M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Cum poți să-ți construiești propriul sistem de alimentare cu apă chiar la tine în curte

Dacă vrei să ai acces la apă potabilă non-stop chiar la tine în curte, atunci construirea propriului sistem de alimentare cu apă din surse alternative poate fi o soluție excelentă. În acest fel, nu doar că vei economisi bani, dar vei fi și mai independent în ceea ce privește aprovizionarea cu apă!

Iată principalii pași pe care ar trebui să-i faci dacă vrei să deții propriul sistem de alimentare cu apă chiar la tine în gospodărie!

Primul pas în construirea unui astfel de sistem de alimentare cu apă este localizarea unei surse de apă, în scoarța pământului, la o adâncime potrivită, care să poată permite extragerea ei.

Urmează, în funcție de adâncimea fântânii sau a puțului, achiziționarea unei pompe submersibile sau a unui hidrofor. Adâncimea optimă pentru un randament bun al hidroforului este de 6-7 metri, dar nu mai mult de 8-9. Pompa submersibilă, în schimb, poate da un randament bun și la adâncimi mult mai mari de 8-9 metri. Asigură-te că alegi o pompă de calitate, care să fie potrivită pentru adâncimea fântânei sau a puțului tău. Poți achiziționa o pompă submersibilă de aici – aceasta este esențială pentru a extrage apa dintr-un puț sau dintr-un izvor și a o furniza în sistemul tău de alimentare cu apă. 

Următorul pas este achiziționarea unui panou de comandă, care va controla pompa submersibilă. Acest panou de comandă trebuie să fie compatibil cu pompa pe care ai achiziționat-o și trebuie să permită setarea nivelului de apă de la care pompa se va activa și se va opri. Pe shop-einstal.ro găsești atât panouri de comandă, cât și alte accesorii de care este posibil să ai nevoie în proiectul tău.

După ce ai achiziționat pompa și panoul de comandă, urmează să cumperi un rezervor de stocare pentru apa pe care o vei extrage. Acest rezervor trebuie să fie suficient de mare pentru a stoca cantitatea de apă de care ai nevoie și trebuie să fie prevăzut cu un sistem de filtrare pentru a asigura calitatea apei extrase.

Pentru a transporta apa de la pompa submersibilă la rezervorul de stocare, ai nevoie de o conductă de alimentare. Această conductă ar fi indicat să aibă să o mărime potrivită pentru a permite o cantitate destul de mare de apă să curgă prin ea și ai putea să o achiziționezi direct prevăzută cu un filtru pentru a împiedica murdăria să ajungă în sistemul tău de alimentare cu apă.

În cele din urmă, ai nevoie de o tubulatură de evacuare pentru a permite apei să curgă din rezervorul de stocare către casa ta sau către alte puncte de utilizare. 

În concluzie, construirea propriului sistem de alimentare cu apă din surse alternative poate fi o soluție excelentă: vei avea mereu la dispoziție apă potabilă și vei putea consuma la discreție fără costuri prea mari. Cu ajutorul unei pompe submersibile, a unui panou de comandă, a unui rezervor de stocare, a unei conducte de alimentare și a unei tubulaturi de evacuare poți să-ți construiești propriul sistem de alimentare cu apă și să fii independent de rețeaua publică de alimentare cu apă!

 

sursa foto: pexels.com

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu