiune, iar asta reduce destul de mult apetitul șoferilor de a o achiziționa. Dar sunt contexte în care te poți găsi și în care merită să te mai gândești o dată. 

Spre exemplu, tocmai i-ai cumpărat copilului tău prima mașină. Începuturile sunt dificile pentru toți, dar asigurarea CASCO poate fi o măsură de precauție eficientă atât pentru siguranța copilului, cât și pentru a proteja investiția făcută în mașină.

Poate fi vorba chiar și despre tine, proaspăt șofer, când ai prea puțină experiență de condus pentru a o face relaxat. O astfel de protecție te va ajuta să conduci cu mai multă încredere. 

Pleci în vacanță cu mașina și urmează să traversezi zone cu risc crescut de accidente sau furturi? Iată un alt context care îți poate da de gândit. Dacă circuli sau chiar locuiești în zone cu risc ridicat de accidente sau furturi, asigurarea CASCO poate fi o măsură prudentă. Aceasta te protejează în caz de daune sau furt și îți oferă certitudinea că vei fi despăgubit în astfel de situații.

Avantajul principal al asigurării CASCO, în fond, este că vei beneficia de protecție împotriva daunelor suferite asupra propriului vehicul. Ceea ce înseamnă că vei fi despăgubit, în cazul unui accident, și dacă ești vinovat, și dacă nu ești. 

Iar dacă vei alege o asigurare CASCO de la Allianz-Țiriac Unit, un beneficiu suplimentar promis este promptitudinea: procesul de soluționare a daunelor și decontarea au loc rapid, adică în cel mult două săptămâni de când dosarul este complet. Nu va mai trebui să aștepți săptămâni și chiar luni ca pentru RCA, ceea ce poate conta extrem de mult într-o situație delicată, precum aceasta. 

Pe ce fel de străzi conduci? Iată o altă întrebare ce ar putea să îți dea de gândit. În România, multe dintre ele sunt deteriorate și oferă condiții de deplasare improprii. Mai mult decât atât, există orașe cu un trafic comparabil cu cel al marilor capitale din Europa sau chiar mai încărcat decât al acelora, cu șoferi neatenți, grăbiți sau care conduc violent. Astfel de condiții te determină cel puțin să te mai gândești o dată dacă nu cumva ar fi mai înțelept să ai o asigurare mai acoperitoare. 

Toate acestea sunt situații reale, în care te poți găsi chiar acum sau în viitor. Este important să faci o analiză atentă a situației personale și să evaluezi beneficiile și costurile asociate cu asigurarea CASCO. Cere inclusiv oferte de la asigurători înainte de a lua o hotărâre definitivă. 

În fond, asigurarea CASCO există tocmai pentru ca tu să poți conduce mai relaxat și să te bucuri mai mult de viață. 

 

Sursă foto: pexels.com.

 

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu