Multi dintre noi ne-am confruntat macar odata cu aceasta problema, dar pentru majoritatea aflarea raspunsului la intrebarea „De ce frigiderul meu a incetat sa mai raceasca, iar congelatorul meu nu mai ingheata” este o adevarata enigma. De aceea multi apeleaza la un frigotehnist sau in unele cazuri chiar la achizitionarea unuia nou.
Daca frigiderul tau nu mai raceste, poti intra pe AfacereaZilei.ro pentru a gasi un frigotehnist sau o companie care sa te ajute sa iti repari frigiderul astfel incat sa nu fie necesar sa il inlocuiesti complet si sa investesti sume mari de bani in el.
Insa exista o solutie mult mai benefica bugetului duneavoastra de venituri si cheltuieli. Repararea lui de catre noi insine. Pentru ca, de cele mai multe ori repararea frigiderului nu necesita un bagaji vast de cunostinte ci doar putina atentie si iscusinta.
Aceasta este o problema des intalnita la frigiderele mai vechi dar se poate aparea si la cele noi.
Pentru inceput trebuie sa intelegem cum functioneaza procesul de racire. Compresorul este principala componenta a acestui proces, iar daca acesta se suprasolicita sau daca nu primeste suficienta putere, frigiderul opreste racirea. Va puteti da seama daca aceasta este problema in cazul in care auziti un sunet din spatele frigiderului.
Alta componenta fara de care compresorul nu raceste este condensatoru care are o probabilitate mai mare de esec. Acest are functia de a trimite un impuls catre compresor pentru al porni. Insa atunci cand incepe sa scoata acele sunete incepe supraincalzirea compresorunului. Cand acest este fierbintre intra in suprasarcina
Un lucru pe care multe persoane nu-l cunosc este faptul ca bobinele de condensare trebuie curatate din 6 in 6 luni, adica de cel putin doua ori pe an. Daca acestea sunt murdare de praf sau alte reziduri, compresorul se supraincalzeste. Atunci cand este supraincalzit un termostat il va opri. Asta va face un zgomot care va venii din partea din spate a frigiderului din cauza incalziri si racirii sale.
Specialistii va recoanda sa verificati panoul din partea inferioara a frigiderul, iar daca exista reziduri sa folositi un aspiratotr mic sau o perie pentru inlaturarea prafului si murdariei. Iportant este sa scoateti cablul de alimentare inainte de a incepe operatiunea, iar dupa terminare sa asteptati cel putin o ora inainte de al conectat la loc. Apoi puteti verifica daca functioneaza.
In cazul in care aceste componente functioneaza perfect, puteti lua in calcul problemele minore si aparent semnificative pentru functionarea frigiderului dumneavoastra.
- Verificati daca frigiderul este bagat in priza.
- Daca e conectat la priza dar inca nu fuctioneaza puteti verifica cu un voltmetru daca priza are curent.
- Puteti verifica daca stecherul sau cablul nu au fisuri si functioneaza normal.
- Verificati daca se afla la o temperatura optima.
- Aflati daca ventilatorul nu este cumva blocat de diverse obiecte.
- Verificati daca ceva blocheaza usa.
Daca niciunul din aceste sfaturi nu va ajuta pentru repararea frigiderului puteti consulta un specialist deoarece problema poate fii mai grava.