M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Ce este spondiloza cervicala?

Spondiloza cervicală este o afecțiune degenerativă a coloanei vertebrale cervicale (gâtului). Aceasta se caracterizează prin degradarea țesuturilor moi și a discurilor intervertebrale din regiunea cervicală și poate duce la dureri de gât, dureri de cap și probleme de mișcare.

Cauzele spondilozei cervicale pot fi diverse, inclusiv vârsta înaintată, leziunile coloanei vertebrale și anumite boli, cum ar fi osteoartrita sau spondilita anchilozantă. Tratamentul spondilozei cervicale poate include medicamente anti-inflamatorii, fizioterapie și, în cazuri severe, intervenții chirurgicale.

Cum să vindeci definitiv spondiloza cervicală?

Spondiloza cervicală este o afecțiune a coloanei vertebrale care poate cauza dureri de gât și probleme de mobilitate. Există mai multe modalități de a trata spondiloza cervicală, dar nu există o modalitate de a o vindeca complet. Tratamentul poate ajuta la ameliorarea simptomelor și la îmbunătățirea mobilității coloanei vertebrale și a calității vieții.

Opțiunile de tratament pentru spondiloza cervicală pot include:

Medicamente pentru a ameliora durerea și inflamația, cum ar fi antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) sau analgezice.

Fizioterapie pentru a îmbunătăți flexibilitatea și puterea musculară și pentru a învăța tehnici pentru a gestiona durerea și a îmbunătăți mobilitatea.

Chiropractică sau terapie ocupațională pentru a ajuta la îmbunătățirea poziției coloanei vertebrale și a mobilității.

Injectii de corticosteroizi pentru a reduce inflamația și durerea.

Intervenții chirurgicale, cum ar fi fuziunea vertebrală sau înlocuirea discurilor vertebrale, dar acestea sunt rareori necesare și sunt de obicei considerate ultima opțiune.

Este important să discutați cu medicul dumneavoastră pentru a afla care este opțiunea de tratament cea mai potrivită pentru dumneavoastră. Daca suferi de aceasta boala aici gasesti produse pentru spondiloza cervicala.

Ce ar trebui evitat în spondiloza cervicală?

Există anumite activități și mișcări care ar trebui evitate dacă aveți spondiloza cervicală, deoarece pot agrava simptomele sau pot duce la o înrăutățire a afecțiunii. Este important să discutați cu medicul dumneavoastră despre ce activități ar trebui evitate în cazul în care aveți spondiloza cervicală.

Aici sunt câteva exemple de activități și mișcări care ar trebui evitate, în general, dacă aveți spondiloza cervicală:

Mișcări bruste sau rotiri ale gâtului

Ridicarea greutăților grele sau efectuarea de exerciții fizice care solicită gâtul

Ținutul poziției îndelungate în care gâtul este într-o poziție îndoielnică

Dormitul într-o poziție care pune presiune pe gât, cum ar fi pe spate sau pe burtă

Stresul și tensiunea excesivă pe gât și umeri prin activități precum cititul întins sau utilizarea excesivă a calculatorului

Este important să luați în considerare toate aceste aspecte și să discutați cu medicul dumneavoastră despre orice îngrijorări aveți cu privire la activitățile și mișcările pe care le faceți.

Care sunt cele mai grave simptome ale spondilozei cervicale?

Spondiloza cervicală este o afecțiune a coloanei vertebrale care poate provoca durere în gât, durere de cap, amorțeală sau furnicături în mâini, oboseală și probleme de echilibru. Alte simptome pot include:

Durere în umeri sau brațe

Senzație de amorțeală sau furnicături în mâini

Dificultăți de concentrare sau de memorie

Probleme de vedere

Dificultăți de înghițire

Tulburări de somn

Dacă suspectați că aveți spondiloza cervicală, ar trebui să consultați un medic pentru un diagnostic și pentru a vă recomanda tratamentul potrivit. Este important să începeți tratamentul cât mai curând posibil pentru a evita agravarea simptomelor.

Ce este spondiloza cervicală cu mielopatie?

Spondiloza cervicală cu mielopatie este o formă de spondiloză cervicală care implică comprimarea măduvei spinării în zona gâtului. Măduva spinării este o porțiune importantă a sistemului nervos central, responsabilă de transmiterea semnalelor de la creier către restul corpului.

Când măduva spinării este comprimată în zona gâtului, poate provoca diverse simptome, cum ar fi amorțeală, slăbiciune sau paralizie în brațe sau picioare.

Spondiloza cervicală cu mielopatie poate apărea atunci când coloana vertebrală în zona gâtului devine deformată sau poate fi cauzată de hernia de disc, care poate apărea atunci când discurile dintre vertebre sunt uzate și se deteriorează. Alte cauze posibile ale spondilozei cervicale cu mielopatie pot include inflamația sau tumora spinală.

Dacă suspectați că aveți spondiloza cervicală cu mielopatie, ar trebui să consultați un medic pentru un diagnostic și pentru a vă recomanda tratamentul potrivit. Tratamentul poate include medicamente pentru durere, fizioterapie sau chiar intervenții chirurgicale, în funcție de cauza și de severitatea simptomelor.

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu