M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Cum se alege un loc de recepție?

Se alege cel mai adesea, un loc de recepție, pentru un eveniment mai special din viață, precum botezul, nunta sau petrecerea de logodnă. Alte evenimente precum cele de la firme necesită și ele alegerea unei săli sau a unei locații. Cum trebuie să se aleagă însă un loc de recepție adaptat evenimentului?

Dacă ai nevoie deci de locații nuntă cât mai frumoase, cu un număr cât mai mare de locuri, cel mai bine ar fi să începi căutarea cât mai repede. De îndată ce știi data nunții sau a botezului deci, va trebui să cauți deja sala potrivită.

Știai că este foarte greu să rezervi un restaurant nuntă în plin sezon? De fapt, chiar trebuie să începi cu un an înainte găsirea unui restaurant pentru nuntă sau botez, mai ales dacă ai o anumită locație în minte. Asta presupune deci că trebuie să cauți o locație pe care o preferi cu mult timp înainte. În unele locuri, restaurantele foarte populare sunt rezervate chiar cu doi ani înainte.

Cea mai bună soluție este să organizezi evenimentul tău nu în plin sezon deci. Dacă te organizezi în timpul săptămânii, dar nu în weekend, vei avea mai multe șanse de a găsi locul potrivit precum un restaurant botez. În plus, prețurile sunt mai mici în această perioadă, așa că vei economisi bani.

Unde să cauți o astfel de locație? Cel mai bun loc pentru a căuta este unul care este ușor accesibil pentru toată lumea, aproape de un aeroport sau de o gară. Asigură-te, de asemenea, de faptul că există cazare în apropiere, cum ar fi un hotel sau o pensiune, pentru oaspeții care vin din altă parte. Dacă este vorba de o nuntă sau de un botez, locul ideal nu este prea departe de primărie sau de biserică. Indiferent ce alegi, nu uita că, cu cât te afli mai departe, cu atât va fi mai scump și mai dificil de organizat evenimentul.

Care sunt criteriile de care să ții cont atunci când alegi un loc de recepție?

Pentru a alege un restaurant nuntă sau un restaurant botez, sunt unele criterii de care să ții cont. În primul rând, definește-ți cu precizie bugetul, pentru că, indiferent de gusturile tale, totul depinde de mijloacele financiare pe care le ai la dispoziție.

Dacă finanțele îți permit, poți opta pentru a închiria un castel, de exemplu. Un astfel de loc de desfășurare de prestigiu va conferi evenimentului  o mai mare valoare și un farmec original și șic. Dacă nu, optează pentru un loc de recepție clasic; există o gamă largă de opțiuni în acest sens.

Al doilea criteriu este tipul de eveniment pe care îl vei sărbători. Dacă planifici o masă simplă de familie, un local de dimensiuni modeste este mai mult decât suficient. Dar, dacă planifici o nuntă, ar trebui să iei în considerare un loc mai mare, desigur. Al treilea criteriu este numărul de oaspeți. În medie, ai nevoie de 1 m2 pe persoană pentru o masă așezată, în afara ringului de dans.

Nu uita de tipul de masă pe care îl alegi, un aperitiv cu un meniu tradițional, un cocktail, etc. Pentru un bufet, este suficient un spațiu de 0,5 m2 de persoană. În cele din urmă, alegerea locului de desfășurare va depinde și de tipul de serviciu solicitat, catering la cheie sau gratuit.

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu