M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Ghid pentru alegerea bijuteriilor potrivite pentru tine

Deoarece alegerea rochiei sau a costumului pentru o intalnire, pentru o petrecere la birou sau pentru o zi casual nu este suficient de dificila, trebuie sa alegi si accesoriile potrivite pentru a avea o tinuta impecabila. Se va potrivi colierul tau de aur galben cu rochia ta neagra? Sau poate aurul alb ar fi mai potrivit? Alegerea bijuteriilor poate fi dificila, mai ales ca exista multe tipuri si stiluri diferite de luat in considerare pe care le poti gasi intr-un magazin de bijuterii de lux online Hypnotica.ro. Cu acest ghid vei invata sa stapanesti arta alegerii bijuteriilor in functie de personalitatea si preferintele tale.

Lucruri de luat in considerare atunci cand alegi bijuterii

Iata cateva lucruri la care sa te gandesti inainte de a cumpara bijuterii.

Coordoneaza bijuteriile cu stilul tau

Desi asortarea bijuteriilor tale pare evidenta si usoara, poate sa nu fie la fel de simpla pentru persoanele care nu poarta bijuterii prea des. De exemplu, nu toata lumea stie ca anumite tinute arata mai bine atunci cand sunt accesorizate cu bijuterii din aur in loc de argint si invers.

Daca preferi tinutele comode precum blugii din denim si tricourile albe, alege coliere simple cu lanturi subtiri si pandantive. Pe de alta parte, daca iti place aspectul clasic de „lady”, du-ti tinuta la urmatorul nivel, accesorizand-o cu bratari metalice sic si simple, cercei cu cerc sau stifturi cu diamante. In timpul unei iesiri cu iubitul tau, daca intentionezi sa-l impresionezi cu un decolteu adanc, un colier stratificat iti va ridica aspectul adaugand o stralucire captivanta. In sfarsit, daca adori bijuteriile mari si indraznete, le poti coordona cu haine cu modele mici sau intr-o singura culoare, pentru a evita sa arati prea incarcata.

Alege bijuterii care completeaza culorile tale preferate

Negru, alb, gri si nud sunt culori clasice de garderoba care se potrivesc cu majoritatea metalelor si pietrelor pretioase. Dar daca esti cineva care prefera paletele de culori mai puternice, atunci ia in considerare alegerea bijuteriilor care sa completeze cel mai bine alegerile tale unice de culoare.

  • Nuantele de albastru se potrivesc bine cu perlele, aurul galben si bijuteriile din argint;
  • Culorile roz si mov arata cel mai bine cu bijuteriile din aur alb si din aur galben;
  • Culorile maro si rosu se potrivesc bine cu bijuteriile din aur galben si argint;
  • Nuantele verde si turcoaz se potrivesc cel mai bine cu bijuteriile din aur alb, aur galben si argint.

Tine minte ca poti oricand sa amesteci si sa asortezi piesele tale si ca nu exista nici o regula atunci cand vine vorba de a purta bijuterii. Stratificarea sau combinarea metalelor pretioase este o tendinta proprie si poate face ca orice tinuta sa para unica.

Daca alegi un inel de logodna cu safir pentru ca iti plac pietrele pretioase albastre sau daca achizitionezi un colier din aur pentru ca ai vazut o celebritate purtand acea piesa- este grozav! Atata timp cat te simti frumoasa si increzatoare, atunci ceea ce alegi sa cumperi si sa porti nu ar trebui sa conteze.

Istoria aurului

Goana aurului din California nu numai ca a grabit asezarea Occidentului american, dar a fost si baza jocului clasic pe computer de care sunt pasionati atat de multe generatii de americani, The Oregon Trail.. Cativa ani mai tarziu, in 1868, George Harrison, un barbat din Africa de Sud, a descoperit aur in curtea lui, iar de atunci 40% din aurul extras din lume provine de la natiunea africana.

In mod clar, aurul are o istorie lunga si plina de istorie de obsesie de peste 6.000 de ani. Lucrul interesant despre aur este ca, din motive necunoscute, capacitatea sa misterioasa de a atrage oameni din intreaga lume independent unul de celalalt i-a permis sa devina un mijloc de schimb acceptat oriunde in lume. In diferite momente de-a lungul istoriei, monedele de aur au fost batute, cu toate acestea, multe monede nu au fost batute de nicio autoritate centrala, ci au fost pur si simplu batute de oameni obisnuiti. Aceasta capacitate de a face monede de casa, ca sa spunem asa, care au fost acceptate ca mijloc legal de plata le-a facut sa aiba o forma neregulata.

Evident, aceasta moneda de casa a fost greu de reglementat si o metoda numita taierea fost o problema comuna cu monedele de aur si argint. Formele neregulate le-au permis oamenilor sa taie bucati mici de pe monede si in cele din urma sa acumuleze suficient pentru a topi bucatile pentru a crea mai multe monede. Din pacate, taierea monedelor ciocanite a facut ca greutatea monedei sa fie mai mica decat valoarea reala a monedei, facand-o sa nu mai aiba valoare, mai ales in strainatate. O alta problema era ca monedele batute, care erau protejate de taiere printr-o gravura speciala, erau usor contrafacute prin turnare cu matrite contrafacute sau stantate cu matrite contrafacute.

Marea recunoastere din 1696 a fost o incercare a guvernului englez de a rezolva problema cu noua tehnologie de batere, cu toate acestea, aceasta a fost in mare parte un esec. Probleme de genul acesta au condus la adoptarea monedei de hartie, cunoscuta si sub denumirea de „bani fiat”, care de fapt a inceput mai devreme in secolul al XVI-lea si s-a bazat pe standardul aur. Istoria completa a aurului nu ar fi posibila fara o discutie despre standardul aur.

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu