M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Top 5 activitati in Brasov pentru vacanta de iarna

Brasovul este un oras cu o istorie bogata si o cultura vibranta, dar este, de asemenea, o destinatie excelenta pentru vacanta, bucuria oricarui turist, indiferent de varsta. Orasul este inconjurat de munti, care ofera o varietate de activitati in Brasov, specifice pentru sezonul de iarna, de la schi si snowboard la drumetii si patinaj.

Schi si snowboard

Poiana Brasov este cea mai populara statiune de schi din Romania. Statiunea are peste 120 de kilometri de partii de schi, de toate nivelurile de dificultate, precum si o varietate de facilitati, cum ar fi teleschiuri, telescaune si scoli de schi.
In afara de Poiana Brasov, exista insa si alte statiuni de schi in apropeiere de Brasov. Poti incerca, astfel, partiile din Azuga, Predeal, Sinaia sau Busteni.

Drumetii

Brasovul este un punct de plecare excelent pentru drumetii in muntii Carpati. Exista o varietate de trasee de drumetie de toate nivelurile de dificultate, care ofera privelisti spectaculoase asupra muntilor si orasului.
Unele dintre cele mai populare trasee de drumetie din apropierea Brasovului sunt

– Traseul spre varful Tampa
– Traseul spre varful Omu
– Traseul spre varful Piatra Craiului

Patinaj

In Piata Sfatului din Brasov se afla un patinoar artificial, deschis publicului in timpul iernii. Patinoarul este o modalitate excelenta de a te bucura de aerul curat si de peisajele frumoase ale orasului.

Sanius

In Poiana Brasov exista o serie de partii de sanius, care sunt perfecte pentru familii. Partiile sunt sigure si bine intretinute, iar saniusul este o modalitate excelenta de a te distra si de a face miscare.

Ce activitati in Brasov mai poti incerca?

Brasovul este o destinatie excelenta pentru vacanta de iarna, indiferent daca esti pasionat de sporturi de iarna, de drumetii sau de alte activitati. Orasul ofera o varietate de optiuni pentru a te bucura de frumusetea naturii si de atmosfera festiva din preajma sarbatorilor de iarna.
Mai mult decat atat, Brasovul este un oras prietenos cu orice tip de turist, indiferent de pasiunile si punctele de interes si indiferent daca esti in vacanta in familie sau alaturi de prieteni. Vei avea astfel la dispozitie o multitudine de optiuni de petrecere a timpului in Brasov. Ce mai poti face in Brasov? Iata mai jos:

– Tururi cu snowmobilul
– Tururi cu ATV-ul
– Tururi cu rachetele de zapada
– Calarie
– Vizite la muzee si galerii de arta
– Shopping
– Degustari de vinuri

O saptamana de activitati in Brasov

Iata cateva idei pentru un itinerariu de o saptamana in Brasov:

Ziua 1. Sosire in Brasov, check-in la hotel, plimbare pe stradutele medievale ale centrului istoric, vizita la Biserica Neagra.
Ziua 2. Excursie de o zi in Poiana Brasov si, desigur, schi sau snowboarding pe partiile din statiune.
Ziua 3. Drumetie in muntii Carpati, spre Tampa sau spre varful Omu.
Ziua 4. Vizita la Cetatea Rasnov sau la Castelul Bran.
Ziua 5. Tur cu snowmobilul sau cu ATV-ul prin munti.
Ziua 6. Vizita la un muzeu sau la o galerie de arta din Brasov.
Ziua 7. Plecare din Brasov.

Evident, iti poti adapta itinerariul în funcție de interesele și preferințele tale, dar daca nu ai mai fost niciodata la Brasov, acest itinerariu poate fi un punct bun de start.

Sursa foto: Freepik.com

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu