M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Cele mai importante motive pentru care sa iti duci copilul la gradinita

Intoarcerea la scoala nu este o perioada foarte placuta pentru copii, dar acestia se obisnuiesc adesea destul de bine cu ea. Dupa cateva lacrimi, ei sunt in momentul de fata, descoperind ceea ce ii inconjoara. Voua, parintii, va poate fi putin mai greu sa va vedeti copilul crescand atat de repede si puteti simti o urma de tristete. Dar, in cele din urma, asta asteptam: sa va vedem copilul crescand, descoperind viata si inflorind. Asadar, tineti cont de faptul ca scoala va fi un loc de explorare nesfarsita pentru micutul dvs. si ca, odata ce anul scolar se va incheia si se va orienta, cu siguranta va astepta cu nerabdare zilele de gradinita. Consulta Gradinitaequilibrum.ro si vei ramane placut surprins de tot ce avem de oferit ca sa ii facem copilului tau foarte placuta experienta la noi.

Vorbeste despre gradinita cu familia ta

Prima zi de gradinita se pregateste cu mult timp inainte de ziua cea mare. V-ati inscris copilul la sfarsitul anului trecut si probabil ati vizitat gradinita impreuna cu acesta. Prin urmare, este un loc care nu este complet necunoscut pentru copilul vostru, mai ales daca acesta a insotit frati sau surori mai mari in anii anteriori.

Pe langa descoperirea acestui nou loc, nu ezitati sa discutati in mod regulat cu copilul vostru despre gradinita. Multe carti pentru copii sunt potrivite pentru acest lucru: Povestea de seara va permite sa abordati inceputul anului scolar cu blandete: ii puteti explica copilului cum vor merge lucrurile, ce va face (va invata literele, cum sa numere, isi va face prieteni etc.). Ideea este, in primul rand, de a demistifica aceasta lume despre care ei nu stiu prea multe. Dar ai grija sa nu vorbesti prea mult despre asta! Asigura-te ca nu-i transmiti copilului tau temerile tale!

In cele din urma, implicati-va copilul in pregatirea pentru inceperea anului scolar: alegeti impreuna o geanta frumoasa pe care sa o folositi pentru gustari, desene pe care sa le luati acasa etc. De asemenea, acordati-va timp pentru a alege papuci care ii vor placea copilului dvs. si in care se va simti confortabil. Toate aceste mici lucruri va vor ajuta sa incepeti noul an scolar cu liniste.

Rezervati-va dimineata/zi pentru a va insoti copilul la gradinita

Daca lucrati si aveti posibilitatea de a face acest lucru, nu ezitati sa cereti timp liber de la serviciu pentru a va insoti copilul in prima zi de scoala, fie pentru a-l duce la scoala dimineata, fie pentru a-l lua la pranz. Acest lucru va va permite sa va faceti timp dimineata cu copilul, sa impartasiti acest moment fara sa va grabiti si sa il linistiti. Daca puteti, luati copilul la pranz pentru a manca cu el si pastrati-l acasa pentru somn. Dimineata va fi fost deja lunga si obositoare: este mai bine sa o iei mai usor! In primii ani, si cu atat mai mult in primii ani, nu este neobisnuit ca, la inceputul anului, sa mergi la scoala doar dimineata. Este mai bine sa mergeti incet pentru a respecta ritmul copilului.

Importanta educarii corespunzatoare a copilului

Calitatea vietii pentru un copil si contributiile pe care copilul le aduce societatii ca adult pot fi urmarite inca din primii cativa ani de viata. De la nastere pana la varsta de aproximativ 5 ani, un copil sufera o crestere si o schimbare extraordinara. Daca aceasta perioada de viata include sprijin pentru cresterea cognitiva, limbaj, abilitati motorii, abilitati de adaptare si functionare socio-emotionala, copilul are mai multe sanse sa reuseasca la scoala si mai tarziu sa contribuie la societate.

Educatia timpurie ii invata si pe copii cum sa fie studenti. Desi este adevarat ca studentii nu ar trebui sa ramana blocati pe un birou toata ziua si ca invata cele mai bune din lumea reala, realitatea este ca o mare parte din educatia noastra formala are loc in sala de clasa. Educatia timpurie ii invata pe copii cum sa invete si cum sa se comporte intr-o clasa.

Educatia bilingva este o necesitate pentru unii elevi care vorbesc acasa o limba diferita de limba vorbita la scoala. Desi poate fi o provocare, se dovedeste ca acesti studenti sunt in avantaj in comparatie cu colegii lor, iar educatia bilingva voluntara pregateste studentii sa intre intr-o forta de munca globala.

Potrivit unui articol din NPR, oamenii care sunt bilingvi sunt mai buni la trecerea de la o sarcina la alta, posibil datorita capacitatii lor invatate de a trece de la o limba la alta. Se pare ca creierul lor a devenit mai bun la aceste tipuri de sarcini care alcatuiesc functia executiva sau „procesele mentale care ne permit sa planificam, sa ne concentram atentia, sa ne amintim instructiunile si sa jonglam cu mai multe sarcini cu succes”.

Intelegerea unei a doua limbi face adesea mai usor sa intelegeti si prima limba. In acelasi articol NPR, autorul scrie despre studentii inscrisi intr-un program de educatie bilingva care au avut performante mai bune in citirea limbii engleze decat studentii inscrisi intr-un program numai in limba engleza.

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu