M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Ingrijirea parului femeilor – un adevarat ritual

Parul tau poate fi cartea ta de vizita. Trebuie sa ai grija de el ca de orice parte a corpului. Un par ingrijit si stralucitor poate imbunatati orice tinuta si poate atrage priviri admirative sau invidioase (care de fapt tot admirative sunt). Sunt femei care au parul ondulat, cret sau drept si pentru fiecare procesul de ingrijire este diferit, dar principalele reguli sunt aceleasi.

Urmatoarele randuri vizeaza toate cititoarele interesate sa afle informatii importante legate de ingrijirea parului. Chiar daca procesul de ingrijire este un ritual nu inseamna ca este complicat atat timp cat se respecta anumite reguli.

Parul drept, ondulat sau cret – spalare

În comert exista produse de îngrijire păr pentru femei dedicate diverselor tipoligii de par. In primul rand trebuie sa stiti cat de des trebuie sa va spalati parul. Ideal este sa nu o faceti zilnic. Spalatul zilnic poate sa nu aduca atatea beneficii precum am putea crede chiar daca exista sampoane pentru utilizare zilnica. Apa dura si substantele din sampoanele utilizate (oricat de naturale sunt) actioneaza ca un agresor asupra scalpului. Un scalp sanatos poate oferi un par sanatos. Asa ca, spalarea parului de doua ori pe saptamana cel mult este solutia ideala.

Tratament si metode de aplicare

Un alt lucru de care trebuie sa tineti cont este utilizarea tratamentelor de par, cum ar fi balsamurile si mastile. Ele sunt mai mult decat necesare pentru a obtine stralucire si pentru a facilita descurcarea acestuia fara riscul de a-l rupe. Parul femeilor este mai des expus la produse chimice, caldura excesiva si transformari traumatizante decat cel al barbatilor.

Unele masti se pot aplica pe parul uscat inainte de spalarea parului dar cele mai multe se aplica pe parul ud. Este important sa respectati timpul de mentinere al acestora pe par inainte de clatire. Acesta poate fi chiar depasit dar produsele trebuie lasate sa actioneze conform recomandarilor producatorului.

Atat spalarea parului cat si aplicarea tratamentului trebuie sa nu fie facut intr-un mod agresiv. E bine sa alocati suficient timp acestui proces de ingrijire astfel incat sa se simta rasfatat nu pedepsit.

Stilizarea parului

Primul lucru pe care il faceti este uscarea parului si pieptanarea acestuia, in ordinea aceasta. Parul nu trebuie pieptanat cand este ud. El trebuie uscat partial pentru a il pieptana astfel incat sa nu il rupem. De ce partial? Pentru ca un par umed este mai usor de coafat fiind mai ascultator. Aplicarea produselor de styling, cum ar fi spuma sau gel, se face pe parul ud.

Daca doriti sa utilizati placa de indreptat parul (desi nu este recomandat) nu veti folosi decat un spray pentru protectie termica si placa va fi folosita doar dupa uscarea integrala a parului. Ceara de par si fixativul se folosesc doar la finalul procesului de coafare -ceara pentru definirea coafurii (in cantitati foarte mici) iar fixativul pentru fixare.

Uleiurile de par si balsamurile fara clatire se utilizeaza cu precadere inainte de a usca parul. Un alt pont este sa nu va culcati niciodata cu parul ud. Uscarea naturala a acestuia este benefica dar nu in somn.

Cand este parul fericit?

Parul este fericit cand este mentinut asa. In fara de ingrijirea lui directa, proces care include spalare, aplicare tratament si coafare, si sanatatea voastra poate influenta aspectul parului. De aceea pe langa toate sfaturile primite in acest articol, o alimentatie corespunzatoare si o hidratare corecta a organismului pot avea efecte benefice asupra parului.

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu