M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Schimbari sistematice in viata de care poti beneficia prin intermediul terapiei

Unul dintre principalele puncte comune ale oamenilor este reprezentat de dinamica problemelor cotidiene, pe care cu totii trebuie sa le infruntam, indiferent de statut, ocupatie sau studii. Modul in care receptam aceste probleme si le oferim prioritate in propria viata este un aspect de altfel subiectiv care predispune, mai mult sau mai putin, persoanele la a se confrunta cu depresie, anxietati sau stres.

Tu cum iti gestionezi propria viata si cum faci fata tuturor presiunilor sociale la care esti predispus? Daca esti si tu in cautarea unui astfel de raspuns, cu siguranta trebuie sa aflii mai multe despre implicatiile pozitive ale terapiei de la unul dintre cei mai profesionisti terapeuti din Cluj. Iti prezentam astfel succint informatii despre ce inseamna terapia si implicit, cum trebuie sa relationezi cu terapeutul pentru a inregistra cat mai rapid rezultate vizibile. Ramai alaturi de noi!

Reticenta, frica sau stigmatizare?

De ce oamenii prefera sa evite medicul terapeut atunci cand simt ca nu mai au o gestiune eficienta asupra propriilor emotii sau comportamente? Ei bine, putem avansa o serie de explicatii care sa se plieze pe acest subiect. De la simpla frica de necunoscut, subestimarea rezultatelor ce pot aparea si pana la evitarea stigmatizarii provenite din partea societatii sau comunitatii din proximitate, toate acestea sunt de cele mai multe ori sursele inhibarii dorintei de a apela la specialist. Cu precadere in societatea romaneasca, inca mai exista anumite prejudecati cu privire la oamenii care apeleaza la terapeut/psiholog sau psihiatru. Pe langa faptul ca aceste statusuri profesionale sunt des confundate, oamenii nu investesc incredere in ceea ce se numeste „arta conversatiei”.

Tu cand te-ai gandit ultima oara sa apelezi la un terapeut profesionist? Daca destul de recent aproximezi raspunsul, trebuie sa stii ca esti singurul in masura sa depaseasca obstacolele pentru a incepe terapia. Mai mult, gratie avansului tehnologic de care cu totii ne bucuram, ai posibilitatea de a beneficia de terapie chiar la tine acasa, prin intermediul mijloacelor media.

Ce este terapia si ce presupune relationarea cu terapeutul?

Rezultatele terapiei pot fi resimtite, nu vizibile sau palpabile. Din acest motiv, foarte multe persoane prefera sa isi ascunda propriile frici, probleme si sa le gestioneze defectuos. In plus, atunci cand pacientii sunt pusi in situatia de a explica terapeutului care sunt principalele tipuri de comportamente pe care le abordeaza, reactii sau chiar ganduri, acestia se inhiba tot din cauza perceptiei de stigmatizare. Terapia este un mod eficient de comunicare intre pacient si terapeut, totul pentru a stabili cauzele unor dezechilibre emotionale si comportamentale si implicit, pentru identificarea unor solutii. Astfel, desi este denumit de foarte multe ori de catre specialisti „travaliu terapeutic”, comunicarea initiala si legaturile care se statueaza in primele sedinte au rolul de a evidentia natura impedimentelor, dimensiunea si profunzimea lor. Unele deficiente emotionale nu se rezolva de la sine si cu siguranta si tu ai observat asta. Ai nevoie de o indrumare atenta in luarea deciziilor si mai ales, de persoane care sa iti ghideze pasii inspre vindecare. Programeaza-te chiar azi la o intalnire cu un terapeut profesionist pentru a stabili granitele si solutiile propriilor probleme emotionale!

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu