M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Cum să îți alegi și să îți instalezi un panou solar potrivit pentru casa ta

Panoul solar reprezintă o nouă inovație pentru a economisi niște bani și pentru a beneficia de energia electrică tot timpul, fără a întâmpina probleme. Datorită unui asemenea panou, care este noua metodă de administrare a energiei electrice într-o locuință modern, care vrea să fie economică și independentă din acest punct de vedere.

Totodată, alegerea unui astfel de panou solar este un proces destul de greu, fie din cauza că nu știi ce tip de instalație solară ai nevoie, fie din cauza brand-ului. Fiecare brand își promovează marfa cât de bine posibil, însă trebuie să citești toate recenziile acestor branduri, aceștia să ofere servicii și produse calitative, care să fie la prețuri potrivite pentru bugetul tău.

De asemenea, firma ar trebui să-ți ofere și instalarea panoului la un preț convenabil. O firmă de acest gen este Helius, care se ocupă cu aceste tipuri de servicii calitative. Aceștia sunt profesioniști pe nișa respectivă, astfel vei beneficia de rezultate satisfăcătoare la final.

Analizează-ți necesitățile în ceea ce înseamnă energie

Adică, pentru a te bucura de o estimare corespunzătoare a instalației solare și pentru a beneficia de o montare corectă, asigură-te că analizezi nevoile pe care le ai. Este una dintre cele mai importante etape pe care trebuie să o faci înainte de orice. Trebuie să îți cunoști obiectivele tale în ceea ce privește energia și să îți știi consumul energetic pentru a avea și rezultate bune.

Pentru a vedea consumul tău actual asigură-te că verifici înregistrarea consumului anual sau lunar sau analizează facturile pentru utilități. Cu ajutorul acelor date esențiale, vei vedea ce consum ai.

Dacă consideri că nu poți face un astfel de lucru, apelează la un specialist în domeniu care te poate ajuta, ba chiar îi poți adresa și întrebări pentru ca acesta să-ți acorde răspunsuri concrete.

De asemenea, consumul de energie diferă și în funcție de perioada din an. În timpul verii și al iernii vei consuma mult mai multă energie. Astfel că, dimensionarea panoului solar trebuie să fie potrivită pentru a produce și a face față energiei solare pe care o va transforma în curent electric.

Trebuie să-ți creezi anumite obiective care să te conducă spre un răspuns la următoarele întrebări:

  • Vrei să devii independent energetic?
  • Sau vrei să nu mai plătești la fel de mult pentru factura de energie și să scazi puțin costul ei?
  • Vrei să-ți mărești casa sau să achiziționezi alte aparate, iar pe viitor să-ți reduci consumul de energie?

Cu ajutorul acestor întrebări vei descoperi care sunt obiectivele tale pe viitor și care este instalația solară potrivită pentru nevoile tale.

De asemenea, asigură-te că vei calcula și necesitățile energetice pe care le ai, fără a omite obiectivele tale pe viitor și variațiile sezoniere. Prin calcularea acestui calcul, vei vedea care este consumul în kilowați-oră a energiei pe an sau pe lună și astfel vei reuși să determini capacitatea panoului solar.

Dimensiunea instalației solare

Pentru a putea ca necesitățile tale energetice să fie satisfăcute la maxim, fără vreo problemă, asigură-te că dimensiunea panourilor solare este cea corectă. Acest aspect depinde de mai mulți factori pe care îi vei vedea mai jos.

Un prim factor este analizarea radiațiilor solare pentru locuința ta. Asta depinde de cum este orientată casa ta, de geografie, de anumite clădiri sau anumiți copaci care stau în drum sau de climă. Astfel că, radiația solară poate să fie una mică sau una mare.

Dacă totuși, radiația solară este una mare, panoul poate să fie de o dimensiune mai mică deoarece acesta va primi destulă lumină solară. Poți să verifici radiația solară cu ajutorul unui specialist sau prin aplicații online.

După ce ai verificat radiația solară, cu ajutorul acestei aplicații sau a specialistului, vei calcula capacitatea unei instalații solare. În acest fel, vei reuși să afli care este capacitatea optimă pentru panoul tău solar și de câte ai nevoie.

Nu omite aspecte, precum variațiile sezoniere sau pierderi ale energiei. Vor exista luni în care vei produce mult mai multă energie electrică și luni în care producția de energie va fi scăzută din cauza lipsei radiațiilor solare puternice.

Pentru a beneficia de energie electrică pe timpul nopții sau în sezonul fără soare, achiziționează-ți baterii. Aceste baterii stochează surplusul de energie electrică și le poți folosi în situațiile de mai sus. Însă, atunci trebuie să fii atent și la dimensiunea pe care acestea le au.

Totuși, pentru a face o treabă ca la carte și pentru a o gestiona corespunzător și benefic de la început, apelează la un specialist în domeniu. Acesta se va ocupa de toți pașii de mai sus pentru a-ți satisface nevoile și chiar să-ți ofere sfaturi în legătură cu lipsurile pe care le ai și de ce ai mai avea nevoie.

Cum să alegi instalatorul și panoul optim

Dacă vrei să beneficiezi de un sistem solar bine pus la punct, care este durabil și funcționează corespunzător, ai nevoie de un instalator profesionist și tipul de panou potrivit necesităților tale. Așadar, informează-te în legătură cu aceste două aspecte pentru a face decizia corectă.

Un prim aspect este tipul de panou pe care îl alegi. Piața este una vastă, însă decizia îți aparține ție. Îți voi prezenta o serie de panouri solare care sunt cele mai populare și cumpărate de oameni:

  • Panourile monocristaline – sunt printre cele mai costisitoare panouri, sunt perfecte pentru locurile mai mici și au un aspect și o eficiență ridicată. De altfel, panoul Canadian Solar este un panou monocristalin. Canadian Solar este unul dintre cele mai bune și durabile panouri de pe piață.
  • Panourile policristaline – sunt accesibile la preț, însă eficiența lor este mult mai scăzută. De asemenea, ele se instalează în spații mari.
  • Panourile cu film subțire – ele sunt fabricate pentru acoperișurile care au forme neobișnuite, fiind fiabile și mult mai ușoare. Eficiența fiind una scăzută.
  • Panourile bifaciale – sunt extrem de costisitoare, nu sunt la fel de cunoscute ca celelalte panouri de mai sus și ele absorb energia solară de pe ambele părți.

De asemenea, instalatorul trebuie să aibă recenzii bune de la clienții anteriori și o experiență bună. Asigură-te că citești fiecare recenzie de pe site-ul acestuia. Totodată, acesta trebuie să fie asigurat, mai ales în cazul unei daune în momentul montării panoului solar și să aibă licențele necesare.

De altfel, nu accepta orice ofertă care ți se dă. Instalatorul potrivit o să-ți ofere o ofertă transparentă care va include prețul panourilor, a instalării lor, alte taxe superioare, dacă există și îți va da și garanție.

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu