M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Cum să scapi de stres în 4 pași practici atunci când te împarți între familie și job

Ai ajuns în acel punct al vieții în care te simți copleșită de orice responsabilitate, fie ea oricât de mică? Simți că ai nevoie de echilibru între viața de familie și job-ul tău? Cu ajutorul câtorva sfaturi și recomandări, vei putea să diminuezi stresul din viața ta puțin câte puțin. Viața de familie și viața profesională, adesea sunt un subiect delicat, devenind o reală provocare pentru femei.

Iată 4 pași care te vor ajuta să scapi din acest  cerc vicios, redobândindu-ți puterile și energia pentru a merge mai departe:

Învață să spui  “NU”

Învață să spui și nu, în acele cazuri care cer un astfel de răspuns din partea ta. Încetează să te mai suprasoliciți cu responsabilități atât acasă, cât și la locul de muncă. Trasează-ți limite clare pe care să nu le mai negociezi cu nimeni. De ce să faci asta? Pentru binele tău, pe care trebuie să-l pui pe primul loc.

Deși, de cele mai multe ori a fi vulnerabil este un lucru greu, specialiștii susțin faptul că această practică este un medicament pentru sufletul tău. Fii vulnerabilă și anunță-l pe șeful tău că nu îți mai poți lua o nouă responsabilitate. Același lucru fă-l și cu familia ta. Spune-i soțului tău că ai nevoie de ajutor în lucrurile casnice, fiind foarte sinceră cu ceea ce simți.

Deleagă responsabilități

Delegarea responsabilităților este un pas esențial în gestionarea echilibrului dintre viața de familie și cea profesională. Este important să ceri ajutorul atunci când simți că nu mai poți. Roagă-i pe colegii tăi să te ajute cu câteva task-uri, fiind empatică și deschisă cu aceștia indiferent de răspuns.

Bun, dar ce poți face practic în viața de familie? Roagă-l pe soțul tău să te ajute cu responsabilitățile legate de mâncare, oferindu-i toată libertatea de a comanda atunci când este rândul lui să pregătească masa. Îi poți prezenta câteva sugestii și idei de mâncăruri, cum ar fi chiftele de pui cu livrare în București de la Foodnation.ro sau chiar o pizza gustoasă cu multă brânză de la colțul străzii.

Fă-ți timp pentru tine

Este esențial și de dorit să te focalizezi pe tine! Acum este timpul să faci toate acele activități  care îți aduc liniște și echilibru. Hrănește-ți sufletul cu o carte bună, cu un serial tip comedie sau cu o plimbare prin pădure. Orice alegi să faci, asigură-te că îți acorzi importanță și investești în bunăstarea ta.

Practică mulțumirea

Specialiștii sunt de părere că o inimă mulțumitoare poate schimba perspectiva asupra vieții și poate aduce o stare de bine în viața ta. Cum poți face asta? Poate părea banal, dar să știi că funcționează. Începe prin a juca zilnic jocul mulțumirii, căutând 10 aspecte pentru care să fii recunoscătoare. Poate fi faptul că soțul tău ți-a călcat hainele de dimineața sau colega ta de lucru ți-a zâmbit.

Evită să te compari cu cei de lângă tine pe care îi vezi mai presus de tine și gândește-te la persoanele care poate nu au nici puțin din câte ai tu. Cultivarea mulțumirii în fiecare aspect al vieții tale va aduce o reală schimbare în a putea gestiona stresul atunci când te împarți între familie și job.

În concluzie, privește la soluțiile și oportunitățile pe care le ai în fața ta, cultivând în toate aspectele vieții, mulțumirea. Investește în tine, în plăcerile și abilitățile tale, astfel încât focusul tău se schimbe, iar stresul să se diminueze. Cu siguranță, dacă vei aplica cel puțin unul din acești 4 pași vei reuși să faci față stresului.

Sursa foto: pexels.com

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu