M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Motive pentru care ai nevoie de o folie termica pentru solarul tau

In sezonul rece, o folie termica este solutia optima si salvatoare pentru culturile din orice sera sau solar.

Folia termica este un produs simplu, foarte usor de instalat, dar care asigura instantaneu microclimatul optim pentru cresterea culturilor.

Folia contine aditivi care blocheaza pierderile de caldura

Pentru a mentine un microclimat optim pentru plante in timpul noptii in anotimpurile reci, folia termica este o necesitate. Dar atunci cand vremea de afara se raceste, foliile obisnuite nu impiedica pierderile de caldura. Foliile speciale cu aditivi ajuta la mentinerea temperaturii optime in interiorul serei sau al solarului, prevenind deteriorarea prin inghet si reducand substantial costurile de incalzire a solarului sau a serei.

Folia termica favorizeaza difuzia luminii solare

Lumina directa a soarelui creeaza in mod natural efectul de umbra. Folia termica asigura fenomenul de difuzie, care raspandeste lumina in toate directiile in mod uniform. Acest lucru favorizeaza dezvoltarea culturilor foarte dense, cum ar fi castravetii, rosiile, dovleceii si trandafirii. Folia termica asigura accesul la lumina. Eficienta fotosintetica este mult crescuta prin furnizarea de lumina omogena in toate directiile.

Folia are o functie speciala de anti-picurare

Deoarece temperatura din interiorul solariului sau al serei scade noaptea, vaporii de apa din aer se condenseaza. Acest lucru face ca picaturile de apa sa se scurga pe frunzele plantelor, ceea ce poate duce la aparitia unor probleme. Pentru a preveni acest fenomen natural, solutia este foarte simpla – foloseste o folie termica, cu aditivii sai speciali. Aceasta transforma picaturile de apa intr-o pelicula continua si invizibila de apa, care nu se scurge pe frunzele plantelor. Acest lucru protejeaza culturile in mod optim si previne problemele transmise prin umiditate.

Efectul anticondens al foliei termice

Atunci cand temperatura scade, iar umiditatea relativa a aerului atinge saturatia, apare condensul in sera sau in solar. Impactul obstructionarii razelor solare este negativ pentru culturi; deoarece plantele sunt acoperite doar de un strat subtire de apa pe ambele parti, razele solare nu ajung la suprafata frunzelor timp de cateva ore, ceea ce, la randul sau, are un impact negativ asupra culturilor. Aici intervine rolul eficient al functiei anticondens. Prin aditivii sai, o folie anticondens previne acest fenomen. Pentru a asigura dezvoltarea armonioasa a plantelor, acestea primesc lumina necesara.

Cauti folie anticondens pentru casa sau afacerea ta?

RegalFermierul.ro are produse fascinante cu un termen de valabilitate garantat de 12 luni si preturi exceptionale in magazinul lor online! Protejeaza-ti culturile cu o folie anticondens care contine toti aditivii speciali de care ai nevoie pentru a avea succes.

In conclzuie, folia anticondens este o parte esentiala a oricarei sere. Aceasta ajuta la disiparea caldurii si la mentinerea racoroasa a plantelor. Atunci cand alegi o folie anticondens pentru sera ta, este important sa iei in considerare dimensiunea si tipul de sera pe care o ai. Folia conceputa pentru serele mai mici nu va fi la fel de eficienta in serele mai mari, iar folia conceputa pentru o sera care nu este izolata nu va fi eficienta intr-o sera izolata.

Cata nevoie de apa au plantele?

Plantele sunt compuse aproape in intregime din apa si au nevoie de apa pentru procesele vitale pentru supravietuirea lor. Apa le da volumul, forma, hrana, controlul temperaturii si mediul lor general. Sa ne uitam la fiecare dintre modurile in care plantele folosesc apa pentru a creste si a trai.

Apa este cel mai limitativ factor abiotic (neviu) pentru cresterea si productivitatea plantelor si un determinant principal al distributiei vegetatiei la nivel mondial.

Majoritatea semintelor necesita apa pentru a activa enzimele care orchestreaza procesul de germinare. Semintele absorb apa si coaja tare a semintelor incepe sa se inmoaie. Samanta se umfla si se deschide, facand posibil ca samanta sa se sparga si sa incolteasca. Prin urmare, apa este cheia pentru incurajarea germinarii semintelor plantelor. Chiar si dupa incoltire, primul lucru pe care il face samanta nou-germinata este sa caute mai multa apa!

Dupa ce o samanta se imbiba cu apa si se angajeaza sa germineze, embrionul mobilizeaza rezervele de nutrienti din samanta si astfel castiga suficienta presiune osmotica pentru a sparge invelisul semintei. Primul organ care apare dintr-o samanta in germinare este radacina primara, deoarece o cerinta principala a rasadurilor este de a stabili surse externe de nutrienti si apa.

Apa este componenta principala a celulelor vegetale create prin mitoza, constituind 80 – 90% din volumul celular. Apa umple fiecare celula cu suficient lichid pentru a presuriza peretele celular si a face celula rigida (mentine celulele plantei vii). La scara mare, toate aceste celule pline cu apa sunt cele care fac planta sa stea drepte in loc sa se ofileasca pe pamant.

Apa intra in planta prin radacini si se deplaseaza pana la frunze. Deci, atunci cand va hidratati in mod corespunzator planta, aceasta obtine o presiune suficienta a apei pentru a face tulpina puternica si robusta. Hidratarea inadecvata face ca presiunea interna a apei sa scada, provocand ofilirea plantei. Orice fructe pe care planta reuseste sa le cultive vor fi, de asemenea, mai mici si nu la fel de suculente.

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu