M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Cand este momentul ca batranii sa mearga la azil?

Desi multi oameni isi doresc sa isi petreaca batranetea la domiciliu, inconjurati de cei dragi, unele situatii necesita utilizarea unor camine batrani. Care sunt motivele pentru care se intra intr-un azil si care sunt avantajele azilului nostru de batrani? Cateva detalii in acest articol.

Cand ar trebui sa ma gandesc sa ma mut intr-un azil de batrani?

Aceasta este o intrebare foarte personala. Cu toate acestea, numeroasele situatii mentionate mai sus va pot determina sa decideti, fara consimtamantul persoanei in cauza, cand sa o internati intr-un azil de batrani. Unii oameni pot prefera sa astepte pana cand persoana in cauza devine foarte dependenta inainte de a lua in considerare optiunea unui azil de batrani pentru ruda lor. In orice caz, este ideal sa ii adresati intrebarea persoanei dragi pentru a o implica pe deplin in aceasta decizie. Acest lucru va face ca decizia sa fie mai participativa.

Cum sa alegi intre camine de batrani sau ingrijire la domiciliu?

Confruntati cu pierderea treptata a autonomiei persoanei iubite, uneori brusc, odata cu aparitia unor boli precum Alzheimer sau Parkinson, acesti ingrijitori de familie se afla adesea in dificultate, incercand, in ciuda tuturor eforturilor, sa o tina acasa cat mai mult timp posibil. Cu toate acestea, atunci cand persoana varstnica are nevoie de o supraveghere constanta, mutarea intr-un azil de batrani sau intr-un azil este cea mai buna solutie, in primul rand pentru persoana varstnica, dar si pentru ingrijitor.  Intr-adevar, este o usurare pentru acestia din urma sa stie ca persoane competente vor avea grija de persoana in varsta si vor gestiona dificultatile zilnice inerente starii lor.

Azilul de batrani; nu mai trebuie sa va faceti griji cu privire la menajul casei

Unul dintre principalele avantaje ale locuirii intr-o resedinta pentru seniori este ca nu mai trebuie sa va faceti griji cu privire la curatenia casei, intretinerea curtii din spate, tunderea gazonului, curatarea zapezii, curatarea jgheaburilor sau sa va ocupati de un acoperis care prezinta scurgeri. Toate aceste sarcini pot deveni plictisitoare si deosebit de stresante pe masura ce imbatranim. Atunci cand locuiti intr-o resedinta, aceste sarcini sunt preluate de administratie.

O resedinta pentru persoane varstnice este un mediu sigur

Camerele de supraveghere, un ingrijitor si parcarea interioara controlata de o cheie electronica sunt toate elemente care contribuie la crearea unui mediu de viata sigur. Multe locuinte sunt echipate cu dispozitive de securitate, cum ar fi butoanele de apel de urgenta, care permit oamenilor sa cheme rapid ajutoare in caz de urgenta si sa isi pastreze linistea. In aceste cazuri, un manager de resedinta va raspunde rapid la cererea de ajutor.

Azilul de batrani; un loc de care ofera multe servicii

Azilul ofera o gama de servicii pentru a raspunde nevoilor persoanelor in varsta. Unele rezidente ofera, de asemenea, servicii medicale si farmaceutice, asistenta medicala, un magazin si un salon de coafura in cadrul resedintei sau in apropiere.

Unul dintre cele mai populare servicii este sala de mese, care ofera mese gatite in casa. Multi seniori neglijeaza sa gateasca, iar caminul raspunde acestei nevoi prin oferirea de mese echilibrate 7 zile pe saptamana.

Cum iti dai seama ca un batran are probleme cu alimentatia

Potrivit Asociatiei Nationale pentru Tulburarile Alimentare, tulburarile de alimentatie afecteaza oameni de toate varstele, mediile si statusurile socioeconomice. Chiar si varstnicii pot fi afectati de tulburari de alimentatie din mai multe motive, care pot duce la consecinte grave asupra sanatatii.

Modificari Extreme Ale Greutatii

Anorexia, bulimia, alimentatia excesiva si alte tulburari pot provoca modificari uriase ale greutatii corporale. In timp ce unele modificari de greutate pot fi rezultatul altor probleme de sanatate sau medicamente, cresterile sau scaderile majore ale greutatii nu trebuie ignorate.

Comportament Secret

Cei cu tulburari de alimentatie vor face deseori eforturi mari pentru a le ascunde. Daca persoana iubita se fereste de la cinele in familie si la pranzul cu prietenii sau refuza orice oferta de mancare, o tulburare de alimentatie poate fi problema.

Pretentii Crescute

Daca parintele tau incepe sa-si restranga aportul caloric, s-ar putea sa observi ca el sau ea a devenit un pretentios la mancare. Desi o parte din acestea ar putea fi puse pe seama durerii de dinti sau a tulburarilor digestive pe masura ce parintele tau imbatraneste, fii atent daca el sau ea incepe sa respinga grupuri intregi de alimente sau refuza toate formele de grasime sau zahar.

Izolare

Tulburarile de alimentatie pot duce la rutine indelungate, mai ales daca sunt implicate bingeing, purging sau supra-exercitare. Daca parintele tau petrece acum mult timp singur, o tulburare de alimentatie poate fi motivul.

Daca sunteti ingrijorat de obiceiurile alimentare ale unui parinte sau bunic, purtati o discutie sincera cu el sau ea si discutati cu un medic. Tulburarile de alimentatie sunt grave, dar cu ajutorul terapeutilor si a ingrijitorilor la domiciliu, seniorii le pot depasi. Intr-un azil se ofera ingrijire la domiciliu cuprinzatoare pentru boala Alzheimer, Parkinson, accident vascular cerebral si dementa Oshkosh pentru a promova sanatatea si bunastarea seniorilor.

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu