M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Cum să-ți găsești propriul stil – versiunea masculină

Găsirea unei identități vestimentare poate fi o călătorie interesantă chiar și pentru bărbați. Pentru mulți, moda și cumpărăturile sunt un subiect mai puțin interesant și astfel ajung să aibă o garderobă banală, care nu spune prea multe despre propria personalitate. Stilul masculin poate fi la fel de ofertant și creativ precum cel feminin. Există o mulțime de opțiuni pe care le poți explora pentru a-ți construi o variantă proprie care să spună cât mai multe despre cine ești tu cu adevărat.

Vezi mai jos câteva sfaturi importante despre cum să-ți găsești propriul stil masculin:

Caută multe surse de inspirație

Dacă nu știi în ce direcție să mergi cu stilul tău vestimentar, atunci un prim pas ar fi să cauți mai multe surse din care să te inspiri. Poate ai în jurul tău personale pe care le apreciezi pentru felul în care se prezintă ori poți căuta pe diverse site-uri și platforme de socializare idei de ținute din diferite stiluri, pentru a vedea ce-ți atrage atenția din punct de vedere vizual, spre ce culori te îndrepți. Să ai la îndemână câteva poze de inspirație când faci cumpărături și să nu-ți fie frică să încerci și piese mai diferite, spre exemplu poți alege sandale de bărbați cum sunt cele de pe Modlet.ro, pe care să le integrezi în ținutele tale de vară, pentru un plus de confort, atât fizic, cât și din punct de vedere al temperaturii. 

Identifică ce se potrivește mai bine cu personalitatea ta

Ești genul acela de bărbat sportiv, care merge la sală și/sau practică un sport, atunci clar ținutele tale de zi cu zi vor duce mai mult în direcția respectivă. Ești un corporatist, stilul tău probabil că e influențat de dress code-ul de la muncă, deci ținutele se vor învârti într-o zonă ceva mai elegantă. Vezi cum te îmbraci tu în mod normal și ce tip de haine ai asocia stilului tău de viață actual, acesta poate fi un punct bun de plecare spre o nouă identitate vizuală a garderobei tale.

Acordă atenție materialelor și croielii

Atunci când vrei să-ți găsești propriul stil, detalii precum croielile, culorile și materialele devin esențiale. Alege piese vestimentare care să se potrivească proporțiilor și siluetei tale și asigură-te că acorzi atenție detaliilor. Un sacou cu o linie perfectă poate face o diferență semnificativă în felul în care arăți și te simți. Chiar dacă preferi niște variante de haine mai basic, aceste elemente vor face diferența între o versiune mai puțin pusă la punct și una care arată impecabil. Evită materialele sintetice și caută combinații de țesături naturale, care să aibă prestanță și să pice bine pe silueta ta.

Simte-te confortabil în propria piele

Un ultim sfat ar fi să aduci acel ceva personal, care transforme hainele care sunt pe tine, să se vadă că le poți cu încredere și te simți bine în ele. De aceea e important să alegi piese pe propriul plac, ca atunci când le porți să emani încredere, iar acest lucru va transforma felul în care sunt percepute ținutele tale, de la banal la personal. 

Așadar, găsirea unui stil masculin propriu implică explorare, încredere în propria persoană, atenție la detalii și croieli, dar și suficientă cunoaștere a propriei personalități, pentru a ști ce funcționează mai bine pentru tine și ce ai putea integra în stilul de viață actual din punct de vedere vestimentar.

 

Sursă foto: unsplash.com

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu