M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Cum sa iti actualizezi profilul de parfum?

Majoritatea femeilor se bucura de parfum intr-o masura mai mica sau mai mare, insa nu toate sunt experti. Probabil ca ai o idee vaga cu privire la tipurile de parfumuri care iti plac – si probabil ca stii destul de clar ce anume NU iti place. Insa cel mai adesea, achizitiile de parfumuri se pot baza pe o sticla draguta sau pe un un puf scurt pe incheietura mainii. In general nimeni nu ia decizii educate cu privire la parfumuri, facand totul sa fie extrem de subiectiv.

Ei bine, chiar exista o modalitate de a-ti identifica preferintele in materie de parfumuri, astfel incat sa poti face alegeri in cunostinta de cauza si sa obtii exact ceea ce doresti. Profilul de parfum ia in considerare tot felul de aspecte pe care nu le asociezi cu parfumul (culorile si alimentele preferate, obiceiurile legate de activitatea fizica, unde locuiesti, etc) si le pune cap la cap intr-o lista de note de parfum care e posibil sa iti placa, alaturi de posibile recomandari pentru anumite parfumuri.

Nu trebuie sa fii un cumparator fanatic de parfumuri pentru a avea un profil de parfum. Daca esti incepator, un profil de parfum te poate ajuta sa economisesti mult timp si confuzie – si probabil niste bani. Daca esti veteran, un profil iti ajusteaza preferintele si te ajuta sa gasesti mai usor parfumul perfect.
Cel mai probabil profilul tau de parfum nu va ramane acelasi pentru intreaga viata. Iata in cele ce urmeaza care sunt semnele conform carora profilul tau ar putea avea nevoie de o actualizare.

Sfaturi care indica nevoia actualizarii profilului de parfum

Nu exista o regula clara care iti poate spune care e momentul potrivit sa iti actualizezi profilul de parfum. Daca ti-ai facut un astfel de profil in urma cu zece ani, nu ai avut parte de nicio “revolutie” mare si inca esti multumit de parfumurile pe care le ai, nu e cazul sa faci valuri. Insa oamenii se schimba in moduri atat de subtile, incat ai putea fi surprins de ceea ce iti poate afecta preferintele legate de parfumuri.

Unele situatii sunt declansatoare destul de evidente ale unei actualizari a profilului de parfum. Daca te muti intr-o zona cu o clima mai uscata probabil vei constata ca parfumurile preferate se evapora mult mai repede si nu prea miros la fel pe pielea ta; daca iti schimbi locul de munca si vei lucra alaturi de mai multi colegi in acelasi birou poate ca te-ar ajuta un parfum mai usor decat cel pe care il purtai intr-un birou privat. De asemenea, revizuirea completa a dietei poate provoca modificari ale chimiei corpului, care ar putea schimba la randul lor aroma parfumului tau caracteristic.
Chiar si schimbarile ce par subtile iti pot modifica complet profilul de parfum. Poate ca ai inceput sa faci mai mult sport si vrei un parfum diferit atunci cand esti la sala (si, in plus, trebuie sa tii cont si de transpiratia in exces). Sau poate ca ai un nou dress code la serviciu, business casual, si ai dori sa porti un parfum mai lejer, care sa mearga cu tinutele.

Sau poate fi vorba despre o simpla chestiune de schimbare a gusturilor. Poate ca la 40 de ani nu mai vrei sa simti acelasi miros ca la 30. Poate ca parfumurile pe care le ai nu mai sunt la fel de atragatoare si simti brusc nevoia unui refresh. De ce sa nu actualizezi acest profil si sa aduci o viata noua in colectia ta de parfumuri?

Profilurile pentru preferintele de parfum se pot realiza fie prin teste online usoare si gratuite, fie prin chestionare mai aprofundate, realizate de parfumieri de elita.

Sursa: https://www.howstuffworks.com

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu