M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Sfaturi despre cum sa te angajezi usor chiar daca nu ai experienta

Experienta pe piata muncii este extrem de importanta pentru orice angajator. Indiferent de varsta sau nivel de educatie, experienta anterioara este ca o oglindire a aplicabilitatii propriilor abilitati si cunostinte, o valorificare anterioara a potentialului. Chiar daca generatia tanara nu prezinta suficienta experienta in campul muncii datorita varstei, abilitatile noi ale tinerilor depasesc uneori cu mult oferta provenita din partea angajatorilor.

Dezamagiti de asteptarile avute dar si de castigurile relativ mici, fetele mai ales se indreapta catre studiouri de videochat care le permit castiguri atractive din pozitia de model videochat. Aceasta realitate denota faptul ca piata muncii din Romania nu este aproape deloc racordata la preferintele si nevoile tinerilor si implicit, pune o presiune prea mare pe potentialul acestora de a se angaja.

Studiile de specialitate au indicat faptul ca multe tinere din Romania au gasit la astfel de studiouri seriozitatea si resursele financiare de care aveau nevoie pentru a-si continua studiile sau pentru a avea un trai decent. In cadrul acestui articol vom discuta despre asteptarile tinerilor de la piata muncii si despre modul in care gandirea angajatorilor necesita o metamorfozare pentru a se putea plia pe noile generatii care se dezvolta astazi in sistemul educational.

Cele mai cautate locuri de munca

Industria de vanzari, domeniul IT dar si videochatul au devenit cateva repere pentru toti tinerii care doresc sa realizeze cat mai rapid sume avantajoase de bani. Acest aspect ne indica faptul ca versatilitatea domeniilor de pe piata este una destul de restransa mai ales datorita nevoilor financiare predominante. De altfel, un alt avantaj al tuturor acestor domenii este reprezentat de munca remote.

Metamorfozarea pietei muncii in timpul pandemiei COVID-19

Incepand cu anul 2019 piata muncii avea sa se metamorfozeze iremediabil datorita trecerii in online a majoritatii activitatilor. Aceasta realitate a fost privita initial cu scepticism de catre angajatori care considerau ca randamentul si productivitatea companiilor va scadea simtitor din cauza comoditatii angajatilor in mediul personal de lucru. Insa realitatea a fost una total contrara.

Specialistii care au realizat studii in acest sens au demonstrat faptul ca productivitatea angajatilor care lucreaza remote este una net ridicata datorita nivelului de confort resimtit dar si indeplinirii sistematice a cerintelor de la munca.

Observand aceasta realitate, astazi o mare parte din angajatori realizeaza procese de recrutare cu departamentul specific prin intermediul mijloacelor online si angajeaza in permanenta personal care sa lucreze remote tocmai pentru a maximiza avantajul costurilor reduse. La fel ca in cazul industriilor mai sus mentionate, disponibilitatea resursei umane de a lucra online este si ea una ridicata.

Oamenii pot imbina armonios viata de familie cu lucrul in mediul online, pot scapa de orele petrecute in trafic si redirectiona catre activitati mult mai antrenante cu prietenii. Dupa revenirea la normalitate, un numar impresionant de angajati au preferat in continuare munca in mediul online atat datorita confortului cat si avantajelor mentionate.

Pentru noile generatii de tineri exista o discrepanta evidenta intre nevoile de pe piata muncii si propriile asteptari. Racordarea acestora la realitatea inconjuratoare nu trebuie sa se realizeze sub presiune, ci prin experiente constante care sa le valorifice potentialul.

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu