M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Ce înseamnă cu adevărat succesul pentru tine?

Cu toții ne dorim succes. Vrem să avem succes și să ne simțim împliniți. Urmărim să avem bani, faimă, putere, educație, relații și alte o mie de lucruri fără să ne oprim vreodată să punem o singură întrebare esențială: Ce este succesul,cu adevărat?

Puțini oameni reflectează asupra a ce înseamnă de fapt obținerea succesului în propriile vieți. Tendința actuală este să ne comparăm cu cei care deja au ajuns să cunoasca succesul.

Sună familiar?

După cum spunea Jim Rohn, „Dacă nu-ți proiectezi propriul plan de viață, este posibil să te încadrezi în planul altcuiva. Și ghiciți ce au planificat alții pentru voi? Nu prea multe.”

Ce NU este succesul?

Înainte de a putea urmări succesul, trebuie să înțelegem ce nu este el. Dacă petreci doar câteva minute în mediul online, îți vei da seama câți oameni dețin o definiție foarte restrânsă a succesului. Ei cred că este vorba de a lansa o afacere de un miliard de dolari, de a avea o relație perfectă sau de a strânge mulți urmăritori pe rețele de socializare.

Nimeni din aceste lucruri sau oameni nu greșește, dar a fi ca ei nu te face neapărat să ai succes. Este ușor să presupunem că succesul înseamnă obținerea unui obiect specific, cum ar fi un loc de muncă sau un statut social și să credem că dacă vom obține acest lucru, vom avea succes. Dar unele dintre cele mai mari succese au rezultat din cele mai grave eșecuri. Winston Churchill a spus: „Succesul nu este final, eșecul nu este fatal. Este curajul să continui cea ce contează. ”

Ce este succesul pentru noi?

Trebuie să ne stabilim obiectivele și traiectoriile în funcție de ceea ce dorim, nu de ceea ce altcineva își dorește pentru noi.

Unii oameni constată că a ajuta oamenii le aduce cea mai mare bucurie și, prin urmare, succesul arată ca o viață dată altora. Unii își dau seama că a construi o afacere le aduce fericire. Unii preferă izolarea, iar alții preferă activitatea constantă.

Adevărul simplu, dar profund, este că ceea ce te face fericit pe tine nu il face si pe celălat și invers. Viziunea mea despre succes probabil nu seamănă cu a ta și așa ar trebui să fie.

Calea spre succes începe prin a te întreba: Ce mă face fericit?

Dar înainte de a putea începe să avansezi, trebuie să evaluezi unde te afli acum. Acesta este un moment pentru o evaluare cinstită, fără să ne ascundem după deget. Unde excelezi în prezent? Unde trebuie să crești? Care sunt punctele tale slabe și tari?

După aceea, este timpul să stabiliți anumite obiective specifice. Aceste obiective ar trebui să fie realizabile și concrete, dar totuși provocatoare. Obiectivele tale ar trebui să fie măsurabile. Spuneți că doriți să citiți mai multe pentru a avea succes  și stabilți un obiectiv de 50 de cărți pe an, nu doar „citiți mai multe”.

Dacă nu definiți succesul, altcineva îl va defini pentru dumneavoastră. Ce munte urcați? Este cel potrivit? Sau aveți de gând să ajungeți în  vârf și să vă vedeți muntele în depărtare?

Începeți pe calea dorită azi!

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu